IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2012, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP yüksek yargıya gidiyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarhan: Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nu bu hafta Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu bu hafta Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirterek, “Anayasa’nın üstünlüğü ve bağlayıcılığı ilkesine açık aykırıdır diyoruz. Bu yasa Anayasa’nın bağlayıcılığını ortadan kaldırıyor” dedi.
ANKA’nın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu bu hafta Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı.


Yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Tarhan, şöyle dedi:

“Geçici 1'nci maddeyle ilgili en önemli başvurumuz. Anayasal dayanağı olmadığını düşünüyoruz. Siyasi iktidar ya da parlamentoların takdir yetkisi yok bize göre, aksi halde bunun takdir yetkisi olduğunu düşünürsek bundan böyle parlamentoda çoğunluğa sahip olan her siyasi partinin, Cumhurbaşkanlığı seçim süresinin kendi siyasi görüş ve tercihleri doğrultusunda keyfi bir biçimde değiştirmesi söz konusu olabilir. Bu tehlike var diye düşünüyoruz ve Anayasa’nın üstünlüğü ve bağlayıcılığı ilkesine açık aykırıdır diyoruz. Bu yasa Anayasa’nın bağlayıcılığını ortadan kaldırıyor. Bu hafta içerisinde vereceğiz.”

-“PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA HALİNE GETİRİRSİNİZ”-

Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Tarhan, “Tehlikeli buluyorum. Çok tehlikeli bu gidişat, özellikle o bölgedeki tampon bölge kurulması olasılığını ben Türkiye için o bölgedeki çatışmaların Türkiye’ye yansıması konusunda tehdit olarak tehlikeli görüyorum. Yani bir savaş ortamının sanki zemini hazırlanıyor.
Demografik yapıyı etkileyecek bir sürece gidiliyor. Oradaki demografik yapıyı çok etkiler, Müslüman Kardeşler göçü etkiler ve orada bir çatışma zemini yaratabilir, ondan endişe ediyorum. Patlamaya hazır bir bomba haline getirirsiniz o bölgeyi” değerlendirmesini yaptı.

-“CIA BAŞKANI’YLA NE KONUŞULDU”-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, CIA Başkanı’yla yaptığı görüşmeyi de hatırlatan Tarhan, “Ne konuşulduğunu bizim bilmeye hakkımız var CIA Başkanıyla, neler konuşulduğunu. Nereyi kaça sattılar, gerçekten endişe ediyorum, hangi toprağı” ifadesini kullandı.
Bir söz verilmiş olabileceğini kaydeden Tarhan, “Çünkü çok uyumlu çalışıyorlar” dedi.

-“BİR ANNE OLARAK OĞLUMUN GELECEĞİNDEN ENDİŞELİYİM”-

“Olanları bilmeliyiz” diyen Tarhan, “Şeffaf olmalı ki bizi yönetenler doğru düşünebilelim, önümüzü görebilelim. Flu olduğu için değişik senaryolar üretebiliyoruz. Açıkça bize söylesinler ne yapıldı, ne konuşuldu. Oradaki olayın arkasında ne var Afganistan’da bu çocuklar niye öldüler, bilelim. Yarın bir gün aynı şeyler Suriye’de olursa hep söylüyorum ben anne olarak oğlumun geleceğinden endişeliyim. Kapalı oturum düşünebilir, kapalı oturuma gerek kalmadan bizi bilgilendirebilirler” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chp, gidiyor, yargıya, yüksek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gökkuşağı Hareketi yargıya gidiyor Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Aralık 2010 00:05