IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2012, 10:05   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anka, 18 Mart 2012 Pazar Gündemi




ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ÇANAKKALE ZAFERİ

-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıldönümü kapsamında Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

-Etkinlikler çerçevesinde Anıtkabir'de ve şehitliklerde törenler gerçekleştiriliyor.

-Çanakkale'de düzenlenen törenlere, bakanlar, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katılıyor.

-Türk Silahlı Kuvvetleri, Çanakkale Boğazı'nda bir resmi geçit töreni yapıyor. Törende, Türk Yıldızları da bir gösteri uçuşu gerçekleştiriyor. (Saat: 09.00)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU NİĞDE'DE

-CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de Harp Malulü, Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği'nin temsilciliğini açıyor ve çiftçilerle bir toplantı yapıyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN ÇELİK BALIKESİR'DE

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'de çeşitli incelemelerde bulunuyor, bazı törenlere ve Çanakkale şehitlerini anma programına katılıyor. (Saat: 09.45)

-BAKAN GÜNAY MOSKOVA'DA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Moskova'da 1812 Fransız-Rus savaşları anısına yapılan Borodino Panoramasını ziyaret ediyor. (Saat: 10.30)

-AFGANİSTAN'DA HELİKOPTER KAZASI

-Afganistan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 12 Türk askerinin yarın gerçekleştirilecek törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlanması bekleniyor.

-SURİYE GELİŞMELERİ

-Suriye'deki karışıklık ve bu ülkeden Türkiye'ye yönelik devam eden nüfus hareketlerine ilişkin gelişmeler izleniyor.

-MECLİS 4+4+4 MARATONUNA HAZIRLANIYOR

-4+4+4 kesintili, 12 yıl zorunlu eğitim modeli görüşmelerinin maratonuna hazırlanan Meclis Genel Kurulu, haftayı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanun Tasarısı ve bazı yatırımlarda KDV muafiyeti getiren kanun teklifini yasalaştırarak geçirecek. Komisyonlarda ise Yargı Reformu Paketi ve Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısının görüşmeleri var.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN ANKET AÇIKLAMASI RİSK HARİTASI ÇIKARILIYOR

-Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Risk Değerlendirme Formu (RİDEF)'nu bu yıl tüm öğrencilerin dolduracağını belirterek, "E-okul sistemine işlenen bilgiler e-okulda oluşturulan bir yazılımla hesaplanarak çocuğun risk haritası çıkarılmaktadır" dedi.

-İlköğretim okullarında öğrenci ve velilere yönelik anket yapılması istendiğini ve özel yaşama ilişkin sorular yöneltildiğine ilişkin CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, "Toplanan veriler çocuk için çocuk yararına öğretmenler ve yöneticiler tarafından kullanılmaktadır" dedi.

-"100 SORUDA CHP TARİHÇESİ" KİTABI YAYINLANDI

-Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Tarihi Anabilim Dalı Doçenti Hakkı Uyar, "100 Soruda Cumhuriyet Halk Partisi Tarihçesi (1923-2010)" adlı kitabı yayınlandı. Doç. Dr. Uyar, 100 soruda CHP parti tarihini popüler bir şekilde ve ana hatlarıyla anlattı.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kitabın sunuş bölümünde, "Türkiye'nin başarısının sırrı devraldığı tarihsel mirasta ve Türk Devrimi'ndedir. CHP, bu dönüşüme başarıyla öncülük etti ve etmektedir" dedi.

-YARGITAY, MAYO KABİNİNDE TELEFON KAYDINI AFFETMEDİ

-Yargıtay, giyinme kabininde mayo deneyen kadınları cep telefonu ile kayda alan sanığı affetmedi. Yargıtay, yapılan eylemin "özel hayatın gizliliğini ihlal" kabul ederek, sanığın mahkümiyetini onadı.

-TAHSİL EDİLEMEYEN VERGİ TUTARI 55 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

-Vergi gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.1 oranında artarak 46.2 milyar TL düzeyinde gerçekleştiği 2012 yılı Ocak-Şubat döneminde, tahsil edilemeyen vergi tutarı 55 milyar TL oldu.

-İstanbul 2012 Ocak-Şubat döneminde tahsil edilen vergi gelirlerinin yüzde 44.1'ini topladı. Kocaeli ise tahakkuk eden vergi gelirlerinin tahsilatında yüzde 66.8 düzeyindeki tahsilat oranı ile ilk sırada yer aldı.

-Bütçenin 900 milyon TL açık verdiği 2012 yılı Ocak-Şubat döneminde, 13 ilin bütçesi fazla, 68 ilin bütçesi açık verdi. Bütçe açığı sıralamasında Van 391.1 milyon TL açıkla ilk sırada yer alırken, Van'ı 310 milyon TL açıkla Diyarbakır, 204 milyon TL açıkla Erzurum izledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
18, 2012, anka, gündemi, mart, pazar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ANKA, 2012'de Türk semalarında olacak Chelt Havacılık Haberleri 0 24 Aralık 2010 09:51