IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2012, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkari Valiliği'nden 'PKK' Uyarısı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hakkari valiliği, PKK'nın sindirme amaçlı sivil halkı hedef alabileceğini söyledi.

Hakkari Valiliği, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarla ele geçirilen silah, mühimmat, sığınıkların imhası sonucu PKK'ya büyük darbe vurulduğunu ve örgüt mensupları arasında panik yaşandığını açıkladı. Yazılı açıklamada PKK'nın halkın desteğini kaybetmeye başladığını ve önümüzdeki günlerde halkı sindirme amaçlı kaçırma, adam öldürme gibi eylemlere yönelebileceğine dikkat çekildi.

Hakkari Valiliğ'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda PKK'nın zor duruma düştüğü belirtildi. Operasyonların KCK'nın yapılanmasına ve PKK'ya büyük bir darbe vurduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


ÖRGÜTTE PANİK VAR

"Operasyonlarda birçok örgüt mensubu ve bunlara ait silah, teçhizat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş, sığınakları imha edilmiştir. Bu operasyonlar terör örgütünün direncini kırmış, halk üzerindeki baskısını azaltmış ve örgüt mensupları arasında panik havasına neden olmuştur. Bu duruma engel olmak maksadıyla, sözde terör örgütü üst düzey yöneticilerince örgüt mensuplarına; siyasi parti yöneticilerine, köy korucularına, öğretmenlere, mülki ve adli görevlilere ve vatandaşlara yönelik suikast, kaçırma, tehdit tarzında eylemler yapılması ve bu eylemlerin bölge halkı için yapıldığı izleniminin yaratılması yönünde talimatlar verilmektedir. Verilen talimatlar sonrasında, terör örgütü mensuplarınca ülke içerisinde değişik bölgelerde bazı siyasi partilerin yerel yöneticileri, korucular ve vatandaşlarımıza yönelik eylemler gerçekleştirilerek, bu eylemlerin sorumluluğunu devlete yakın olan, kendi isteklerini yerine getirmeyen şahıslara yükleyerek olayları provoke etmeye çalışmış, bu durum deşifre edilince de olayları üstlenmiştir."


OLAYLAR PROVOKASYON AMAÇLI

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Yunus Macit ve Ayşe Muhacir'in öldürülmesi olayı ile ilgili de açıklama yapılırken, cinayetlerin provokasyon amaçlı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Adli makamlarca yapılan tahkikat neticesinde şahıslar yakalanarak, 'tasarlayarak adam öldürme ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanmışlardır. Olayı önce provoke etmek isteyen terör örgütü olay deşifre edilince üstlenmiş. Örgüt mensupları bu şahısların devlete ajanlık yaptıkları, uyuşturucu sattıkları, bölge halkını uyuşturucuya alıştırdıkları, düşmanla işbirliği yaptıkları, fuhuş yaptıkları, halkı terör örgütünden uzaklaştırdıkları gerekçesiyle öldürüldüğünü telsiz konuşmalarında belirtmişlerdir. İlerleyen tarihlerde terör örgütünün halkın desteğini kaybetmeye başladığı zamanlarda bu tür eylemlere yöneleceği değerlendirilmektedir. Güvenlik güçleri meydana gelebilecek eylemleri engellemek ve bu tür eylemlere karışanları adalete teslim etmek için çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakkari, pkk, uyarısı, valiliğinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyarbakır Valiliği'nden Nevruz resti PassioN Haber Arşivi 0 18 Mart 2012 11:14
İstanbul Valiliği'nden vatandaşlara uyarı PassioN Haber Arşivi 0 27 Ocak 2012 19:47
İstanbul Valiliği'nden kar uyarısı PassioN Haber Arşivi 0 26 Ocak 2012 19:40
Şırnak Valiliği'nden Saldırı Açıklaması N999 Haber Arşivi 0 31 Aralık 2011 19:38
Sinop Valiliği'nden Van'a Yardım Tır'ı aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 11:25