IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2012, 22:40   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye Sınırında Silah Sesleri Arasında Konuştu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Öncüpınar'da Suriye sınırının hemen karşısında kurulan Konteyner Kent'te barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaretinde yaptığı konuşma, "Beşar her geçen gün kan kaybediyor, sizler güçleniyorsunuz. Biz Suriye halkının yanındayız ama Beşar yönetiminin asla yanında değiliz. Halkına tankla topla silahla yürüyen bir rejiminin yanında olmamız mümkün değil" dedi. Erdoğan, konuşurken, Öncüpınar'ın karşısındaki Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı yakınlarından silah sesleri yükseldi. 2 bin Suriyeli, sık sık Erdoğan'ın lehine, Beşar Esad'ın aleyhine sloganlar attı.

Başbakan Erdoğan, daha önce 3 kez ertelenen Kilis Öncüpınar ziyaretini bugün gerçekleştirdi. AK Parti il kongresine katıldığı Gaziantep'ten karayoluyla Kilis'e geçen Erdoğan için geniş güvenlik önlemleri alındı. Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş'tan gelen destek çevik kuvvet ekipleri, konteyner kent ve çevresinde kuş uçurtmadı. Çevredeki tüm binalara polis yerleştirildi. Jandarma da Türkiye -Suriye sınırında önlemler aldı. Erdoğan'a havadan güvenlik sağlayan iki Korba helikopter de sınırın sıfır noktasında uçuş yaptı.Konteyner kentte 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' dövizleri açılırken Başbakanlık görevlileri ziyaret öncesi Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.

EMİNE ERDOĞAN DUYGULANDI

Geldiği Öncüpınar'daki Konteyner Kent'te otobüsün üzerinden Suriyeliler'e hitap etmek üzere kürsüye yanında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Emine Erdoğan ile çıkan Erdoğan, "Başer her geçen gün kan kaybediyor" diye konuşunca topluluktaki sloganlar daha da arttı. Başbakan Erdoğan zaman zaman kısa olarak Arapça hitaplarda da bulundu.

Erdoğan konuşurken, eşi Emine Erdoğan'ın duygulanarak yüzünü arkaya dönüp gözyaşlarını sakladığı, sık sık parmaklarını gözlerinin altına götürdüğü gözlendi.

ZALİMLER ER YADA GEÇ CEZALARINI ÇEKECEKTİR

Başbakan Erdoğan konteyner kent içindeki ana okulunun önüne yerleştirilen otobüsün üzerinde sırtı Suriye'ye dönük olarak bir konuşma yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı alanda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'de güvenlik sağlanıncaya kadar, sizler gönüllü olarak dönmek isteyinceye kadar başımız ve gözümüz üstündesiniz. Biz sizi sonuna kadar ağırlayacağız. Şuana kadar Suriye'den Türkiye'ye 40 bin 807 giriş yapıldı. Bunlardan yaklaşık 18 bini kendi arzularıyla Suriye'ye döndüler. Şu an itibarıyla değişik kamp merkezlerimizde toplam olarak 23 bin 11 Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Konteyner kampında 2 bin 1 konteynerde 9 bin 633 kardeşimizi misafir ediyoruz. Buranın kapasitesini 12 bine çıkartacağız, 2 bin 61 konteyner sizlere hizmet verecek. Ayrıca Hatay'da bulunan misafirlerin tamamı da 10 bin kapasiteli. Tüm kamplarımızda sizler için eğitimden sağlığa gıdadan giyime spor imkanlarından ibadet yerlerine kadar her ihtiyaç en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor bunları gidermeye çalışıyoruz. Şu anda Hatay'da 35 derslikli okulda 805 öğrenci ilk ve orta öğretime devam ediyor. Burada bulunan 4 bin 251 okul çağında yavrumuz için eğitim imkanları oluşturulması çalışmalarımız sürüyor. Sizler kendi isteğinizle gönüllü olarak güvenlik içinde ülkenize dönünceye kadar her türlü ihtiyacınızı karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sevgili kardeşlerim şunu biliniz şuna inanınız zulüm kalıcı değildir. Daim değildir, ebedi değildir. Masum insanları, çocukları, kadınları katleden zalimler tarih bolunca er ya da geç cezalarını çektiler. Nice firavun, nice nemrut, nice haman, nice diktatörler yaptıkları zulmün bedelini ödeyerek arkalarında tarih boyunca silinmeyecek kara bir leke bırakarak bu dünyadan göç ettiler. İnşallah benim Suriyeli kardeşlerimize zulüm edenler bu zulmün hesabını milletlerinin önünde vereceklerdir. Sevgili kardeşlerim bizler iki elin birbirine kenetlenmiş parmakları kadar kardeşiz. Sizin acınız, derdiniz, meseleniz bizim acımızıdır, derdimizdir, bizim sıkıntımızdır."

"BEŞAR HER GEÇEN GÜN KAN KAYBEDİYOR"

Suriye'de istikrarın, refahın, huzurun ve barışın sağlanması için kardeşlik hukuku çerçevesinde ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayın şu ana kadar bizler bu olayları sadece dar çerçevede tutmadık uluslararası camianda bu işin propagandanı yapmak suretiyle Suriyeli kardeşlerimize uluslalararası camianın sahip çıkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beşar, her geçen gün kan kaybediyor, benim mazlum Suriyeli kardeşlerimin ahtı yerde kalmayacaktır. Suriye'deki kardeşlerimize, şu anda Beşar'ın yanında görünen kardeşlerimize sesleniyorum. Biz Suriye halkının yanındayız ama Beşar yönetiminin asla yanında değiliz. Zira halkına tankla topla silahla yürüyen bir rejiminin yanında olmamız mümkün değildir. Şu anda gerek BM camiasında gerek Arap liginde gerek İslam İşbirliği teşkilatında Dışişleri Bakanım başta olmak üzere bütün girişimlerimizi sürdürüyoruz ve siz her geçen daha güçlü hale geliyorsunuz. ve zaferiniz uzak değildir. Tek bir derdimiz var, akan kanın biran önce durmasıdır. Akan gözyaşlarının dinmesidir. Suriye halkının taleplerinin yerine gelmesidir. Biz Suriye halkı ile yönetimini birbirinden ayrı görüyoruz. Bu bakımdan kardeş ülke Türkiye sonuna kadar sizin yanınızda olacaktır. Umutsuz olmayın, umutsuzluğa asla düşmeyin. Biz sizlerin yanındayız. Biz tüm Suriyeli kardeşlerimizle birlikteyiz. Dünyanın sizi duyması sizi görmesi için de bütün gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bunların yanında inanıyorum ve dua ediyorum ki Allah sizlerle beraberdir. Bu duygular içerisinde Suriyeli kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz. Eksiklikler hatalara kusurlar varsa af ola."

ERDOĞAN KONUŞURKEN SURİYE'DEN SİLAH SESLERİ GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların kaldığı Konteyner Kent'te konuşma yaparken, Öncüpınar Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı yakınlarında silah sesleri yükseldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otobüsün üzerinden Suriyeliler'e hitap ederken, konteyner kente yaklaşık 500 metre uzaklıkta, sınırın karşı tarafında 5 dakika kadar yoğun şekilde uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Yükselen silah sesleri, sınırda güvenlik önlemleri alan jandarma ve polis ekiplerini alarma geçirdi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arasında, konuştu, sesleri, silah, suriye, sınırında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye helikopterleri Türkiye sınırında PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 20:13
Suriye ordusu Lübnan sınırında çatışmada PassioN Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 20:07
Kongrede silah konuştu! Neo Haber Arşivi 0 06 Şubat 2012 11:19
Suriye-Türkiye Sınırında Çatışma .! LeyLa Haber Arşivi 0 07 Aralık 2011 09:38
Sıfır Noktasında Silah Sesleri.. Düş Haber Arşivi 0 12 Kasım 2011 10:50