IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 18:24   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın Çiftçiler Yarıştı




Sivas'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi yarışmasında kadınlar kıyasıya yarıştı. Keman dinletisinin de yer aldığı yarışmada kadın çiftçilere kendilerine yöneltilen 15 soruyu yanıtladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kadın çiftçiler bilgi yarışmasına 14 ilçe ve 1 merkez köyden olmak üzere 15 kadın çiftçi katıldı. Yarışmacılara gıda, tarım ve hayvancılık dallarında 15 soru yöneltildi. Vali Yardımcısı Vafa Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı'nın da izlediği yarışmaya kadınların yanı sıra erkeklerde yoğun ilgi gösterdi. Yarışmacıların zaman zaman kopya çekmemeleri konusunda uyarıldığı yarışmada keman dinletisi de yer aldı. Yarışmada 15 sorunun 14'üne doğru cevap veren merkeze bağlı Söğütpınar köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Fatma Güzel birinci olurken Şarkışla İlçesi'nden Şükran Arı ikinci, Gemerek İlçesi'nden de Fatma Kavurt üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Fatma Güzel Cumhuriyet altını ve sertifika ile ödüllendirildi. Güzel'e ödülünü Vali Yardımcısı Vefa Kaya verdi. 9 Mayıs'ta Tunceli'de gerçekleştirilecek olan bölge finalinde Sivas'ı temsil edecek olan Fatma Güzel, şöyle dedi:

"2 çocuk annesiyim. Çocuklardan artan zamanımda sürekli ders çalıştım. Geceleri sabahlara kadar uyumadım ve ders çalıştım. Amacım kadınların da iyi birer çiftçi olabileceğini göstermek ve kadınların çiftçilikte daha fazla yer almalarını sağlamak. Bunun içinde çalışmaya devam edeceğim. Bölge finalinde de birinci olmayı hedefliyorum." - Sivas

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çiftçiler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık