IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2012, 11:47   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuk Hava Yurdu Terk Ediyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava durumu şöyle olacak.
Soğuk hava ve kar yağışının bazı bölgelerde etkili olduktan sonra bugün yurdu terk etmesi bekleniyor Soğuk hava ve kar yağışının bazı bölgelerde etkili olduktan sonra bugün yurdu terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerinde ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, soğuk hava ve kar yağışının bugün (17.03.2012 Cumartesi) Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Sivas, Siirt, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerinde ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.


Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
UYARILAR

ÇIĞ UYARISI
: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI:
Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (12)


ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (6)


İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (16)


ADANA: Parçalı ve az bulutlu (12)


ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (17)


SAMSUN: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)


ERZURUM: Çok bulutlu (-5)


VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-2)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (5)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi görülecek.


EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile iç kesimlerinde sis hadisesi bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Çorum dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rüzgarın; iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor


DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ediyor, hava, soĞuk, terk, yurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kar yurdu terk ediyor PassioN Haber Arşivi 0 19 Şubat 2012 14:47
Hava Soğuk Tak Kulaklıkları Dışarı Çık Üşü! Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 08 Şubat 2012 18:34
Polonya'daki soğuk hava can almaya devam ediyor. ~ Sametold Haber Arşivi 0 05 Aralık 2010 21:09
Soğuk hava yurdu ne zaman terkediyor? Lucifer Haber Arşivi 0 08 Ekim 2010 21:15