IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2012, 19:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Korsanların korkulu rüyası SAT timleri




Korsanlar yakalanıyor, etkisiz hale getirilip Somali resmi makamlarına teslim ediliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TCG Giresun'un bünyesinde bir Sikorsky Sea Hawk tipi helikopterle 15 komandodan oluşan bir sat (Su Altı Taarruz) timi var.
Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değil, dünya ordularının en seçkin birlikleri arasında yer alan sat komandoları, Somalili korsanların korkulu rüyası...
Kara, deniz üstü ve deniz altında görev yapabilen, subay ve astsubaylardan oluşan bu özel timler, bugüne kadar birçok unutulmaz göreve imza attı. Geçmişte Avrasya Feribotu'nun kaçırılması olayından Kardak krizine kadar birçok riskli harekattan alınlarının akıyla çıkan SAT'lar son olarak Kartepe deniz otobüsünü kaçıran teröristin öldürüldüğü operasyondaki başarıyla gündeme gelmişti. İşte o seçkin birliğin 15 mensubu şu anda çok önemli bir uluslararası görevi yürütüyor. Hepsi iyi derecede İngilizce konuşabilen, özel ve son teknoloji ürünü silah ve teçhizatlarla donatılmış bu seçkin askerler, Fast Drop (Hızlı İniş) harekatlarıyla çok başarılı sonuçlar alıyorlar. sat komandoları, helikopterden sarkıtılan halattan kayarak indikleri teknelerdeki korsanları bir bir topluyor.


Türkiye anahtarı

Korsanlar yakalanıyor, etkisiz hale getirilip Somali resmi makamlarına teslim ediliyor. Ancak bu noktadaki en büyük sıkıntı, Somali yerel makamları ve mevzuatının korsanları cezalandırma noktasındaki yetersizliği. Uluslararası güce dahil yabancı gemilerin, Somali dışındaki ülkelerin karasularına girme yetkisi olmaması da bir diğer ciddi handikap. Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, bu noktada etkin bir diplomasi de yürütüyor: "Biz bahriyelilerin, dünya denizcilerinin ortak bir dili, ortak bir ruhu vardır. Bunu kullanıyoruz. Ayrıca, Türkiye'nin adı da çok önemli bir anahtar niteliğinde. Ülkemize gösterilen itibarın oluşturduğu Türkiye anahtarı sayesinde, Somali, Cibuti ve Umman gibi bölge ülkeler ile çok iyi ilişkiler geliştirdik. Bizim burada, 'No boots on the ground' (karaya ayak basmamak) diye bir prensibimiz var. Bu sebeple, görüşeceğimiz herkesi biz gemimizde ağırlıyoruz. Çevre ülkelerin askeri yetkililerinin yanı sıra mesela Somali'de çok etkin olan yerel kabile liderleriyle de görüştük. Bu temaslarla oluşturduğumuz iyi ilişkilerin, operasyonel görevimize çok olumlu katkıları oldu, oluyor. Bölgedeki korsanlık ve deniz haydutluğu faaliyetleri bu dönemde asgariye indi. Özellikle Türk ticari gemileri için güvenliği tam olarak sağladığımızı söyleyebilirim."
Simit de var işkembe de!

TCG Giresun'un mürettebatı 275 kişi. 42 subay, 162 astsubay ve 71 er. Üç öğün yemek yapılan gemide ayrıca ekmek, simit, açma, poğaça, pizza gibi yiyeceklerin de üretildiği bir fırın var. Tuğamiralden ere kadar herkes aynı yemekleri yiyor. Mesela bizim konuk olduğumuz öğle yemeğinde, mercimek çorba, dana rosto, pirinç pilavı ve ananas vardı masada. Geminin bütün salonlarında televizyon var ve Süper Lig maçları dahil Türkiye'deki bütün yayınlar izlenebiliyor. Gemi personeli için kaçınılmaz olan ise uzun görev boyunca ailelere duyulan özlem... Özellikle de çocuklara... Tuğamiral Sinan Azmi Tosun anlatıyor: "Ailelerimizden uzak olmak elbette bir duygu yoğunluğu oluşturuyor ama sonuçta bizler profesyoneliz. Mesleğimiz gereği böyle

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
korkulu, korsanların, rüyası, sat, timleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neo-Naziler'in korkulu rüyası! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Ocak 2012 23:07
Kadınların Korkulu Rüyası! Düş Ah Kadınlar 1 22 Ekim 2011 20:40
DJ'lerin korkulu rüyası Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 11:44
Teröristlerin korkulu rüyası: T5000. Lee Haber Arşivi 0 09 Nisan 2008 12:45