IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2008, 14:21   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK propagandası yapan askere ceza




Mardin'de askerlik yaptığı dönemde silah arkadaşlarına PKK propagandası yaptığı tespit edilen kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Mardin Oğuz Jandarma Karakolu’nda askerlik görevini yaparken, buradaki silah arkadaşlarına, “PKK’lılara ateş açmayın, onlar bizim için dağlara çıktı. Haklı bir davaları var. Size ateş etmezlerse siz de karşılık vermeyin'' diyen U.V.Ü. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza daha sonra 1 yıl 8 aya indirildi.

PKK PROPAGANDASI YAPTI
Manisa’nın Kırkağaç İlçesi'ndeki Er Eğitim Komutanlığı’nda acemi eğitimini tamamladıktan sonra askerliğini Mardin merkeze bağlı Oğuz Jandarma Karakol Komutanlığı’nda yapan Bitlis nüfusuna kayıtlı U.V.Ü.’nün, birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarına PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davaya Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Terhis olan ve tutuksuz yargılanan sanık duruşmaya katılmadı. Mahkeme, sanıkla birlikte aynı karakolda görev yapan M.E.E., M.Ö., B.E., Ş.M., O.A. ve N.Ç. adlı askerlerin Mardin 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nden talimatla istenen ifadelerinin gönderildiğini belirtti. Askerler, olayı doğrulayarak sanığın sürekli PKK’lılarla ilgili konuşup kendilerini etkilemeye çalıştığını belirtti.

CEZAYI SİVİL MAHKEME VERDİ
Savcı, askeri mahkeme tarafından hakkında dava açılan, ardından dosyası görevsizlik kararıyla sivil mahkemeye gönderilen sanık hakkında hazırlanan askeri iddianamede, sanığın askerlik görevinin ihmal edilmesi, askerleri itaatsizliğe teşvik ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

SABIKASIZ OLUŞU CEZASINI İNDİRTTİ
Mahkeme, sanık U.V.Ü.’nün 2004 yılının Aralık ayından 2005 yılının Mayıs ayına kadar askerlik görevini yaptığını, Manisa Kırkaağaç’taki acemi birliğinin ardından Mardin’deki Oğuz Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevlendirildiğini belirtti. Mahkeme, sanığın burada görev yaptığı süre içerisinde birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarına, ‘Gerillalar size ateş etmezse karşılık vermeyin, onların haklı bir davaları var. Onlar bizim için dağa çıkıp mücadele ediyor’ gibi sözleriyle, askerlik görevinin ihmal edilmesi gerektiği yönünde arkadaşlarına telkinde bulunduğu ve yasadışı örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle, 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 7/2 maddesi uyarınca 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın geçmişteki hali, sabıkasız oluşu ve olumlu tavırları nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askere, ceza, pkk, propagandasi, propagandası, yapan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Askere tokat atan başçavuşa 500 TL ceza PassioN Haber Arşivi 0 14 Nisan 2012 17:31
3'ten fazla çocuk yapan Kürt'e ceza önerisi Lucifer Haber Arşivi 0 26 Haziran 2010 16:02