IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2012, 10:05   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
100 Soruda CHP Tarihçesi" Kitabı Yayınlandı




Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Tarihi Anabilim Dalı Doçenti Hakkı Uyar, "100 Soruda Cumhuriyet Halk Partisi Tarihçesi (1923-2010)" adlı kitabı yayınlandı Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Tarihi Anabilim Dalı Doçenti Hakkı Uyar, "100 Soruda Cumhuriyet Halk Partisi Tarihçesi (1923-2010)" adlı kitabı yayınlandı. Doç. Dr. Uyar, 100 soruda CHP parti tarihini popüler bir şekilde ve ana hatlarıyla anlattı.

CHP tarihi üzerine yazdığı eserlerle tanınan tarihçi Doç. Dr. Uyar tarafından kaleme alınan kitap, 100 soruda CHP'nin tarihçesini anlatıyor. CHP'nin kuruluşu, tek parti dönemi, çok partili hayata geçiş, ortanın solu ve 12 Eylül sonrasının detaylı anlatıldı kitapta, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesinin parti tabanında memnuniyet yarattığına işaret edilerek, "Kitlelerin umudunu kestiği ve iktidar alternatifi olmaktan çıktığını düşündüğü CHP'deki değişim, toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından dikkatle izlendi" görüşüne yer verildi.

-"SUNUŞ"U KILIÇDAROĞLU YAZDI-

Kitabın "sunuş" bölümünü yazan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin başarısının sırrı devraldığı tarihsel mirasta ve Türk Devrimi'ndedir. CHP, bu dönüşüme başarıyla öncülük etti ve etmektedir. Günümüzün bilimsel, teknolojik ve siyasal değişimlerinin toplumumuzu rayından çıkartmamasının temelinde sarsılmaz bir kararlılık ve iradeyle nereye gideceğini çok iyi bilen bir CHP vardır" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yazısında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün 90 yaşına girmek üzere olan ve Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir' dediği CHP; Cumhuriyetin kurucu değerleriyle çağdaş sosyal demokrat değerlerin sentezini yaparak, kitleler için her zaman olduğundan daha çok umut olabilecek, özgürlükçü ve sosyal adaletçi bir demokrasiyi gerçekleştirebilecek güçtedir." - Ankara

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100 soruda chp tarihçesi, kitabı, yayınlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık