IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2012, 11:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD köpeklerini Türk polisi yetiştirecek




Köpek Eğitim Merkezi, ABD'nin ilgi odağı oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zaman'ın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın Ankara Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi (KEM), branşlarına her yıl yenisini ekliyor. Bu yıl, 'banknot arama' ve 'iz sürme'de birçok ülkenin dikkatini çeken KEM, Amerika'nın da yakın markajında. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek 6 aylık köpekleri göreve başlatan merkez, uzmanların dikkatini çekmiş. Yakın zamanda merkezi ziyaret eden Amerikalı heyet, eğitim metotlarını çok beğendiklerini söyleyerek, "Siz köpek eğitiminde oldukça ileridesiniz. Bize de köpek yetiştirir misiniz?" teklifinde bulunmuş. Talebi kabul ettiklerini belirten kem Şube Müdürü Oğuz Aydın şimdi ABD için köpek yetiştireceklerini söylüyor. Bugüne kadar başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin köpek yetiştirirken Türkiye'yi model aldıklarını ifade ediyor.
Bu yıl ithalatı durdurduklarını, kendi köpeklerinin üretimine başladıklarını anlatan Oğuz Aydın daha önce Avrupa'dan yüksek meblağlarla köpek satın alındığını söyledi. Yetişmiş köpek fiyatlarının 20 bin dolardan başladığını dile getirerek damızlık yavrularla yüksek maliyetten kurtulacaklarını kaydetti.
DEDEKTÖR KÖPEK NASIL OLMALI

KEM Şube Müdürü Oğuz Aydın'ın verdiği bilgiye göre köpeklerin yüzde 20'si vatandaştan alınıyor. Akıllı, tiyatrocu, cesaretli ve sosyal zekâsı yüksek olan hayvanlar seçiliyor. Köpeğin oyuncu, hırslı, itaatkâr olduğunu, yüksekten korkmadığını ve kalabalıkta paniğe kapılmadığını ölçen bir test uygulanıyor. Hayvan testten geçerse eğitime hak kazanıyor.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın köpekleri de KEM'in eğitiminden geçiyor. Başbakan Erdoğan'ın koruma ekibine son 6 ayda Mızrak, Balyoz ve Timsah adında 3 köpek tahsis edilmiş. 2007 yılında Başbakan'ın koruma ekibine katılan Alman kurdu Mızrak, talihsiz bir kaza ile ayağını kırınca emekliye ayrılmış. Veterinerler, Mızrak'ın uyutulmasını tavsiye etmiş ancak Başbakan, "Ölene kadar bakacağım." deyince dedektör köpek, emeklilik günlerini Erdoğan'ın bahçesinde geçirmeye başlamış.
Bu yıl kırsalda esrar ekimi artmış. Üretim artışına paralel olarak da köpekler zor şartlara göre yetiştirilmeye başlanmış. kem Şube Müdürü Oğuz Aydın, dedektör köpeklerin uyuşturucuyu maddenin cinsine göre belirleyebildiğini ve hatta esrar çıkan paketlerin üzerindeki parmak izlerini dahi bulabileceklerini belirtiyor. Merkez, yurtdışına kurs verirken ülke genelinde de eğitimlerini sürdürüyor. Hava Kuvvetleri, Milli İstihbarat, Jandarma, Sivil Savunma, Gümrük Muhafaza, TÜBİTAK ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, KEM'in geçmiş yıllardaki sıkı müşterileri arasında. Ancak, kem onlara uzman eğitmenler yetiştirince yükünü hafifletmiş. Merkezin daimi müşterisi ise narkotik.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mayıs 2012, 16:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD köpeklerini Türk polisi yetiştirecek




P.kLarınıda Biz TemizLeyeceğiz !

Ne ABD yalakası Bir Ülke oLduk.

 

 

Etiketler
abd, köpeklerini, polisi, türk, yetiştirecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Türk Polisi Gerçeği. System Haber Arşivi 0 07 Eylül 2010 14:44
Alman polisi Türk gencini öldürdü ad3m Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2007 02:58