IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2012, 00:08   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köpek Sevgisiyle Hayata Tutunuyor




Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 13 yıldır yaşayan İsveç asılı Türk vatandaşı psikolog 55 yaşındaki İgrid İmkan, otizm hastası oğlu 33 yaşındaki John Johansson'un köpek sevgisiyle hayata tutunduğunu söyledi.

Psikolog İgrid İmkan, İsveç'te bir Türk iş adamıyla evlendikten sonra ilk evliliğinden olan ve doğuştan otizm hastası oğlu John Johansson ile 13 yıl önce Alanya'ya yerleşti. Her yıl 4 ay oğlu ile Alanya'da kalan İmkan, bir bakıcıyla oğlunun tedavisini sürdürüyor. İmkan'ın bu tedavideki en büyük yardımcısı ise beslediği köpekleri. Oğlunun köpeklere olan sevgisini çocuk yaşta fark eden İmkan, evinde 28 yıldan beri sürekli 3 köpek besliyor. İmkan, oğlunun köpeklerle vakit geçirdikten sonra insanlarla daha rahat iletişim kurduğunu ve kendisini daha rahat istediğini söyledi.

İsveç'teki evinde 3 köpek beslediğini belirten İmkan, köpeklerden birisini ise 2 yıl önce Alanya'da sahiplenerek götürdüklerini belirtti. John'un köpeklerle çok iyi anlaştığını anlatan İmkan, Tedavi sürecinde köpek severek terapi oluyor. Köpeklerinden uzun süre ayrı kalınca çok agresif oluyor. Köpeğini sevdikten sonra insanlarla rahat iletişim kurup, daha huzurlu oluyor dedi.

Oğlu John'nun aynı zamanda sara hastası olduğunu söyleyen İmkan, Zaman zaman kriz geçiriyor. Köpekler bunu erken fark edip tepki gösteriyor. Köpekler bana çocuğumun tedavisinde uzun yıllar yardımcı oldu. Ama Alanya'daki evimde köpek besleyemediğim için çok üzgünüm. Evimi satıp başka bir ev alacağım dedi.

İgrid İmkan, Alanya'ya geldikleri dönemlerde ise oğlunun bakıcısı Kerem Kayacı'da kalan İngiliz Mastiff cinsi köpeği ile zaman geçirdiğini, oğlunun çok mutlu olduğunu söyledi.

KÖPEKLERLE MUTLU

18 yıldır tanıdığı John'nun Alanya'ya geldiğinde bakıcılığını yapan Kerem Kayacı ise, John köpekle birlikte olduğu zaman çok mutlu oluyor. Bildiğimiz kadarıyla böyle bir tedavi şekli yokmuş. Hayvan sevgisiyle yapılan terapiler bu tip hastalarda ilerleme kaydetmesine yardımcı oluyormuş dedi

HAYVANLARLA TERAPİ HASTALIĞIN ETKİLERİNİ AZALTIYOR

Otizminde tam bir tedavi yöntemi olmadığını belirten psikolog Alper Günay ise hayvanlarla terapinin hastalığın ilerlemesine engel olduğunu söyledi. Hastalıktaki en büyük sıkıntı iletişim problemi olduğunu anlatan Günay, Otizmle mücadele için iletişim problemi çözmek önemli. Otistik olan insanlar ile normal insanların algılamaları farklı. İnsanlara nazaran hayvanlarla daha rahat iletişim kuruyorlar. Bunun sonucunda nispeten rahatlıyorlar. Vakanın tam olarak tedavi olmasına katkısı olmasa dahi otistik belirtilerin şiddetinin düşmesine neden olabiliyor hayvanlarla olan yakınlıkları. En yaygın terapi yöntemi ise ata bindirmek ve yunuslarla yüzdürmek diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Mart 2013, 11:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Köpek Sevgisiyle Hayata Tutunuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
hayata, köpek, sevgisiyle, tutunuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde köpek beslemek namaza mani olur mu? İçinde köpek olan eve melek neden girmez? YaRGuCi İslamiyet 0 19 Aralık 2011 19:12
Ece hayata gülümsüyor Süslü Haber Arşivi 0 28 Şubat 2009 19:46