IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2012, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belediye başkanı bütün bunları kendi cebinden yaptırdı




Mardin'de bağımsız belediye başkanlığı yapan Şakir Nuhoğlu, beldede yapılan bu hizmetlerin hepsini kendi cebinden ödedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mardin merkeze bağlı Kabala Beldesi'nin bağımsız belediye başkanı Şakir Nuhoğlu, bugüne kadar 5 okul binası, 1 fakülte binası, 2 taziye evi, 4 bin kişilik 2 minareli cami, 1 sağlık ocağı, 350 kişilik erkek öğrenci yurdu, kız Kuran kursu ile beldenin 3 kilometrelik yolunun asfaltlanması işini kendi parasıyla yaptırdı.
Bugüne kadar yaptığı yardımların parasal değerini toplamadığını belirten Nuhoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Mardin'i son ziyareti sırasında da büyük bir okul yaptırma sözü verdi.
Mütevazi kişiliği ve hayırseverliğiyle mardin genelinde tanınan 60 yaşındaki Şakir Nuhoğlu, 4 dönemdir Kabala Beldesi'nde Belediye Başkanlığı yapıyor. Her seferinde Doğru Yol Partisi'nden seçimlere girip kazanan, 'Şakir Ağa' lakaplı Şakir Nuhoğlu, 2 yıl önce partisinden istifa edip, bağımsız kaldığını belirterek, "Ben aslında ağa değilim ve bunu da kabul etmiyorum ama herkes bana, 'Şakir Ağa' diye hitap ediyor. Aslında bu hitap beni rahatsız ediyor" dedi.


Evli ve 6 çocuk babası Şakir Nuhoğlu, Kabala Beldesi'nde kireç fabrikası ve mardin Çimento'da nakliyecilik ile Mardin'de otelcilikle uğraşarak, kazandıklarıyla yaptığı hayır işlerinde, Mardin, bölge ve Türkiye'de birçok işadamına da örnek oldu.
YAPTIĞI HAYIRLARI VERGİDEN DÜŞÜRMÜYOR

Nuroğlu, bugüne kadar, Şakir Süreyya Nuhoğlu Çok Programlı Lise, Nuhoğlu İlköğretim Okulu, Kabala Beldesi'nde 2 taziye evi, 4 bin kişilik 2 minareli cami, Şakir Nuhoğlu Sağlık Ocağı (bu ay içerisinde yapımı tamamlanıyor), 350 kişilik Nuhoğlu Öğrenci Yurdu, Nuhoğlu Kız Kuran Kursu, Gazi-Behiye Nuhoğlu İlköğretim Okulu, Kabala Beldesi'nde 3 kilomterelik yolun asfaltlanması, Şakir Süreya Nuhoğlu Fen Lisesi, Mehmet Akif Nuhoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, mardin Artuklu Üniversitesi için Şakir Süreya Nuhoğlu İlahiyat Fakültesi yaptırıp, Ankara'da Mardinliler Vakfı (MAR-EV) binası için 100 bin TL bağışta bulundu.
Nuhoğlu, yaptığı bağışları vergiden düşmediğini belirterek, "Çok eskiden yaptırdığım bir okulun 500 bin TL'ye malolduğunu hatırlıyorum. Bugünlerde de bir okul yaptırdım 1 milyon, ilahiyat fakültesi 4 milyona maloldu. Yani yıllardan beri insanlara, ülkeme ve memleketime yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bunların maliyetini hiç hesaplamadım. Hesaplanamaz da zaten. Yaptığım yardımların tümünü kendi paramla yaptım. Belediye hizmetlerinde bile bir çok işi kendi paramla yaptım. 3 kilometrelik yol asfaltlanmasını da kendi cebimden karşıladım. Hiçbirinin faturasını da devlete ödetirmedim. Yardımları yıl sonu vergiden düşmedim. Yoksa gerçek bir sevap olmazdı. Yaptığım hayır ve sevapların bir anlamı kalmazdı. Sakıp Sabancı, yaptığı hayırlarla büyük dualar alıyor" dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YENİ BİR OKUL VE CAMİ SÖZÜ VERDİ

Yaptığı yardımlar nedeniyle birçok defa devlet büyüklerinden plaket alan Şakir Nuhoğlu'na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bir plaketle ödüllendirilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Mardin'e son gelişinde yaptığı yardımlar için plaketle ödüllendirdiği Nuhoğlu, o günBaşbakan Erdoğan'a, "Ben bugün de herkesin önünde size söz veriyorum. Tekrar bir okul ve bir cami daha yapacağım" demişti.
HER GÜN 350 ÖĞRENCİYE 3 ÖĞÜN YEMEK

Yaptırdığı yurtta kalan 350 öğrenciye de her gün 3 öğün yemek veren Şakir Ağa lakaplı Şakir Nuhoğlu, bugüne kadar yaptırdığı binaların tamamına yakınını yöreye özgü mardin taşı ile yaptırarak, çevre ve Mardin'e özgü tarihi yapıya da katkıda bulunuyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanı, belediye, bunları, bütün, cebinden, kendi, yaptırdı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık