IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2005, 03:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
.com .net tarihe karışıyor




İnternette ‘com’suz ‘net’siz dönem

İnternette Üst Seviye Alan Adı (TDL-Top Level Domain) sisteminin Türkiye Koordinatörü Türkiye Bilişim Derneği, bu sistemi ilk kez uygulamaya koyuyor. İlk aşamada e-kolay.net, Superonline ve Meteksan Net tarafından satışa sunulacak adlarda artık (.com), (.net), (.tr) uzantılar olmayacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye Bilişim Derneği (TDB), kısa süre önce Unified Identity Technology (UNIDT) ile yaptığı işbirliği sonucunda, Üst Seviye Alan Adı (TLD-Top Level Domain) sistemini Türkiye’de uygulamaya başladı. TBD Başkanı Turhan Menteş ile UNITD EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) temsilcisi Yusuf Taragano’nun imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla, Türkiye Bilişim Derneği, TLD sisteminin Türkiye koordinatörü oldu.

KİMLER VERECEK:

Bu anlaşmayla, Türkiye’deki İnternet Servis Sağlayıcılar (İSS) TBD koordinatörlüğünde bu isimlerin satışını gerçekleştiriyor. Üst Seviye Alan Adı sisteminin ülkemizde uygulanması konusunda, UNIDT ilk olarak e-kolay.net, Superonline ve Meteksan Net ile sözleşme imzaladı.

NASIL ALINACAK:

TDL sistemi çerçevesinde, bu tür bir alan adı almak isteyen firmalar, e-kolay.net, Superonline ya da Meteksan Net Web sitesindeki formu dolduracak. Bu form doğrudan Amsterdam’daki UNITD merkezine iletilerek işleme konacak. İşlem tamamlandığında, başvuruyu yapan firmalar kendi isimlerinden oluşan alan adlarını kullanmaya başlayacak. Bunun için 1000 dolar ödeyecek. Şimdiye kadar internetteki alan adları (.com), (.net), (.org) ve ülke kısaltmaları gibi bir yapıda bulunurken, bu anlaşma sayesinde söz konusu uzantıları kullanmaya gerek kalmayacak. Yani, halen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde kullanılan adres, yeni uygulamayla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olacak.

YENİ AÇILIMLAR:

TBD Başkanı Turhan Menteş, bu anlaşmanın, Türkiye için yeni açılımlar sağlayabilecek bir işbirliği özelliğini de taşıdığının altını çizerek, ‘Anlaşma gereğince TBD bölge ülkelerindeki benzer çalışmaları da koordine edebilecek’ dedi. Menteş, ayrıca TBD’nin, UNITD ile yaptığı sözleşme çerçevesinde, TLD ile ilgili bilgilendirme, tanıtım ve İSS’lerle iletişim faaliyetlerinde bulunacağını; İstanbul ve Ankara’da da kamu ve özel kuruluşların bilgi taleplerini karşılayacak birer yardım masası oluşturacağını sözlerine ekledi.

13 kök sunucudan biri Ankara’da bulunuyor

DÜNYADA internet alan adları (.com), (.net) altında yer alıyor. Mevcut internet yapısındaki yetersizlik, kısıtlamalar ve tekelleşme eğilimine karşı, bazı bağımzsız internet kök sunucu işletmenleri ve internet topluluğu üyeleri bir araya gelerek, kár amacı gütmeyen uluslararası Public-Root adlı bir federasyon kurdu. Bu sayede sadece ülke adı (.tr, .de) ve belirli sayıda ‘.com’, ‘.net’ gibi alan adlar yerine, her türlü üst seviye alan adının kullanımına olanak sağladı. Public-Root sistemi var olan internet alan adlarını da olduğu gibi destekliyor. Sistemde yer alan kök sunucular ve üst seviye alan adları düzenli olarak INAIC tarafından kontrol ediliyor.

Türk Telekom’dan öğretmene, öğrenciye bedava internet

TÜRK Telekom hızlı internet erişimini geniş kitlelere sunabilmek amacıyla öğrenci, öğretmen ve emeklilere ‘ADSL Promosyonu’ hazırladı. Kampanyanın ilk, orta, yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, diğer eğitim mensupları ve bu kurumlardan emekli olanları kapsayacağı belirtildi. Buna göre, promosyona başvuranlar 256 Kbps limitli veya limitsiz tarife paketlerinden birini seçerek, ADSL abonesi olabilecek ve bu müşterilerden ADSL bağlantı ücreti ve bir aylık kullanım bedeli, ayrıca limitli tarife seçen kullanıcılardan ilk bir ay kota aşım ücreti de alınmayacak. Promosyon ADSL altyapısının bulunduğu ve ADSL hizmetinin verilebildiği yerlerle sınırlı olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
com, karisiyor, karışıyor, net, tarihe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SIM Kartları Tarihe mi Karışıyor? Tufan Cep Telefonlar 0 30 Ekim 2014 07:48
Körlük tarihe mi karışıyor? Zen Sağlık Köşesi 0 02 Aralık 2012 20:36
Saç Boyamak Tarihe Karışıyor Afrodit Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 3 24 Şubat 2011 10:23
Saç Kırıkları Tarihe Karışıyor! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 12 Mart 2009 03:46
Grip tarihe karışıyor Collettivo Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 09 Eylül 2008 02:29