IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Aralık 2004, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye ve AB Birligi




Erdoğan: AB, 17 Aralık’ta sınav verecek


Başbakan Erdoğan, “Avrupa Birliği’nin 17 Aralık’ta vereceği karar, birliğin medeniyetler arası uzlaşmanın adresi mi yoksa bir Hıristiyan klubü mü olduğunu ilan edecektir” dedi.

27 Kasım 2004— Erdoğan, düşünce ve ifade hürriyetine basın özgürlüğüne büyük önem verirken, işkenceye de sıfır toleransla yaklaştıklarını tekrarladı.

Uluslararası Basın Enstitüsü toplantısı kapsamında verilen yemekte bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin üye olmaması halinde Avrupa Birliği’nin tamamlanamayacağını söyledi.

Avrupa Birliği’nin 17 Aralık ve sonraki süreçte yeni bahanlerle gelmesini beklemediklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, medeniyetler buluşmasının AB tarafından artık ispatlanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği’nin 17 Aralık’ta vereceği kararla medeniyetler arası bir uzlaşmanın adresi mi yoksa Hıristiyan klubü mü olduğunu ispatlayacağını söyleyen Erdoğan, dünyayı küresel barışa taşımanın ve uluslararası terörün ortadan kaldırılmasının böylelikle sağlanacağını belirtti.

‘DAHA FAZLA BEKLEMEK İSTEMİYORUZ’


17 Aralık’ta AB Liderler Konseyi’nin, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin gecikmeksizin başlatılması kararını vereceğini ve ümitlerinin bu yönde olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin AB üyeliği için 41 yıl beklediğini ve bu kadar çok bekleyen başka ülke olmadığını vurgulayarak, artık daha fazla beklemek istemediklerini söyledi.

DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Başbakan Erdoğan, düşünce ve ifade hürriyetine basın özgürlüğüne büyük önem verirken, işkenceye de sıfır toleransla yaklaştıklarını tekrarladı.

Erdoğan, “Yıllar önce okuduğu bir şiir yüzünden hapse atılmış bir başbakan olarak, düşünce ve ifade hürriyetine verdiğim önem her şeyin önündedir” diye konuştu.


Kaynak:
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR



Sizce Türkiye AB Birlkigine Girmeyi Basarabilecek Mi? Girerse ne kazanak, neler kaybedek, girmesi Türkiye acisindan dogrumudur yanlismidir?


Konu SezGIn tarafından (15 Aralık 2004 Saat 11:43 ) değiştirilmiştir.
 

 

Etiketler
ab, birligi, turkiye, türkiye, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tokatçı Birligi (Osmanlı) Zen Tarih 0 21 Ekim 2012 20:08
Internet Amele Birligi MeteHaN IF Ekstra 1 27 Ağustos 2007 02:01