IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2012, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP'li Vural’dan Başbakan'a Vagon Yanıtı : “Dolmuşçu”




MHP grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP-MHP vagon” yönündeki sözlerine yanıt verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vural, “Biz ancak milletin vagonuna bineriz. Sen kimin hangi emperyalist projelerin vagonluğuna soyunduğunu söyle. 10 yıldır binmediğin vagon kalmadı. Dolmuşçu” diye yanıt verdi.

MHP’li Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. İstanbul Esenyurt’ta 11 işçinin ölümünü vahim bir olay olarak nitelendiren Vural, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik’in açıklamasını “Kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteriyor. Zannedersin Fransız Başbakanı ya bu iş güvenliğini temin etmesi gereken sen değil misin?” sözleriyle eleştirdi. Vural, ölen iki işçinin 11 Mart’ta sigortalı yapılmasının da insanın tüylerini diken diken ettiğini belirterek, “Vicdansızlar” dedi.

CIA Başkanının Başbakan ile görüşmesini eleştiren Vural, “Ne işin var senin ya. Sen siyasi bir adamsın. Sen Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanısın. CIA Başkanı ile ne işin var. MİT Başkanı ile konuş. İçişleri, Milli Savunma Bakanlığı ile mi konuşuyor, konuşsun sonra sana bilgi versin. Başbakanlık CIA’in karargahı haline dönüşmüş. Gölge CIA ve CIA Başkanı arasında mekik dokuyor. Bu tablo Türk devlet geleneğine yakışmıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, “MHP, CHP’ye vagon oldu” yönündeki sözlerini de “Tren şefi herhalde” sözleriyle eleştiren Vural, şunları söyledi:

“Sen MHP’yi bilen anlayan bir kimse değilsin ki. Sen ne dediğini bilmiyorsun ki zaten. MHP’nin, MHP Genel Başkanı’nın sözlerini anlayacak kapasitede değilsin. Önüne konulan kağıt parçasını okumayı bilirsin.”

AKP ile CHP’nin birbirinin değirmenine su taşıdığını iddia eden Vural, eğitim gibi önemli bir konunun siyasi gerilim malzemesi yapılmasını milletin hak etmediğini söyledi.

-“TASARI OLARAK GETİRECEK YÜREK YOK”-

Başbakan Erdoğan’ın 28 Şubat kararlarını ortadan kaldırmak amacıyla yeni eğitim modeli teklifini getirdikleri yönündeki sözlerini hatırlatan Vural, 28 Şubat’ta MGK’nın tavsiye kararı üzerine hükümetin kesintisiz eğitimi tasarı olarak getirdiğine dikkat çekerek, “Sende yürek yok mu ya” diye seslendi. Vural, “Madem 28 Şubat kararlarını benimsemiyorsun, karşı çıktığını iddia ediyorsun, tasarı halinde getirseydin. Niye getiremiyorsun? Atsaydın imzayı, yürekli bakanların da atsaydı, onun yerine 5 vekile niye imza attırıyorsun? Hesaplaşacaksan böyle hesaplaşacaksın. Hükümet tasarısı olarak getirecek yürek yok. Çünkü o 28 Şubat’ın ürünü. 28 Şubat sonrası fikrini zikrini değiştiren de Başbakan Erdoğan. Biz 12 Eylül idam sehpalarında bile davamızdan vazgeçmeyiz diyen bir hareketiz” dedi.

Vural, Başbakan’ın vagon sözlerine de, “Biz ancak milletin vagonuna bineriz. Sen kimin hangi emperyalist projelerin vagonluğuna soyunduğunu söyle 10 yıldır binmediğin vagon kalmadı. Dolmuşçu” diye yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan’a “Millet getirdi, milletin vagonuna binmedin, başkalarının vagonuna bindin” diye seslenen Vural, “Bu kaçıncı lokomotif arkasına takılıp gittiğin. Bazen AB, bazen ABD, bazen İsrail, bazen PKK. Millet senin ona buna vagon olmandan bıktı. Ey Başbakan sen milletin değil sen uluslararası güçlerin vagonu olmayı bırak, olacaksan Türk milletinin vagonu ol. Türk milleti vagonuna bin kardeşim” dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan’ın “Kapı kapı dolaşıp 75 milyonun dindar olması gibi bir dayatmanın içinde olmayacağım” sözlerini de eleştirdi. Türk toplumunun tamamının Müslüman olduğunu, milletin dinini, dindarlığını kimseye sorgulatmayacaklarını söyleyen Vural, dinin siyasete alet edilmemesini istedi. Vural, “Bu millet dinini diyanetini yüzlerce yıldır ana kucağında öğreniyor. Hiç kimsenin tornasına ve kalıbına ihtiyacı yoktur. Dinimizi kendi tornasına sokmasına müsaademiz yoktur” dedi.

-“DİNİ DERSLER HERKESE VERİLSİN”-

AKP’nin getirdiği yeni eğitim modeli teklifini de değerlendiren Vural, gelecek nesillerin etnik kimliklere göre bölünmek, dindar ve dindar olmayan diye kategorilere ayrılmak için plan yapıldığını ileri sürdü. Seçmeli Kürtçe eğitim tartışmaları için “Ağızlarındaki baklayı çıkarıyorlar” diyen Vural, dini seçmeli ders önerisi için de şunları söyledi:

“İlköğretimin ikinci kademesinde Kuran-ı Kerim ve Türkçe anlamı, ilmihaller Peygamberimizin hayatı gibi dersler herkese açılmalıdır. Bunlar milli toplum yapımızın gereğidir. MHP olarak AKP’nin bu değerlerin ilköğretimde verilmesini engelleme çabalarını doğru bulmuyoruz. Çocuklarımızı sınıflara etnik kimliklere göre ayırmak din eksenli bir ayrışmaya yönelik bir tuzak hissediyoruz. Ortaokulda meslek liselerine hazırlamak için program hazırlayabilirsiniz ama biz bu neslimizin dinini diyanetini öğreneceği derslerin herkese açık olmasını istiyoruz. Bu ilköğretimin ikinci döneminden itibaren herkese Kuran-ı kerim Türkçe anlamı ilmihal bilgileri, peygamber hayatları, peygamberimizin hayatı, insan olma erdemi gibi hususların her insana verebileceği ve herkesin tercih edeceği bir ortam oluşturulsun.”

-“MHP’YE KABA KUVVET SÖKMEZ”-

MHP’li Vural basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Vural, Yaşanan gergin ortamda uzlaşma ile Anayasa yapılabilir mi?” sorusuna “Biz katkı ve görüşlerimizi ifade etmeye devam edeceğiz. Ne kadar çatışma siyasi kutuplaşma olursa olsun bu millet bizim için siyasetten daha önemlidir” yanıtı verdi.

Vural, eğitim teklifinin iki hafta sonra Meclis Genel Kurulu’na getirilmesi durumunda tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine de komisyonda yaşanan olayları hatırlatarak, “Komisyon raporu yok hükmündedir. Komisyonda görüşülmemiş bir kanun teklifinin kapalı kapılar ardında yapılan oylamasının meşruiyeti olamaz” yanıtı verdi. Vural teklifin getirilmesi durumunda “O zaman ne yapacağımızı görürler. Sayın Başbakanı uyarıyorum. MHP’ye sökmez kaba kuvvet falan. Evren Paşalara pabuç bırakmamış bir milletin senin gibi müsvedde paşalarla… Hiç bize kesmez yani. Kürsüde Mehter Marşı ile saldırdılar, İzmir marşı ile hasar tespitiyle döndüler. Anladıkları dil neyse o. Başbakan da öyle dedi. İşte anladığı dilde söylüyorum” dedi.

-UZLAŞMA KOMİSYONU ÖNERİSİ-

Meclis Başkanının komisyon raporunu yok sayması gerektiğini söyleyen Vural, “Uzlaşma komisyonu kurulabilir” önerisine “Faydalı olur” yanıtı verdi. Vural, “Siyasi partilerin görüşlerini hukukun el verdiği ölçüde söylemesi hakkıdır. Bu hakkı gasp eden komisyon toplantısını yok saymak ve siyasi partileri çağırarak görüşmelerin tekrarlanmasını temin ederek bu ortam içinde genel kurula gelmesini temin etmek en sağlıklı yöntemdir. Bizim tavsiyemiz budur. Uzlaşma komisyonunda kurallar belirlensin o kuralar çerçevesinde komisyonda görüşmeler yapılsın. ‘Yanlışın neresinden dönülürse kardır’ deniliyorsa MHP olarak katkı sağlarız. Hiçbir zaman katkımızı esirgemeyiz. Ama her şeyden önce böyle bir dayatmayı kabul etmemiz mümkün değil. Gayrı resmi komisyon kurulması da zaten bu komisyonun yok sayılmasıdır. AKP bir taktik arayışı içinde değilse bunun aynı zamanda AKP’nin milletvekillerimizden bir özrü olarak değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

-BAŞUCU KİTABIMIZ-

MHP’li Vural AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Nazilere taş çıkarttılar” yönündeki sözlerine verdiği “Führer’in kitabını MHP’lilerin başucu kitabı olarak bilirdik” sözlerini de eleştirdi. Vural, “Bizim başucu kitabımız Kuran-ı Kerim ve Türk milliyetçiliği. Ülkümüz de budur. Sen ancak küresel güçlerin eteğinde dolanan bir bedbahtsın. Naziliği faşizmi bunlar iyi bilirler iyi de uyguluyorlar” dedi.

Vural, Sivas davasının zaman aşımına uğramasını da “Adaletin tecelli etmemesinden hepimizin rahatsız olması lazım” sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak : Mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlıdan Kalan Son Vagon... Sevda Tarih 0 07 Ocak 2012 06:12
Cinnet geçiren dolmuşçu Luis IF Ekstra 1 02 Mayıs 2010 14:55
Dolmuşçu beş parası olmayan Beyaz'ı tanımayınca! CariSma Haber Arşivi 1 05 Şubat 2008 22:52