IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEDAŞ işçisi ikinci kez öldü




TEDAŞ, ölen işçisinin evinin elektriğini 34 lira borcundan dolayı kesti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erzurum'un aşkale İlçesi'ndeki Karasu 2 HES'e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı geçen 3 Nisan günü onarmaya giderken, bindikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu ölen 5 TEDAŞ işçisinden 37 yaşındaki Feridun Öztürk'ün evinin elektriği, 34 lira borcu nedeniyle kesildi. Kayınpederi Hanifi, çocukları Kübra (8), Cenap (4) ve Aleyna (3) ile birlikte yaşayan Ferudun Öztürk'ün eşi 36 yaşındaki Perihan Öztürk, "TEDAŞ, hayatımızı karartı. Eşimin ölümüne neden olduğu yetmiyormuş gibi, bir de bizi karanlıkta bıraktı. Beni ikinci kez öldürdüler" dedi.
5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Erzurum- Bayburt karayolu üzerinde, aşkale Çimento Fabrikası'nın karşısında, Karasu- 2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için TEDAŞ'ın aşkale Şubesinde görevli 5 işçi, 3 Nisan günü deniz bisikleti ile yola çıktı. Bir bölümü buzla kaplı gölette ilerleyen deniz bisitleti, buz kütlesine çarparak alabora oldu. Suya düşen TEDAŞ görevlilerinin 'İmdat' çığlıklarına hiç kimse elini uzatamadı. Sonraki günlerde Usta başı Mustafa Arifoğulları, Ahmet Sait Turan, Şahin Baykal, Feridun Öztürk ve Rıdvan Takım'ın cesetleri çıkarıldı ve törenlerle toprağa verildi.
EVDE KİMSE YOKKEN GÖREVLİ GELİP KESMİŞ

Eşi Feridun Öztürk'ün acısını yüreğinde taşıyan 3 çocuk annesi Perihan Öztürk'ün evine 20 nisan günü kimse olmadığı sırada Erzurum'dan gelen TEDAŞ görevlisi, 33 lira 92 kuruş borcu olduğu gerekçesiyle elektriği kesti, sayacı mühürledi. Evde bulunmadığı sırada elektriği kesilen ve bunu akşam fark ettiğini söyleyen Perihan Öztürk şunları anlattı:
"Işıklar yanmayınca üst katta oturan ev sahibinin yanına gittim. Onlarda elektrik vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, ev sahibimizin oğlu TEDAŞ'tan gelen bir kişinin faturayı ödemediğimiz için elektriğimizi mühürlediğini söyledi. Görevlinin geldiği saatte evde yoktum. Elektrik faturası ev sahibi Erol Dumanlı'nın adına kayıtlı. Son ödeme tarihi 17 Nisan'dı. Acımız çok taze olduğu için faturayı ödemek aklımıza gelmedi. Cuma akşamı, mesai bittiği için faturayı yatıramadık. Araya Cumartesi ve Pazar girdi. Pazartesi de 23 Nisan tatili. Cumartesi günü evimin elektiriğinin kesildiğini duyan komşulardan biri gelip mühürü kırmış, cereyan vermiş. Biz de bir gece mum ışığında kaldıktan sonra kaçak olarak kullanmaya başladık. Eşim, işinden dolayı gölette göz göre göre öldü. TEDAŞ'ın yaptığı beni ikinci kez öldürdü. TEDAŞ'ta çalışmasa bile bu evde bir cenaze var. Nasıl keserler? Cuma günü mesai bitminde elektrik mi kesilir?" dedi.
83 YAŞINDAKİ BABA: SABAHA KADAR AĞLADIM

Acı üstüne acı yaşadığını belirten 8 çocuk babası 83 yaşındaki Hanifi Öztürk, kazada ölen Feridun'un en küçük evladı olduğunu söyledi. 8 yıl önce eşinin ölümü ile birlikte Ferudun ve gelini ile birlikte yaşamaya başladığını belirten Hanifi Öztürk, "Akşam eve geldiğimde gelinim ve torunlarım ağlıyordu. 'Ne oldu' diye sorduğumda gelinim elektriğin kesildiğini söyledi. Bu kadar insafsız olunmaz. Mum ışığında geçirdiğim o gece yatağımda sabaha kadar ağladım. Evladımın acısı yüreğimde kat kat artmıştı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bırakın acımızı yaşayalım" diye konuştu.
Kardeşinin gölette saatlerce kurtarılmayı beklediğini ancak hiçbir yardım elinin uzatılmadığını anlatan Tahir Öztürk de, "Buraya elektriği kesmeye gelen görevliyi iyi ki görmedik. Yoksa onu halk linç ederdi. Komşular mühürü kırarak eve elektrik vermiş. Bunlar bizi yıldırmaya mı çalışıyor? Enerji Bakanı'na sesleniyorum. Faturanın son ödeme tarihinden 3 gün geçince elektrik mi kesilir?" dedi.
Öztürk ailesinin evinin elektiriğinin kesilmesine mahalle halkı da tepki gösterdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ikinci, tedaş, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taburcu olduğu hastaneye ikinci gidişinde öldü PassioN Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 22:24
TEDAŞ işçilerinin cesetleri çıkıyor PassioN Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 19:48
Akıma kapılan tersane işçisi öldü Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 22:58
TEDAŞ’ta öldüren hata Angel Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2008 11:17