IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2012, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekli Orgeneral Saygun Tutuklandı




Balyoz Davası'nda hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi, ardından da tutuklandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, "Balyoz Planı" davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan ara duruşmada hakkındaki yakalama emrine karşı beyanda bulunan Saygun'un, "darbeye teşebbüs" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Saygun ve avukatının duruşmada, sağlık durumu gerekçesiyle hastanede tedavi görme ve serbest bırakılma talebinde bulundukları, ancak bu talebin reddedildiği öğrenildi.

Saygun, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkmak için yaklaşık 2,5 saat bekledi. Mahkeme 17.45 sıralarında başladı. Saygun’un yüzüne hakkındaki yakalama kararı okundu.

"Sağlık durumum daha kötü"

Duruşmada, kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 6 bin lira olduğunu söyleyen Saygun, “Mahkemenizce daha önce gözaltına alındıktan sonra 25 Şubat 2010 tarihinde sağlık nedenlerimden dolayı serbest bırakıldım. Benim o tarihteki sağlık durumum bugünkü sağlık durumumdan çok daha iyiydi" dedi.

Hakkında düzenlenen Adli Tıp raporunun doktorların takdiri olduğunu vurgulayan Saygun, “Ancak bu raporda da hastalığım konusunda teşhis belirtilerek tedavisi ve kontrolleri yapıldığı takdirde cezaevinde kalabileceği yönünde bir rapor düzenlenmiştir. Ben bu raporu cezaevinde kalmaması gerekir şeklinde yorumluyorum. GATA’da tedavi gördüğüm süre içinde günlük 5 kere tansiyon kontrolü, 4 kez şeker ölçümü ve haftada iki defa da kan sulama derecesiyle ilgili ölçüm yapılmaktaydı. Ayrıca şeker hastalığından kaynaklanan diyet tedavisi uygulanmaktaydı. Cezaevi koşullarında bu tedavinin sağlanmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

20 yıl hapsi isteniyor

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz davasında 249’u tutuklu 365 sanık yargılanıyor. Saygun’un, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yazılı açıklama yaptı

Ergin Saygun'un mahkemede tutuklanmasının ardından avukatı aracılığıyla basın mensuplarına yazılı basın açıklamasını iletti.

Saygun'un açıklaması şöyle: “Değerli dostlarım, iyi insanlar. Bir yılı aşkın bir süredir GATA Haydarpaşa’da tedavi görmekte olduğum malumlarıdır. Bu süre zarfında esirgemediğiniz yakın ilginiz ve dostluğunuz, sıkıntılı günlerimizdeki en büyük desteğimiz olmuştur. Eşim Nermin ile beraber kalbi şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.

Geride bıraktığımız yıllar içinde, hepinizle, pek çok şeyi paylaştık, iyi ve kötü günlerde beraber olduk. Yaşattığınız güzellikler ve esirgemediğiniz dostluğunuz için sizlere ancak şükranlarımızı sunabiliriz. Memleketimiz yeni ve değişik bir geleceğe doğru gitmektedir. Bu gidişin hangi istikamete doğru olduğu ve istikbalde nelerle karşılaşacağımızı tam olarak görememenin tedirginliğini yaşamaktayım.

Devletime, milletime, bayrağıma ve Silahlı Kuvvetlere elimden geldiğince aklım erdiğince ve gücüm yettiğince sadakatle hizmet ettim. Yargılanmakta olduğum davanın sonucu her ne olursa olsun, devlet ve millet aleyhine bir faaliyet içinde bulunmamın mümkün olmadığı konusunda lütfen en ufak bir şüpheye kapılmayın. Devlet hizmetinde geçen 43 sene sonunda çocuklarıma bırakabileceğim tek miras olan temiz bir isim, lekelenmeye çalışılmaktadır. Mücadelem, üzerimize atılan bu kiri temizlemek içindir. Hakkınızı helal edin"

Kaynak : Mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
emekli, orgeneral, saygun, tutuklandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emekli orgeneral Ergin Saygun Adliye'de N999 Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 17:46
Orgeneral Ergin Saygun (1946 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 03 Mart 2012 14:12