IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 20:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stratfor hazırladı Cemaatçileri tanıma rehberi




Stratfor: Viski içerken AKP'yi yerden yere vuran biriyle oturabilirsiniz ve o kişi muhafazakar bir Gülenci olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Stratfor'un Türkiye analisti, "Washington'da yaşayan son derece bilgili ve iyi bağlantılara sahip biri" diye tanımladığı başka bir Türk kaynağına Gülen cemaatiyle ilgili sorular sormuş. Taraf gazetesi de bu haberi sürmanşetinden verdi.
VİSKİ İÇERKEN AKP'Yİ YERDEN YERE VURAN BİRİ, GÜLENCİ OLABİLİR

Kaynağının cemaat üyesi ailelerin 'uyuyan hücreler' gibi hareket ettiğini doğruladığını söyleyen Bhalla "Kadınların modern, başörtüsü takmadığı, erkeklerin içki içmeye, Rus hayat kadınlarını görmeye gidebildiği, çocukların laik büyüdüğü, asker çocuklarıyla sosyalleştiği bir aile düşünün. [...] Kısaca, kiminle konuştuğunuzu anlamanız çok zor. Viski içerken AKP'yi yerden yere vuran biriyle oturabilirsiniz ve o kişi muhafazakar bir Gülenci olabilir" diye yazmış. Bhalla, sohbetlerinde birinin cemaat üyesi olduğunu anlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine kaynağının anlattıklarını da 20 Şubat 2010'daki bir yazışmada şöyle aktarıyor:
» "Gülenciler Gülen hareketinden Gülen diye değil, Hocaefendi diye söz ediyor. Gülen karşıtları ise Gülen, veya daha da kötüsü liderlerinin ismi Fethullah ile hitap ediyor".


» "Konuştuğunuz kişinin telefon kullanımı konusunda ne derece paranoyak olduğuna bakın. Eğer bir toplantıda telefonun pilini içinde bırakırlarsa Gülenci olabilirler, yani konuşmaktan çekinmiyorlardır. Eğer paranoyakça davranıyorlarsa, telefonlarını parçalara ayırıyorlarsa telefonlarını girişte emanete bırakıyorlarsa (bu anlaşılan Türkiye'de çok yaygın olmaya başlamış), o zaman bu kişiler Gülen/polis gözetiminden korkuyorlar demek".
YÜZÜĞÜN METALİNE DİKKAT EDİN

» "Bir erkekle konuşurken, yüzüğünün metaline dikkat edin. Muhafazakar İslamcılar altın takmaz ve bunun yerine gümüş kullanır. Türkiye'de dini açından altından gümüşe veya tam tersi bir değişim yapmak son derece sembolik".
» "Gülenciler kuruluşları için kozmos veya evrene ilişkin başka isimler - uzayla, samanyoluyla, zamanla, barış ve harmoniyle ilgili ne varsa - kullanmaya bayılıyorlar"
HOCA EFENDİ AMERİKALILARI KEMALİZMDEN DAHA ÇOK ETKİLEMİŞ

Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Reva Bhalla, Gülen cemaati hakkında daha fazla bilgi edinmek için Washington'da da bir dizi görüşmeler yapmış. Bhalla 21 Mart 2010 tarihli yazışmasında "10 yıl boyunca muhafazakar bir Gülenci olan ancak birkaç yıl önce ABD'ye yerleşerek hareketten kaçan" bir kaynağıyla yemekte bir araya gelmiş. Bhalla, hassas askerî konularla ilgili çok şey bildiği için Gülen hareketinin karşısına almaktan çekindiğini söylediği kaynağını şöyle tanımlıyor: "Konuştuğumda bir hayli paranoyak davranıyor, ancak hareketten 'serbest kaldığı' için artık şarap içiyor ve bir süre sonra rahatlayabiliyor."
Bhalla, Amerika'da uzun süredir yaşayan kaynağın, diplomatların Gülen cemaatine yönelik olumlu tavrı ile ilgili anlattıklarını ise şöyle aktarıyor:
"Gülen modeli açık bir şekilde çok başarılı. ABD'li diplomatlar bile bunun giderek daha fazla etkisi altında kalıyor. Kemalist modelin Türkiye'yi Batı'yla daha fazla yakınlaştırmak konusunda başarısız olduğunu, fakat Gülen'in ticari ve diplomatik çabalarıyla bunu başardığını söylüyor."
ESKİSİ KADAR AKTİF DEĞİL

Kaynak Bhalla'ya Fethullah Gülen'in şeker hastası olması nedeniyle hareket içinde eskisi kadar aktif olmadığını, cemaatin çoğu ABD'de yaşayan 12 kişilik bir akil adamlar grubu oluşturduğunu da anlatmış. Bhalla ayrıca kaynağının da tıpkı kendisi gibi Gülen okullarının veri tabanını hazırlamaya çalıştığını, ancak çabalarının boşa gittiğini belirtiyor: "Ona da bize verdikleri aynı cevabı vermişler - eğitim çabalarının merkezî olmadığı bu yüzden de iyi bir veri tabanları bulunmadığı. [...] Listeyi çok gizli tutuyorlar."

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cemaatçileri, hazırladı, rehberi, stratfor, tanıma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stratfor Cemre'nin Türkiye kriptoları PassioN Haber Arşivi 0 18 Mart 2012 12:18
Stratfor N999 Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 16:39
Stratfor’a düzenlenen saldırının bilançosu! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Aralık 2011 12:13
Psikopatları Tanıma Rehberi Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 24 Haziran 2011 14:36
Almanya Türkçe 'Aile Rehberi' hazırladı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:41