IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Bosna'da 23 Nisan coşkusu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/476274-bosnada-23-nisan-coskusu.html)

PassioN 23 Nisan 2012 23:43

Bosna'da 23 Nisan coşkusu
 
Kutlamalara çeşitli şehirlerden yüzlerce çocuk katıldı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bosna Hersek'te Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nca düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına yüzlerce çocuk katıldı.
Bosna Kültür Merkezi'nde (BKC) düzenlenen, başkent Saraybosna ile Zavidoviçi, Yablanica, Visoko, Livno, Kladany, Travnik ve Zenica dahil olmak üzere Bosna Hersek'in birçok kentinden gelen yaklaşık 800 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.
Türkçenin seçmeli ders olarak okutulduğu, okullarda Türkçe kurslarının verildiği Bosna Hersek'teki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Celalettin Çoban ve diğer yetkililer katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Yıldız, 23 Nisan'ın Türkiye ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Bosna Hersek'te de kutlanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, Bosnalı çocukların da bayramı olduğunu kaydetti.
Albay Celalettin Çoban da Bosna Hersek'teki Türk askerlerin her yıl 23 Nisan vesilesiyle etkinlik düzenlediğini, bu etkinliklere destek olduklarını söyledi.
Çoban, ''Bosna Hersekli çocuklara günlerini en güzel şekilde kutlayabilmeleri için iyi bir etkinlik organize etmeye çalıştık. Umarım bu konuda başarılı olduk'' diye konuştu.
Etkinlikte Türkçe şarkılar söyleyen, tiyatro oyunu sahneleyen çocuklar kutlamalara renk kattı. Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları sallayan yüzlerce çocuk, sahnede şarkı söyleyen çocuklara eşlik etti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net