IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2008, 14:53   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu operasyon çok konuşulacak..




Polis, çok sayıda tanınmış isimi gözaltına aldı..
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Ekipleri dev bir operasyona imza attı. Ulusalcı cepheden bir çok tanınmış isim, operasyon kapsamında gözaltına alındı. “Ergenekon” adlı operasyon, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. 30 kişi gözaltında !

GÖZALTINDAKİ İSİMLER

- Emekli Tuğgeneral Veli Küçük,
- Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz,
- Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü,
- Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ,
- Emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk,
- Dink suikasti zanlılarından Yasil Hayal’in avukatı Fuat Turgut,
- Kuvvayi Milliye Derneği yöneticilerinden Hüseyin Görüm,
- Susurluk skandalının kilit isimlerinden Sami Hoştan,
- “Drej Ali” olarak bilinen Ali Yasak,
- Kuvvayi Milliye Derneği Adana sorumluları Tanju Okan ve İhsan Köktaş.
- Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol (Erenol ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı)




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


OPERASYONDAN AYRINTILAR

* Operasyon dün gece başladı ve halen devam ediyor.. Alınan bilgilere göre 20'den fazla kişi polis tarafından 8 aylık bir süredir izleniyordu.. Operasyonların İstanbul ayağında 40 ayrı adrese eşzamanlı baskın yapıldı.

* 14:30 sularında bir açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, gözaltı sayısına bir açıklık getirdi. Güler, "30 kişi gözaltında" dedi.

* Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.. Zanlıların avukatları şu sıralarda İstambul Emniyet Müdürlüğü’ne geliyor..

* Kerinçsiz’in avukatlık bürosu yetkilileri, “Kerinçsiz'in bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü” söylediler.

* İçişleri Bakanı Atalay sorulara herhangi bir yanıt vermedi. Atalay sadece “Açıklama yapılacak” dedi. Gözaltına alınanların avukatlarıyla görüşmeler yasaklandı..

* Konuyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah'ın bir açıklama yapacağı açıklandı ancak saat verilmedi..

* AKP, MHP ve CHP’nin kulislerinde bu haber konuşuluyor.. İlk değerlendirme ise AKP Grup Başkan Vekili Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi. Fırat "Bu büyük bir operasyon, polis görevini çok iyi yapıyor" dedi.

GÖZALTIYA NEDEN OLAN İDDİALAR

Terörle Mücadele ekiplerinin Organize Şube Müdürlüğü polisinin desteğiyle uzun süren çalışmalarının ardından gözaltına alındığı iddia edilen kişilerin çok sayıda eylemi organize ettikleri öne sürüldü. İşte o olaylar:

- Hrant Dink cinayeti,
- Danıştay saldırısı,
- Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması,
- Trbazon'da rahip Santora'nın öldürülmesi,
- İzmir'de rahip Adriano Francini'nin yaralanması,
- Ümraniye’de ele geçirilen bombalar..


GEÇMİŞTE NELER OLMUŞTU?

Ümraniye'de geçtiğimiz yıl bir gecekonduya düzenlenen operasyonda 18'i MKE yapımı, 7'si DM41 NATO standardı ve 2'si de Alman yapımı olan 27 el bombası ele geçirilmişti. Operasyonla ilgili olarak eski astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, işadamı Kuddisi Okkır ve yazar Ergun Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan'a yönelik kontrgerilla örgütlenmesine de adı karışan Veli Küçük, emekli olduktan sonra Kızılelma koalisyonunun içinde yer aldı. Hrant Dink'in 301'den yargılanmasının baş aktörlerinden olan Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ile defalarca aynı karede yer aldı. Dink'in avukatları Veli Küçük'ün, duruşmalarını izlediği Dink'i telefonla tehdit ettiğini açıkladı.

Veli Küçük'ün, Danıştay saldırısında tetiği çeken Avukat Alparslan Arslan'la çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Bu fotoğrafın montaj olduğunu söyleyen Veli Küçük'ün, Muzaffer Tekin'le yan yana çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

KİM KİMDİR?

Kemal Kerinçsiz, Muzaffer Tekin ve Ergun Poyraz’ın avukatlığını da yapmaktaydı..

Fikri Karadağ, Danıştay saldırısıyla tanınan Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği'nde adı geçmişti. Karadağ, Kuvayı Milliye Derneği'ni kurmuş, üyelerine silah üzerine "ölme-öldürme" yemini ettirmişti.

Güler Kömürcü, istihbarat, psikolojik harp ve komplo teorileri ile ilgili yazdığı yazılarla dikkat çekmekteydi. Kömürcü, bugünkü yazısında JİTEM'in AKP tarafından tasfiye edimesini eleştirmiş ve bu konuda doğan boşluğu dolduracak bir psikolojik savaş birimi oluşturulup oluşturulmadığını sormuştu: ”Türkiye’nin ulusal çıkarlarını ve bu kapsamda ‘kilit etkileyicilerini’ ve ‘hassas nüfusunu’ da dış etkilemelere karşı koruyan ‘psikolojik harekata karşı koyma’ stratejisi var mı? Türkiye’de psikolojik harekat ve psikolojik harekata karşı koyma stratejilerini geliştirmede ve uygulamada eşgüdümü sağlayacak bir birim var mı, varsa çalışıyor mu?

“ERGENEKON” NEDİR?

Gözaltına alınanların hükümeti eleştiren isimler olması en dikkat çekici nokta. Bu kişilerin “Ergenekon Örgütü” yapılanmasının içinde olduğu iddia ediliyor. Daha önce de Emin Şirin yine bu yapılanmanın içinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve 'Ergenekon'la ilgili sorulara muhatap kalmıştı. Ergenekon'a Kısaca Gladyo'nun (İtalya'da NATO'nun kurduğu kontrgerilla örgütünün ismi) Türkiye'deki adı diyebiliriz. Mazisi 1980'lerin başında Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Mehmet Ali Ağca'ya kadar uzanan Abdullah Argun Çetin gibilerle Susurluk'tan sonra da devam eden istihbarat terör örgütü bir süredir uykudaydı. Sahibi, derin devletin üst adı olan Ergenekon'du. Bu "devlet yanlısı çete" yapılanması Danıştay'a yönelik saldırı sonrasında yeniden gündeme geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok, konusulacak, konuşulacak, operasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu sözler çok konuşulacak! Deep Google 0 21 Ocak 2013 18:25
Çok konuşulacak bir hack! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Ağustos 2010 17:22
Çok konuşulacak 3D gerçeği! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Temmuz 2010 02:44