IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2012, 10:02   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
57. Alay Yürüyüş Konvoyu Keşan'da




57. Alay Yürüyüş Konvoyu Keşan'da coşkuyla karşılandı.
14 Mart 2012 Çarşamba günü Tekirdağ'dan Çanakkale'ye 2. Yürüyüşe başlayan 57.Alay Komitesi 15 Mart 2012 Perşembe günü Keşan'a ulaştı.

Tekirdağ'dan yürümeye başlayan 60 kişilik grup, 15 Mart 2012 Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Edirne İl sınırına ulaştı.

Grup il sınırından hareketle saat 19.20 sıralarında ellerinde bulunan meşaleler eşliğinde Keşan'da bulunan Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Grup burada Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız tarafından karşılandı.

Burada Keşan belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu tarafından Yürüyüş Koordinatörü Hikmet sevim Yıldız'a bir buket çiçek hediye edildi.

Daha sonra ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu'da 57.Alay Komitesi'ni Keşan'da karşılamaktan büyük onur ve gurur duyduklarını belirterek " Bu alay Çanakkale Savaşları için çok önemli bir alaydır. Bu nedenle 2 yıldan bu yana başlatılan bu yürüyüşe biz de büyük önem veriyor ve destekliyoruz.Bu organizasyonu sağlayan ve katılan herkese de teşekkür ediyorum." dedi.

Burada ilk olarak konuşan 57. Alay Koordinatörü Hikmet Selim Yılmaz, Keşan'da iki yıldan bu yana kendilerine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ederek "Biz bu 57.Alay Sancağı'nı Mustafa Kemal'den aldık. Hiçbir zaman yere düşürmeyeceğimize emin olunuz.Nasıl ki 22 Şubat 1915'te bu sancağı Hüseyin Avni ve 57.Alay Komutanları'na teslim edildikten sonra bu sancak bütün dünyada anılan ve destan yazılan bir sancak oldu. 57.Alay dosta düşmana kendisini kabul ettirdi. Ama şunu belirtmeden geçmeyeceğim.

O Dönemde Keşan'da bulunan 27.Alay'ın komutani ilk cepheye giden komutanımızdır.Arkasından 57.Alay yetişiyor imdadına ve o komutan şunu söylüyor ; Şayet 57.Alay gelmeseydi 27.Alay'ı tamamen imha edeceklerdi. İşte onun için biz kardeş alaylarız. 27.Alay ve 57.Alay kardeş alaylardır. Bu yüzden önümüzdeki yıl kardeş alayımız Keşan'ın da bu yürüyüşte bize güç vermesini bekliyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'da, "Bu Yürüyüş Komitesi'ndeki 57.Alay'ı sembolik olarak Keşan'da ağırlamaktan ve onlarla Keşan'da buluşmaktan onur duyuyoruz. Gerçekten tarihimizde Keşan'ın 27.Alayı var. İnşallah önümüzdeki yıl aynı 57.Alay'ın bu sembolize hareketi gibi 27.Alay'la 57.Alay'ı buluşturacağız ve burada nasıl atalarımız dönmemek üzere cepheye gitmişlerse aynı sembolle ve aynı ruhla aynı duyguyla bu seronomiye katılacağız ve tamamlayacağız. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Türk Milletini'nin tarihteki var olma ruhunu bilincini yaşattıkları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hikmet selim Yıldız daha sonra Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu'ya teşekkür belgesi verdi.




Heyet geceyi Keşan'da geçirdikten sonra 16 Mart 2012 Cuma sabahı saat 09.00'da Tekel Meydanı'ndan Gelibolu'ya hareket edecek.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
57, alay, keşanda, konvoyu, yürüyüş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Keşan'da Kar Yağışı Etkili Oluyor Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 02:22
AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı Kongresi Rüzgar Haber Arşivi 0 20 Şubat 2012 07:12
Keşan Gençlik'ten Narinoğlu'na Ziyaret aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 09:59
Keşan Belediye Meclisi Toplanacak aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 09:56