IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2012, 17:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk'ten hastanede açıklama




Batman'da kutlamalar sırasında saldırıya uğrayan Türk, hastanede bir açıklama yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Batman'da izinsiz Nevruz kutlaması yapmak isteyen BDP'lilerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar sırasında, yumruklandığı ileri sürülen Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk hastaneye kaldırıldı.

TÜRK'TEN AÇIKLAMA

Batman'daki neruz sırasında bir polisin yumruklu saldırısına uğradığı belirtilen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmetk Türk'ün tedavisi sürüyor. Sol gözünde şişlik ve kızarma olduğu görülen Türk, kardiyoloji bölümündeki odasından bir ara koridora çıkarak, kendisinin durumunu merak eden partililere kısa bir konuşma yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Durumunun iyi olduğunu belirten Türk, "Ben iyiyim, rahatım beni merak etmeyin. Zaten yanımda kimse yoktu. Önce taşlarla otobüsün bütün camlarını kırdılar, gaz attılar. Gaz etkisiyle dışarıya çıktım. Polisin biri, resmi giyimli birisi bana doğru gelerek açık açık hazırlanmıştı, ondan sonra yumruklar atmaya başladı. Orada yanımda ne bir halk ve ne kitle var. Sadece otobüste 4-5 kişiyleydik. Şu anda iyiyim. Sonuçta halen zulümle, sindirmeyle, susturmayla, bir siyaseti izliyor. Bu siyasetle Kürtleri susturacağını zannediyor. Ama bu yol yol değil, bu yol akıl yolu değil. Biz her zaman söylüyoruz, bu sorunlar ancak dilayogla çözülür. Terör estirerer, şiddet uygulayarak bu halkı susturamazlar" dedi.

Kentin Bağlar Mahallesi Nergiz Caddesi üzerinde kutlama yapmak isteyen gruplarla polis arasında çıkan olaylar sırasında, BDP yöneticileri ve milletvekilleri de arada kaldı. Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere müdahale ederken, Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Batman Belediye Başkanı Vekili Serhat Temel ile parti yöneticilerinin bulunduğu otobüse gaz bombası atıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TÜRK HASTANEYE KALDIRILDI

Önce kalp rahatsızlığı bulunan ve gazdan etkilenen Ahmet Türk ve ardından da diğerleri otobüsü terk etti. Ahmet Türk otobüsten indiği sırada iddiaya göre yumruklu saldırıya uğradı. Bunun üzerine Ahmet Türk, Özel Dünya Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ahmet Türk doktorlar tarafından gözetim altında
tutulurken, milletvekilleri ve partililer de hastaneye akın etti.

Olaya tanık olduğunu söyleyenlerden Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, olayı şöyle anlattı: "Otobüsle alana giderken otobüsün içine gaz bombası atıldı. Kalp rahatsızlığı olan Ahmet Türk fenalaşancı otobüsten indirdik. Bu sırada yanımıza gelen resmi kıyafetli bir polis memuru Ahmet Türk'e yumruk ve tokat attı. Gazdan dolayı nefes almakta zorlanan Ahmet Türk, polisin yumruğu sonucu daha da fenalaştı. Kendisini hemen özel bir hastaneye kaldırdık. Şu anda hastanedeyiz. Ahmet Türk tedavi ediliyor ancak durumu iyi" dedi.

Bu arada Batman'da polis aldığı önlemlerle Nevruz alanına girmek isteyenlere izin vermedi. Polis, taş ve sopalarla direnişi sürdüren grubu dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı, tazyikli su ve biber gazı kullandı.

Ahmet Türk 12 Nisan 210 tarihinde Muş'un Bulanık İlçesi'nde 2 kişinin öldürülmesi davasını takip için gittiği Samsun'da, 27 yaşındaki İsmail Çelik tarafından yumrukla saldırıya uğramış ve burnu kırılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklama, ahmet, hastanede, türkten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık