IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 18:32   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu, Fas Dışişleri Bakanı ile Görüştü




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fas Dışişleri Bakanı Saad Eddine El Othmani ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, "Fas'la bundan böyle bütün alanlarda en derin adımları atacağız. Fas'a özel önem vereceğiz." dedi.

Bakan Davutoğlu, görüşmenin ardından Faslı mevkidaşı ile bakanlığın konferans salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Türk Fas ilişkileri açısından çok özel bir ilişkinin yaşandığını söyledi. 1987 yılından bu yana Türkiye'yi ilk defa bir Fas Dışişleri Bakanı'nın ziyaret ettiğini kaydeden Davutoğlu, Saad Eddine El Othmani'nin göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmasının da çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda, Türkiye-Fas ilişkilerinin geldiği noktayı değerlendirdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Artık bundan böyle her yıl görüşeceğiz. İki ülke arasındaki ziyaretlerin uzun süredir yapılmaması aramızın kötü olmasından kaynaklanan bir durum değildi. Bundan böyle bütün alanlarda en derin adımları atacağız. Fas'a özel önem vereceğiz." diye konuştu. Fas'ın Arap Baharı'nda değişim sürecini barışçıl olarak gerçekleştirdiğine dikkat çeken Davutoğlu, herkesin takdir ettiği bir şekilde ülkede değişimin yaşandığına işaret etti: "Fas, barış ve uzlaşı içinde önemli bir gelişme kat etti. Biz de Fas ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız. Bu sebepten dolayı, artık ziyaretlerimiz her yıl yapılacak. Ortak işbirliği gerçekleştireceğiz, ekonomik ilişkilerimizi yeteli görmüyoruz. Ticaret hacmimizi 3 milyar doların üzerine çıkaracağız."

Fas Dışişleri Bakanı Saad Eddine El Othmani ise kendisinin 25 yıl geçtikten sonra bu ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve Fas ilişkilerinin tarihi derinliği söz konusu olduğunu belirten Saad Eddine El Othmani, "İlişkilerimiz sadece yüzeysel değildir. Fas halkı büyük bir sevgi beslemektedir sizlere. Aynı zamanda yaptığımız bu görüşmelerden büyük bir memnuniyet duymaktayız. Önemli olan bundan sonraki süreçte problemlerimiz için uluslararası arenada birlikte hareket edebilmektir. Türkiye bizimle el ele vererek Kuzey Afrika'da birçok avantaj sağlayabilir. Birçok konuda işbirliği yapabiliriz." diye konuştu.

"SURİYE'YE YAPILACAK ASKERİ OPERASYONA KARŞIYIZ"

Saad Eddine El Othmani, konuşmasının ardından basın mensuplarının Suriye'de yaşananlara ilişkin sorularını cevapladı. Suriye'de yaşananların gerçekten bir trajedi olduğunu ifade eden Saad Eddine El Othmani, Suriye'ye dışarıdan askeri bir müdahalenin gerçekleşmesine destek vermediklerini; böyle bir müdahalenin bölgede ciddi problemler oluşturacağını söyledi. Saad Eddine El Othmani, bunun yerine Suriye'de bulunan mevcut yönetimin değişmesi için muhaliflere her türlü verilen desteğin arkasında olduklarını belirtti.

Toplantının ardından, Davutoğlu ve Saad Eddine El Othmani iki ülke arasında gerçekleştirilecek taşımacılıkla ilgili anlaşmayı imzaladı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanı, davutoğlu, dışişleri, fas, görüştü, ile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Hollanda'ya gidiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 16:22
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Egemen Bağış açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:25
Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU, Ermenistan Sınır'ına Yürüyerek gitti! Sametold Haber Arşivi 2 02 Eylül 2010 06:09
Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner Rus Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:57