IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2012, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti darbe ve muhtıra için önerge verdi




AK Parti, darbe ve muhtıraların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti, 27 Mayıs 1960 ihtilali, 12 Mart 1971 askeri muhtırası, 12 Eylül 1980 askeri darbesi, 28 Şubat postmodern darbe ile 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını talep etti.
AK Parti Grup Başkanvekileri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın, önergeyi TBMM Başkanlığı'na sundu.
27 MAYIS'TAN 27 NİSAN'A KADAR..

Önergede, 27 Mayıs 1960 ihtilali, 12 Mart 1971 askeri muhtırası, 12 Eylül 1980 askeri darbesi, 28 Şubat postmodern darbe ile 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin Meclis Araştırması açılması talep ediliyor.


AK Parti Grup başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın, darbeler ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Önergesi'ni, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.
Araştırma önergesinin gerekçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana Türkiye'de demokratikleşme sürecini kesintiye uğratan bir çok antidemokratik uygulama olduğu belirtilerek, ''Baskı kurarak, zor kullanarak ya da başka hukuk dışı yollarla millet iradesine dayalı hükümetleri devirmek isteyenler, çeşitli darbe girişimlerinde bulunmuş; bu darbeler demokrasimizin tarihine birer kara leke olarak geçmiştir'' denildi:
Gerekçede, şu görüşlere yer verildi:
''Siyasi hayatımızda 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 tarihlerinde demokrasiye hukuk dışı müdahaleler yapılmış; hükümetler cebir ve şiddet ya da baskı kullanılarak görevlerinden uzaklaştırılmış; milli iradenin tecelligahı olan yüce parlamento lağvedilmiş, yüz binlerce vatandaşımız mağdur edilmiştir. Keza bu ülkede Başbakan ve Bakan konumundaki devlet adamları hukuksuz biçimde idam edilmiş, hafızalardan silinmeyen büyük acılar yaşanmıştır.
HÜKÜMETE KARŞI BİR MÜDAHALE TEŞEBBÜSÜ..

En son 27 Nisan 2007 tarihinde e-muhtıra olarak adlandırılan bir bildiriyle milli iradenin işbaşına getirdiği hükümete karşı bir müdahale teşebbüsünde bulunulmuş ise de Hükümetin dirayetli ve kararlı duruşu sayesinde bu talihsiz girişim sonuçsuz kalmıştır.
Özgürlükçü demokratik rejimlerde esas olan irade, milletin iradesidir. Bu rejimlerde iktidarlar milli iradenin tezahür ettiği hür ve serbest seçimler yoluyla göreve gelir; iktidarın görevde kalması veya görevden ayrılması da ancak demokrasinin kurum ve kuralları çerçevesinde mümkün olur. Bunun dışında bir yolu benimsemek demokratik sistemlerde asla kabul edilemez bir yaklaşımdır.
Darbeler ve muhtıralar, sebebi ne olursa olsun demokrasiye, ülkeye ve millete çok ağır bedeller ödeten ve açıkça suç teşkil eden eylemlerdir.''
110 İMZA İLE CEMİL ÇİÇEK'E SUNULDU

Darbelerin ve muhtıraların Türkiye'de yol açtığı ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi tahribatın bugüne de sirayet eden görünür ve görünmez etkileriyle, toplum ve bireyler üzerinde meydana getirdiği maddi ve manevi zararların ve hak ihlallerinin kapsamlı biçimde araştırılarak alınması gerekli tedbirlerin tespiti bakımından Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi.
Araştırma önergesi, grup başkanvekilleri ve 110 milletvekilinin imzasıyla Çiçek'e sunuldu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, darbe, için, muhtıra, parti, ve, verdi, önerge


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'den Taşeron İşçiler İçin Önerge aLya Haber Arşivi 0 20 Aralık 2011 11:15
AK Parti'ye öyle bir malzeme verdi ki! LeyLa Haber Arşivi 1 28 Kasım 2011 15:29