IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Erol Özkasnak'a o gazeteciler soruldu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/475753-erol-ozkasnaka-o-gazeteciler-soruldu.html)

PassioN 22 Nisan 2012 09:51

Erol Özkasnak'a o gazeteciler soruldu
 
28 Şubat soruşturmasında tutuklanan emekli Tümg. Özkasnak'a savcı Genelkurmay'ı ziyaret eden gazetecileri sordu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

28 Şubat sürecinde manşetler attırarak basını yönlendirdiği ileri sürülen dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümg. Erol Özkasnak, o süreçte randevu isteyerek gelen 3 gazetecinin Genelkurmay karargahına çağrılmasını, "nezaket ziyareti" olarak nitelendirdi.
BASIN YÖNLENDİRİLDİ Mİ?

Sabah gazetesinin haberine göre; Emekli albayların ifadeleriyle eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Yaşar Büyükanıt'ın ismi de tutanaklara geçti. 28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgasında tutuklanan Erol Özkasnak'a Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) faaliyetlerinin dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya yansıtılması ve basının yönlendirilmesine yönelik sorular soruldu.
TEMASA GEÇİLEN GAZETECİLER

Özkasnak'a, "Basın nasıl yönlendiriliyordu? Gazetecilerle nasıl temasa geçiliyordu? Genelkurmay'a çağırılıp, hükümeti yıpratıcı haberler yapmaları için temasa geçilen gazeteciler kimlerdi?" sorularının yöneltildiği öğrenildi. Özkasnak'ın ise bu konuda Genelkurmay'ın bir çalışması olmadığını, gazetecilerin kendilerini ziyaret etmek istediklerini ve randevu talep ederek karargaha geldiklerini söylediği belirtildi. Özkasnak'ın şunları şöylediği öğrenildi: "Gazeteciler zaman zaman karargaha gelerek görüşmeler yaparlardı. Bu görüşmelerden birisine ben de katıldım. Gittiğimde Sabah grubundan Fatih Çekirge vardı. Daha sonra bu ziyareti Hürriyet grubu duymuş. Ertuğrul Özkök, nezaket ziyareti için Çevik Bir'den randevu talep etmiş. Bu görüşmeye Çevik Bir Paşa beni de çağırdı. Gittiğimde Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin de vardı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net