IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2012, 11:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnatçılığım Arnavut Anneden




'Bir Delinin Hatıra Defteri' adlı oyunda rol alan 'Behzat Ç' dizisinin yıldızı Erdal Beşikçioğlu: 'Behzat Ç.

Ankara'da kapalı gişe olarak devam eden 'Bir Delinin Hatıra Defteri' adlı oyunda ve 'Behzat Ç.' adlı dizide rol alan Erdal Beşikçioğlu; bilinmeyen yönlerini Harper's Bazaar dergisinden Günfer Günaydın'a anlattı. İşte, Ankara'da bulunan ve genç oyunculara staj yapma imkanı sunan StüdyoCer'in de kurucusu olan Beşikçioğlu'nun samimi açıklamaları:


YARAMAZ DEĞİLDİM

Annem Arnavut, babam Karadenizli. İnatçı tarafımı annemden, dikkafalılığımı babamdan almışım. Çocukluk yıllarına dair hatırladığım ilk şey; kar sularının olduğu bir akıntıya düşmem ve annemin saçlarımdan tutarak beni kurtarması. Hareketliydim ama yaramaz değildim.

Kayseri'de Mimar Sinan İlkokulu'nda okudum. Aldığım ilk harçlığı dahi hatırlıyorum. Babam İzmir'e tayin olunca, Alsancak'ta İzmir Gazi İlkokulu'na gittim. Sonra babamın yine tayini çıktı ve tekrar Ankara'ya döndük.

Ankara'da Mimar Kemal Lisesi'nde geçirdiğim yıllar, hayatımın en güzel zamanlarıydı. Devlet okulunda kızlar ve erkekler, aynı sınıfta okuyorduk. Kızların bacaklarına yazdıkları kopyalardan ben de nemalanıyordum. İki sene okudum, ama mezun olamadan biz yine İzmir'e taşınmak zorunda kaldık.

Babama bir gün "Ben tiyatro okuyacağım" dedim. Üniversitede istediğim hiçbir bölüme girememiştim, hangi üniversiteye gitmek istediğimi hala bilmiyorum!

Tiyatrocu olmamı aklıma teyzem soktu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sınavlarına girdim önce. Bir şey bilmediğimden, doğal olarak beni okula almadılar. Daha sonra İzmir'de çocuk oyunu oynadım. Çocuklarla iletişim çok zor ama bir o kadar da keyifliydi.

"Behzat Ç.' ile bu kadar popüler olmam, sahnedeki seyirci sayısını artırıyor mu?" sorusuna cevabım sadece şu oluyor: Seyirciyle kurduğum göz temasından 'Behzat Ç.'yi görmek için oyuna gelenleri anlıyorum.

Alkış benim için önemli. Ben bir maceranın peşindeyim, seyirci de benimle beraber bu maceraya doğru gidiyor. Ben hiçbir zaman "Şunu yaparsam, bu reytinge nasıl yansır?" diye düşünmedim. Ben sadece yapmak istediğim işi yaptım ve yapmaya devam ediyorum.


SOSYAL BİRİ DEĞİLİM

Arkadaşlarımı, dostlarımı seven biriyim ama kendimi kesinlikle sosyal biri olarak tanımlayamam. Ama çalışmayı sosyalleşmek olarak görüyorsanız; evet, çok sosyal bir insanım.

ŞIMARIK BİR TAVRIMIZ VAR!

Kurucusu olduğum StüdyoCer, Ankara'nın gözbebeğidir. Yetkililerine "Niye beni aramıyorsunuz?" diye sordum. "Bulun sponsorları, ben tiyatro yapayım" dedim. Beni bir banka ile buluşturdular ve macera başladı. Ankara içinden konservatuvar öğrencileri de bu projeye katılabiliyor.

StüdyoCer ekibi olarak bir arayışımız var. Devletin parasıyla bu arayışı gerçekleştiremezsiniz, doğru olmaz, çünkü başarısız olabilirsiniz. Bu iş için bir finansmanınız varsa, ancak o zaman 'şımarık' davranabilirsiniz. Biz şimdi olabildiğince şımarık davranmak üzere harekete geçtik.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anneden, arnavut, inatçılığım, İnatçılığım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arnavut Yemekleri yoSun Yemek Tarifleri 15 05 Mayıs 2012 09:58
Arnavut Ciğeri - Tarifi Sevda Et Yemekleri 0 22 Mart 2011 12:14
Arnavut Çullaması YapraK Dünya Mutfakları 0 08 Mart 2010 02:35
Patlıcanlı Arnavut Böreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:44