IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2012, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan Kılıçdaroğlu Görüşmesi




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yaklaşık bir saat süren görüşmede terör olaylarını masaya yatırdı. CHP'lilerin 10 maddelik önerilerini kırmızı dosya içinde getirmeleri de dikkatlerden kaçmadı. CHP, Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan’ın Uludere’ye birlikte gidebileceklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise, Uludere'ye birlikte gitme konusunun gündemde olmadığını belirtti. MHP'den bu görüşmeye, "AKP ile CHP arasındaki siyasi akrabalık su yüzüne çıktı" değerlendirmesi geldi.

AK Parti genel merkezindeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katıldı.

CHP: OLUMLU GEÇTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Görüşme olumlu geçti, sadece bu konu görüşüldü" dedi. İşte Loğoğlu'nun açıklamaları:

"Görüşme olumlu geçti. Türkiye’nin beklediği bu mesajın altını çizerek veriyorum sadece bu konu görüşüldü. Bu görüşmeden çıkan iki temel sonuç var. Eğer tüm partiler CHP’nin bu önerisine evet derse AKP bu öneriye olumlu bakıyor.

Bu bir toplumsal mutabakat konusu olduğu için tüm partilerin evet demesi gerekiyor. MHP’nin bu konudaki katkısının mutlaka gerektiği ve MHP’nin bu hususta ikna edilmesi gerektiği noktasının altı muhataplarımız tarafından defalarca vurgulandı. Bizim hazırladığımız önerinin başlığı içeriği değişmez değil. Bu konuda diğer partilerin görüşleri farklı yaklaşımları tartışılabilir. Önemli olan tüm bu sürecin sonunda meclis çatısı altında dört partinin de katılacağı bir komisyon oluşturabilmek.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ULUDERE ZİYARETİ

Türkiye’de son zamanlarda artan siyasi gerginliği yumuşatmak amacıyla Sayın Kılıçdaroğlu Uludere’ye Sayın Başbakan’la beraber gidebileceklerini söylediler".

AKP'DEN ZİRVE DEĞERLENDİRMESİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"CHP'nin getirdiği yöntem önerisi tespitler içeriyor. Tüm siyasi partilerin bu meseleye katkısı çok büyüktür. Bütün kesimlerin katkısını önemsiyoruz. Ancak CHP'nin bu girişimine MHP olumsuz bakıyor. Eğer tüm partiler olumlu bakarsa bu komisyonun kurulmasına olumlu bakarız. Akil adamlar heyeti öneresi de bu aşamadan sonra gündeme gelecektir. Şu aşamada CHP'ye diğer iki partiyi ikna etme görevi düşmektedir. Eğer tüm partiler mutabık kalınırsa komisyonun kurulmasına biz de olumlu barakız.

AKP- CHP HEYETİ KURULABİLİR

Tüm bunlar olmazsa, muhalefet arasında bu mutabakat olmazsa yine de CHP'nin bu girişimi memnuniyetle karşılandığı için, iki parti heyetlerinden oluşacak bir komisyonun bu görüşmeleri sürdürebileceği Başbakanımız tarafından önerilmiştir. Tabi bu heyet meclis dışında olacaktır. Bu sorunun bir milli birlik sorunu olduğu belirtilmiştir.

Ömer Çelik, Uludere'ye ikili bir ziyaretin ise gündemlerinde olmadığını kaydetti.

'AKİL ADAMLAR' ÖNERİSİ

CHP’nin öneriler arasında, Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer alacağı “Akil Adamlar Grubu”nun oluşturulması da var.

KIRMIZI KRAVAT KARDEŞLİĞİ

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki terör konusunun çözümüyle ilgili kritik zirve saat 15.30'da başladı. İki liderinde kravatlarında kırmızı rengi tercih etmesi dikkat çekti. 2010'daki buluşmada Erdoğan yeşil, Kılıçdaroğlu ise kırmızı-lacivert-sarı çizgili renk kravatı tercih etmişti.

Terör sorunu ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik bir yol haritası hazırladıklarını açıklamış ve sürpriz bir şekilde Başbakan Erdoğan’dan randevu talep etmişti. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bu randevu talebine partisinin Şanlıurfa İl Kongresi’nde “Gelsinler görüşelim” şeklinde cevap vermişti. Olumlu hava siyaset dünyasında terörün çözümü konusunda önemli bir beklentiye yol açtı.

KILIÇDAROĞLU AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE TAM SAATİNDE GELDİ

Saatler 15.30'u gösterdiğinde CHP lideri Ak Parti Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik karşıladı. Kritik görüşme Ak Parti Genel Merkezi'nde 8. katta Başbakan Erdoğan'ın odasında yapıldı.

İKİNCİ ZİYARET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti'ye ikinci ziyaretini gerçekleştirmiş olacak. İlk ziyaretini Aralık ayında Erdoğan'a 'geçmiş olsun' ziyaretiyle yapan CHP lideri, 15 Temmuz 2010'da Başbakan'la yine terör gündemli olarak Meclis'te bir araya gelmişti.

Parti genel merkezine hiçbir basın mensubu alınmıyor. Çok sayıda basın mensubu Genel Merkez önünde konuşlanmış durumda.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de partisinin MYK'sını toplayacak. Bu toplantının ardından da kamuoyuna bir açıklama yapacak.

Görüşme öncesi açıklamalar

Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede hükümetin atacağı her adıma katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Tek isteğimiz analar ağlamasın" dedi.

Başta MHP olmak üzere, gelen eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'CHP'nin hiçbir terör örgütünün yanında ya da arkasında olmadığını' söyledi.

Bu konuda parti olarak bir çalışmaları olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit cenazesi bir daha gelmesin diye şehit annelerinin talebini yerine getirip yarın Başbakan'a gidiyorum. Katkı sunmak istediğimizi söyleyeceğiz, çözüm önerilerimizi ortaya koymaya gidiyorum."

Erdoğan: "Önyargılı değilim"

Başbakan Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu ile randevusu öncesinde CHP'nin terör paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Önyargılı değilim peşin kararım yok. Paketi görelim kurullarımızla değerlendiririz" demekle yetindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmesi öncesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Biz bu meselenin çözümü için hiçbir zaman kapılarımızı kapatamadık. Kapılarımız bugün de ardına kadar açık. Kim gelirse, kim katkı vermek isterse ve kim bize bir çözüm önerisi getirirse dikkatle dinleriz. Biz bu milli meselede iktidar gibi ve muhalefet gibi değil annelerin gözyaşlarını dindirmeye çalışan, kalp taşıyan ve vicdan taşıyan insanlar gibi olmayı her zaman istedik. Demokratik siyasete inanan her parti diyaloga, müzakereye ve uzlaşı arayışına açık olmak durumundadır" dedi.

"Bu ülkede terör, acı, kan ve gözyaşı maalesef bir siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, "Terör örgütünün bu ülkede siyaseti şekillendirmesine ve milli iradeye kast etmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Arınç: "Şahsen yarar görüyorum"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da buluşma öncesi yaptığı açıklamada, "Konusu ne olursa olsun bir medeni diyalog açısından partilerin genel başkanlarının birbirlerini ziyaret etmeleri ve mutlaka önemli konular da olsa bunları görüşmelerinde şahsen yarar görüyorum" dedi.

GÖRÜŞME SONRASI MYK

Kılıçdaroğlu, kritik görüşmenin ardından ise kurmaylarıyla bir araya gelecek. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde saat yaklaşık 17.00'de toplanacak. Toplantıda, Başbakan Erdoğan ile bugün yapılan görüşme değerlendirilecek.

Mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Haziran 2012, 22:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan Kılıçdaroğlu Görüşmesi




Değişen ne olacak? Onuda zaman gösterecek. Hayırlısı...

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 

Alt 06 Haziran 2012, 22:55   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan Kılıçdaroğlu Görüşmesi




Erdoğan'la Kılıçdaroğlu kardeş mi olmuş, aman da aman sevsinler!

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

Alt 06 Haziran 2012, 23:25   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan Kılıçdaroğlu Görüşmesi




Bu kare'deki ''koruma'' kılıklı elemanın El işareti manidar geldi !

Gayri öz kardeşler ; Erdoğan & Kemal !
Gayri Üvey kardeş ; Bahçeli reis !



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
erdoğan, görüşmesi, kılıçdaroğlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan-Obama Görüşmesi Cemalizim Haber Arşivi 0 25 Mart 2012 11:13
Erdoğan-Koşaner görüşmesi Cemalizim Haber Arşivi 0 30 Eylül 2010 15:56