IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Tabletler için Kur'an öğreten programlar hazırlanmalı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/468759-tabletler-icin-kuran-ogreten-programlar-hazirlanmali.html)

PassioN 01 Nisan 2012 20:07

Tabletler için Kur'an öğreten programlar hazırlanmalı
 
Görmez: Tabletler için çocuk diliyle Kur'an öğreten programlar hazırlanmalı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fatih Projesi ile ilgili, "Bu projeye, Kur'an-ı Kerim programları, çocuklara çocuk diliyle Kur'an öğreten programlar ve Hazreti Peygamberin hayatını çocuklara çocuk diliyle anlatan resimli programlar hazırlayarak katkıda bulunmalıyız." dedi.
İLAHİYATÇILAR BİR ARAYA GELEREK ÇALIŞMALI

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Görmez, 'Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu'nun kapanış oturumunda bir konuşma yaptı. Görmez, 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Hz. Peygamber'in hayatı' dersleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da katkıda bulunabileceğini belirterek, "Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün, çocuklarla ilgili çalışmalar yapan edebiyatçı, yazar ve ilahiyatçılarla bir araya gelerek, çalışmalar yapması gerekiyor." dedi.
RİSALET ZİNCİRİ ANLATILMALI

Görmez, 'Hazreti Peygamberin hayatı' dersi hakkında, "Sadece Resul-i Ekrem'in değil, bütün peygamberlerin hayatının bu derse eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle olursa aliyyü'l âlâ olur. Hâttâ, Hazreti Peygamberin hayatına dair bir program hazırlanırken, risalet zincirinin bütün halkaları o programa konulmalı. Hazreti Âdem ile başlayan risalet zincirini anlattıktan sonra Hazreti Peygamberin hayatını anlattığımızda, onun hayatı daha iyi anlaşılacaktır." dedi.
KUR'AN ÖĞRETTEN PROGRAMLAR HAZIRLANMALI

Başkan Görmez, Fatih projesine de değinerek şöyle devam etti: "Bu projeye, Kur'an-ı Kerim programları, çocuklara çocuk diliyle Kur'an öğreten programlar ve Hazreti Peygamberin hayatını çocuklara çocuk diliyle anlatan resimli programlar hazırlayarak katkıda bulunmalıyız. Proje genelleştirilmeden ve sorunlar birikmeden önce çalışmalar yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net