IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2012, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vali Kıraç kardeşine can oldu




İzmir Valisi Cahit Kıraç, lösemi hastası kız kardeşi Münevver Karabulut için ilik bağışında bulundu



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinden alınan bilgiye göre,İzmir Valisi Kıraç'ın Elazığ'da yaşayan ve lösemi hastası olan kız kardeşi Münevver Karabulut'a (56), daha önce vali Kıraç'tan alınan kök hücreler (ilik) nakledildi.
Hastane başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, konuya ilişkin açıklamasında, Münevver Karabulut'un, yaklaşık 4,5 ay önce Elazığ'da yapılan tetkikte kan değerlerinde bozukluk saptandığını belirtti.
Bunun üzerine önce Hacettepe Üniversitesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirilen Karabulut'un, ''akut lösemi'' hastası olduğunun belirlendiğini dile getiren Özcan, hastaya ilk olarak standart kemoterapi tedavisi uygulandığını ve buna olumlu yanıt alındığını vurguladı.


Özcan, bu aşamadan sonra yaptıkları risk değerlendirmesinde, hastalığın nüksetme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle kök hücre nakli için uygun donör arayışına girdiklerini ve bu çerçevedekardeşi Vali Kıraç'ın doku tipinin tam uyumlu çıktığını söyledi.
Vali Kıraç'tan yaklaşık 10 gün önce alınan kök hücrelerinin dondurulduğunu, bu arada da hastanın nakle hazırlandığını belirten Özcan, şunları kaydetti:
''Bugün dondurulmuş kök hücrelerinin damardan verilmesi işlemini gerçekleştirdik. Yani, Sayın Valimizden topladığımız kök hücrelerini hastamıza naklettik. Hiçbir sorun olmadan yeterli kök hücre, hastamıza nakledildi. Önümüzdeki 3-4 hafta boyunca, enfeksiyon kapmama, kök hücrelerin yerleşmesi gibi her şey yolunda giderse hastamız tam olarak sağlığına kavuşmuş, yaniyeni iliği yerleşmiş, vücudun savunma sistemini yönetir hale gelmiş olacak.''
Bu arada ''ilik nakli'' işlemin halk arasında sanki bir ameliyatmış gibi algılandığına işaret eden Özcan, söz konusu operasyonun kan alma işlemine benzediğini söyledi.
-5 bin hücre lazımken 15 bin hücre bağışladı-
İzmir Valisi Cahit Kıraç da ilik nakli sonrası hastaneye giderek, kız kardeşinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Kıraç, ''Her şey normal. Özellikle Dokuz EylülÜniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü'ne, Başhekim Mehmet Ali Hocam ve ekibine teşekkür ediyorum'' dedi.
Münevver Karabulut'un eşi İsa Karabulut ise eşinin, kardeşi Vali Kıraç'tan bulunan ilikle sağlığına kavuşacak olmasından dolayı ailece mutluluk duyduklarını ifade etti.
Vali Kıraç'ın, kardeşi için 5 bin hücre gerekliyken ihtiyaç duyan başka hastaları da düşünerek 15 bin hücre bağışladığını dile getiren Karabulut, ''Ankara'daki hastanelerde eşime yer bulamadık. O kadar çok hasta var ki herkes ilik bağışına duyarlı olsun'' dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kardeşine, kıraç, oldu, vali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık