IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Türkiye Hem Büyüdü Hem Daha Adil Oldu"




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bakan Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 230 milyar dolarlık ekonomiden 772 milyar dolarlık ekonomiye ulaştığını belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 230 milyar dolarlık ekonomiden 772 milyar dolarlık ekonomiye ulaşma sürecinde sosyal ve çevresel dengeleri de gözettiğini belirterek, "Bizim büyümemiz sadece bir büyüme değil nitelikli bir büyüme" dedi.

Bakan Yılmaz, Hilton Oteli'nde düzenlenen "Yeşil Büyüme: Çevresel Politikaların Ekonomik Faydaları" konulu konferansın açılışında, küresel krizin ardından her ülkenin tekrar büyümeye odaklandığına dikkati çekerek, gerçekleşecek büyümelerin muhakkak çevreci olması gerektiğini söyledi.

Dünyada açlık sınırının altında 900 milyon insan olduğunu, karbon emisyonlarının arttığını ve yaklaşık 1 milyar insanın temiz suya, 1,5 milyar insanın ise elektriğe ulaşamadığını vurgulayan Yılmaz, hem dünya genelinde hem de ülkeler içinde ciddi adaletsizliklerin yaşandığını, bundan dolayı çevreci ve hızlı bir büyüme kadar yoksullukla ve eşitsizlikle mücadelenin de önemli olduğunu dile getirdi.

Dünyanın 2030'da daha çok enerji, su ve gıdaya ihtiyaç duyacağını, insanlığın gelecekteki ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kalkınma modellerinin ve paradigmalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, çevrenin sınır tanımayan bir yapı olduğu göz önünde bulundurularak tek tek ülkelerin çözümlerinin yanında uluslararası işbirliğinin önemini vurguladı.

-"Türkiye hem büyüdü hem de daha adil oldu"-

Türkiye'nin bölgesindeki çalkantılara rağmen elde ettiği ekonomik başarısıyla haklı olarak övündüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomik başarısının yanında önemli bir başarıya daha imza attı. 230 milyar dolarlık ekonomiden 772 milyar dolarlık ekonomiye ulaşma sürecinde sosyal ve çevresel dengeleri bozmadı. Sosyal ve çevresel dengeleri bozarak bir kaç yıl çok hızlı büyüyebilirsiniz ama bunu uzun vadede devam ettiremezsiniz. Bunun farkındaki bir hükümet olarak başından beri sosyal politikalara önem verdik ve bunun ekonomik politikalarla paralel gittiğini gördük. Bugün ülkemizde yoksulluk rakamları azalmış durumda. 1 dolarla yaşamak zorunda kalan insan sayısı sıfırlandı, 4,3 doların altında geliri olan vatandaşlarımızın sayısı yüzde 30'dan yüzde 3,7'lere kadar düştü. Yani sadece ekonomimiz büyümedi, gelir dağılımı da sağlandı. Türkiye hem daha büyük hem de daha adil bir ülke haline geldi. Hem gelir pastası büyüdü hem de bu pasta içindeki dezavantajlı gruplar daha fazla pay almaya başladı."

Türkiye'de Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerinin de katkısıyla çevre mevzuatında önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin artık çok daha modern çevre mevzuatına sahip bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin büyümesinin sade bir büyümeden öte nitelikli bir büyüme olduğunu dile getirerek, "Bizim büyümemiz sadece bir büyüme değil nitelikli bir büyüme, bu büyüme sosyal boyutu güçlü ve çevresel duyarlılıkları olan büyüme. Kapsayıcı olmazsanız, kalkınma sürecini sadece belli kesimlerin üzerinden yürütürseniz gerçek anlamda kalkınma olmaz. Kalkınma sadece bugünkü nesilleri düşünen bir olay da değil. Gelecek nesillerin de mutlaka dikkate alınması gerekir. Biz hem bugünkü toplum için fırsat eşitliğinden ve hakkaniyetten yana kalkınmadan hem de bugünkü nesille gelecek nesil arasında köprü kurarak gelecek nesillerin fırsatlarını ortadan kaldırmayan kalkınmadan yanayız" diye konuştu.

-"Türkiye gösterdiğimiz ilgiyi hak ediyor"-

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser de çevreci bir büyümenin mümkün olduğunu belirterek, ya büyüme ya çevre tercihinin doğru olmadığını, ikisinin birlikte hayata geçirilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde ulusal yasalarını Avrupa normlarına yaklaştırmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Raiser, Türkiye'nin birçok alanda gösterdiği performansla kendilerinin gösterdiği ilgiyi hak ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de emisyonların artmasına karşın yenilenebilir enerji kullanımı alanında da önemli adımların atıldığını vurgulayan Raiser, "Büyümenin hızının kesilmesini istemiyoruz. Bizim istediğimiz hızlı büyümenin çevreci bir özelliğe de sahip olması. Dünya Bankası olarak tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Bu konferansla da yeşil bir büyümenin mümkün olduğunu anlatma çabasındayız" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mayıs 2012, 17:01   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "Türkiye Hem Büyüdü Hem Daha Adil Oldu"




Ama ne yazik ki hala büyük bir şirketimiz yok. Amerika'da sadece APPLE 600 milyar dolar değerinde.

 

 

Etiketler
türkiye hem büyüdü hem daha adil oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Halo'dan Daha Büyüğü Yok" KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Mart 2012 20:09
Türkiye "adil arabulucu" olamaz Feronia Haber Arşivi 0 18 Ekim 2009 11:53