IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2012, 18:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan Konuşması




CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti grubu toplantısı konuşmasını Ankara Tandoğan meydanında yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4+4+4 eğitim yasasıyla ilgili AK Parti'yi çok sert bir dille eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bunu yapan kafa dikta kafası. Bu kafada demokrasinin D'si yoktur.. Getirilen yasa teklifi bir bölünme yasa teklifidir. Bu yasa teklifi 8:2'dir..' diye konuştu..

Erdoğan'ın din tüccarlığı yaptığını ileri süren CHP lideri, 'CHP dine saygılı bir partidir.. CHP dini siyasete alet etmeyen bir partidir. CHP müminlere ve dindarlra saygılı bir partidir. Kindarlara ve münafıklara CHP çatısı altında yer yoktur. Kindar olan insan mümin olamaz. Kin tutmayız biz, kine düşmanız biz. Sen kindarsın sen münafıksın. Samimi söylüyorum; bunları işin din boyutuyla ilgisi yok, bunların amacı din tüccarlığı. Sen din tüccarısın ve dine en büyük kötülüğü yapıyorsun.' dedi.

İşte CHP liderinbin açıklamalarının satır başları:

CHP'Yİ SUSTURAMAYACAKLAR

Ne yaparsanız yapın milleti ve CHP'yi susturamayacaksınız.. Bugün salı hafta sonu değil ama 10 binler burada.. Eğer grup toplantımızı halkla birlikte yapıyorsak eğitim sistemine olan tepkimizi koymak için bu mitingi yapıyoruz. TV'leri susturdular, yandaş medya yarattılar, CHP'nin sözünü kesmek istiyorlar ama ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar mücadelemize devam edeceğiz..

Kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı aklımızla direneceğiz..Meydanlardan korkuyorlar, halkın doğruları öğrenmesinden korkuyorlar, köy köy fabrika fabrika meydanlarda olacağız.

MİTİNGE HERKES CHP BAYRAĞIYLA DEĞİL TÜRK BAYRAĞIYLA GELDİ

Kendi kafasına göre bir dikta anlayışıyla bir nazi anlayışıyla bir yasa getiriyorlar. Dikta yönetimine sonuna kadar hayır diyeceğiz. Diktatör Recep Tayyip Erdoğan'a da sonuna kadar hayır diyeceğiz. Hiç kimse unutmasın CHP bu milletin ortak sesidir. Bugün mitinge herkes CHP bayrağıyla değil Türk bayrağıyla geldi. Milli eğitim bizim milli davamızdır.

AKLINI BAŞKALARINA KİRAYA VEREN ZİHNİYETE KARŞIYIZ

Ben daha önce söylemiştim; eğitim yasası anayasadan daha önemlidir demiştim. Eğitim yasasıyla bir ülkenin 50 yıllık geleceğini belirliyorsunuz. Eğitim yasası bunun için bütün ülkelerin ortak sorunudur. Bir yıl tartışılmaz en az 10-15 yıl tartışılır. Eğer biz eğitim yasasıyla gelecek için çağdaş gençler yetiştiriyorsak başımızın üzerinde yeri var. Ama aklını başkalarına kiraya veren bir eğitim sistemini istemiyoruz ve reddediyoruz.

KATAR KATAR GELİP KOMİSYONU İŞGAL ETTİLER

Siyaset kurumu eğitimle ilgili görevini yapamıyorsa Türkiye'ye karşı görevini yapamıyor demektir. AKP'nin eğitim yasası teklifini veren vekillerin hiç biri eğitimci değil. Hangi demokratik bir ülkede böyle bir garabet var.. Başbakan talimat verdi AKP'li vekiller komisyonu işgal ettiler. Katar katar geldiler. Komisyona önce gelen AKP'liler söz almak için önceden gelmişler dedi. Ama onların hiç biri konuşmadı, cehalete bakın.

Demokratik yollardan bu teklifin hesabını soracağız. Bu teklif AKP'nin programında yok.

KENDİSİNDEN NEFRET EDEN BİR BAŞBAKAN OLABİLİR Mİ

Sayın Başbakan'a elimi uzattım, bu konu çok önemli gelin bu konuyu konuşalım dedim. Gelmedi, gelemeyeceğini ben de biliyorum, konuşamayacağını ben de biliyorum, benim önüme çıkabilmesi için adam gibi yürek olmalı ama ondan o yürek yok.. Neden gelmedi, çünkü geçmişiyle kavgalı birisi var, işçisiyle kavgalı birisi var. Bu ülkenin meshepleriyle inançlarıyla kavgalı birisi var. Yani özgüveni olmayan kendisiyle kavgalı bir vaka var..Kendinden nefret eden bir adam olabilir mi? Kendisiyle ruhuyla barışık olması lazım ki insanıyla da barışık olması lazım.

Böyle bir zeminde uzlaşma aranmaz dediler. Ben demokrasiye inandığım için ülkeme duyduğum saygıdan ötürü elimi uzatmaktan geri durmadım..Benim yüreğimde Yunus Emre'nin sevgisi var.

YASA TEKLİFİ BÖLÜCÜ BİR TEKLİFTİR

Haccettepe Üniversitesi senatosu bir bildiri yayınladı bu yanlıştır diyor. YÖK Başkanı senin adamın sor bir ona da.. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Milletvekillerimiz tekmelendi, tartaklandı, komisyona sokulmadık.. VE bunu yapan kafa sözde demokrat kafa.. Bunu yapan kafa dikta kafası. Bu kafada demokrasinin D'si yoktur.. Getirilen yasa teklifi bir bölünme yasa teklifidir. Bu yasa teklifi 8:2'dir.. Eğitimi parçalayan bir yasadır. Bir binanın temelini yıkarsanız o bina ayakta duramaz. Bunu özellikle annelerin iyi bilmesi gereklidir. Hangi kimlikten olursa olsun hiç kimsenin çocuklarımızın kaderiyle oynanmasına izin vermeyeceğiz. Diyeceksiniz ki bu ülkede Milli Eğitim Bakanı bilim hırsızlığından mahkum olmuş biri. Bu bakanın arkadaşları var; gözü dönmüş doymak bilmeyen servet hırslıları var.. Onları görmüyor, yolsuzluk yapanları görmüyor.. Efendim diyor ki bizim öğretmenler az çalışıyor fazla maaş alıyorlar. Bizim rakamlarımız değil OECD'nin rakamlarını veriyorum. Eğitimde çalışanların yüzde 80'i borçlu. En düşük ücreti Türk öğretmenlerimiz alıyor. OECD ortalamalarına göre öğretmenlerin çalışma saatleri 1663 saat. Türkiye'deki öğretmenlerin çalışma saati 1808 saat. Şimdi Bakan'a soruyorum; karşılaştırdı mı bu rakamları?

TEKLİF HİÇ BİR SORUNU ÇÖZMÜYOR

Bu kanun teklifi Milli Eğitim Sistemi'nin hangi sorununu çözüyor? Hiç bir sorunu çözmüyor.. Aklı mantığı olan demorkasiye inan insan haklarına inanan bir ülkede nasıl olurda bir kanun teklifi verirsiniz ve hiç bir sorunu çözmez. Bu yasa teklifinin asıl muhattabı bu ülkenin yoksul çocuklarıdır. O çocuklar kandırılmak isteniyor. Varlıklıların durumu iyi ama yoksul çocuğu ne olacak? Sen kendi çocuklarını askere de göndermedin.. Peki yoksulun çocuğundan sen ne istiyorsun?

4 yıl okuyacak ve 10 yaşında buna soracaklar sen hangi mesleği seçeceksin? O çocuk nasıl seçecek bunu? Liseyi bitiren bir çocuk bile tercihini herkese soruyor; o bile tercih yapamıyor ama sen gidip 10 yaşındaki çocuğa tercih yaptırabiliyorsun.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUK OYUN OYNAMASINI BİLMİYOR

Çocuklar 5 yaşında ilk öğretime başlayacak.. Annelere soruyorum; 5 yaşındaki çocuk daha oyun oynamasını bilmiyor, nasıl kalem tutacak? Başbakan daha pedogojik eğitimin ne olduğunu bilmiyor.. İnsanı ve demokrasiyi benimsemeyen bir zihniyettir. Bunların söyledikleri yalanların haddi hesabı yok; zorbalıkla gelen düzenlemeyi demokrasiyle değiştireceklerini söylüyor. Eğitimi bilmez, pedegojiyi bilmez cahil adam çıkmış bunları söylüyor. Sen 8 yıllık kesintisiz eğitimin ne zamandan beri tartışıldığını biliyor musun? Bunun 1950'li yıllardaki kalkınma planlarında da var.

Yalan bunların normal sözleri olmuş. Kendisine yalan makinası dedim kabul etti, ne yapayım ben artık... Biz önyargılı değiliz..

6-14 yaşları arasındaki okullaşma oranı yüzde 99'a çıktı. Kız çocuklarımızın okullaşması artıyor. 8 yıllık ortak eğitim kalitesini yükselten bir adım.

KİNDAR-DİN TÜCCARI-CAHİL-MÜNAFIK

Din eğitimi getirecekseniz buna kimse karşı çıkmıyor. Ama nasıl bir din eğitimi, nerede bir din eğitimi? Bunları getirin tartışalım. CHP inançlara saygılı bir partidir. CHP imam haiptleri ilahiyat partilerini açan bir partidir. CHP dine saygılı bir partidir.. CHP dini siyasete alet etmeyen bir partidir. CHP müminlere ve dindarlra saygılı bir partidir. Kindarlara ve münafıklara CHP çatısı altında yer yoktur. Kindar olan insan mümin olamaz. Kin tutmayız biz, kine düşmanız biz. Sen kindarsın sen münafıksın. Samimi söylüyorum; bunları işin din boyutuyla ilgisi yok, bunların amacı din tüccarlığı. Sen din tüccarısın ve dine en büyük kötülüğü yapıyorsun.

KORKULUK MUSUN SEN SAYIN ÇİÇEK

Kendileri çaldılar kendileri oynadılar.. Sonrada teklifi TBMM Başkanı'na gönderdi. Bir insan kendisini evrak işleri daire başkanı gibi görürse Meclis Başkanlığı makamına yakışan bir davranış olmaz. O kişinin TBMM başkanlığı görevini yapma kapasitesi yoktur. Sayın Erdoğan diyor ki şu gün şurada görüşülecek o zaman görüşülüyor.. Korkuluk musun sen? Her dönemin adamı olmaktan vazgeç biraz onurlu davran..

Haramzadeler Kamu İhale Kurmu'nun içine yerleşmişler. Şimdi yolsuzluğu yasal düzenlemeye bağlıyorlar. yolsuzluk yapmayı bir yasa teklifiyle güvence altına aldılar. Fatih projesinin bir numaralaı amacı bu.. Kamu İhale Kurumu'nda nasıl bir değişiklik yaptılar bakın; 20 milyar dolarlık ihaleler 2030 yılına kadar sürecek. Ulaştırma Bakanı'yla bir araya gelip ben ihaleyi buna verdim diyecek.. Çocukların sırtından geçinmek hak mı? Gözünüz doymadı mı sizin artık? 20 milyar doları kime pazarlayacaksınız. Hem çocukların hem de milletin cebinden çalın..

Cumhuriyeti kuranlar çağdaşlığı hedef koydular. Millet okullarını açtılar; okuma oranları yüzde 3'ken yüzde 99'a ulaştılar. Bu ülkenin avukatları mimarları mühendisleri çıktı. Şimdi siz bir bölücü projeyi getirmek istiyorsunuz. Çocuklarımızın geleceğini parçalıyorsunuz. Bunu engellemek CHP'nin ve yurt severlerin görevidir.

BASKILAR BİZE VIZ GELİR

Bana da size de büyük sorumluluklar düşüyor; çöpte kağıt toplayan işçilere de düşüyor. Biz mücadelemizi her yerde ve her koşulda yapacağız. Baskılar bize vız gelir. Eğer bizi tekmelemezseniz adam değilsiniz. Kaba güç uyguluyorlar, aklı olmayanın anlatabileceği tek bir şey var o da kaba kuvvet. CHP'ye grubumuza hoş geldiniz diyorum..

Özgürlük için mücadele edenler ağır bedeller ödemiştir. Kimisi hapishanelerde kimisi faili meçhullerde.. Bu mücadelede kefenimizi giyip yola çıkmak ahtımızdır..

Medyası özgür olmayan, yasaması baskı altında olan, üniversiteleri baskı altına olan, en küçük bir toplantıdaki afişlerimizi toplatan zihniyet demokratik değildir. Baskılara direnmek bizim onurumuz olacaktır..

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Mart 2012, 19:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan Konuşması




Ne Harikasın Cehape ! Gülünç oluyorsun övdüğünle...



Diyaneti sen kurmuşsun !

İlahiyatları sen açmışsın

Memleketin içine de s*çmıssın

Dindar gecinmenle,şimdi de bunları eleştirip duruyorsun kocaman bir AFFERİM !

 

 

Etiketler
konuşması, kılıçdaroğlunun, tandoğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 15:12
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 21:18
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 20:07
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 15:02
Kılıçdaroğlu'nun Ankara Konuşması N999 Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 18:47