IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Sertab Erener babası için söyledi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/473132-sertab-erener-babasi-icin-soyledi.html)

PassioN 14 Nisan 2012 17:57

Sertab Erener babası için söyledi
 
Ünlü şarkıcı Sertab Erener 'Ey Şuh-i Sertab' adlı -----ünü babasına ithaf etti



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sertab Erener, hayranlarına bir sürpriz yaptı, karşılarına pop yerine Türk sanat müziği eserleri okuduğu -----üyle çıktı. Ünlü şarkıcı, bilinen Türk sanat müziği estrümanlarının yanı sıra geçmiş yüzyıllardan günümüze ulaşan lavta, rebab gibi enstrümanlar kullanılarak hücum kayıt tekniğiyle kaydedilen -----ü babasına ithaf etti.
Tüm Türk sanat müziği arşivi taranarak, uzun bir araştırma sonucunda seçilen 15 şarkının bulunduğu -----de Emine Semahat Özdenses, Münir Nureddin Selçuk, Saadeddin Kaynak, Zeki Müren, Yesari Asım Ersoy gibi önemli bestecilerin eserlerine yer verildi. Stüdyo kayıtlarını şarkıların ruhuna ve felsefesine sadık kalarak yaptıklarını söyleyen Erener, -----e babasının çok sevdiği, kendi adını koyarken de ondan esinlendiği, söz ve bestesi Lemi Atlı'ya ait "Ey Şuh-i Sertab"ın adını verdi. Şarkıda geçen "Ey şuh-i sertâb, ey dürr-i nayâb" sözleri, "Ey neşeli, başı ışıltılı, benzersiz inci" anlamına geliyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net