IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2012, 17:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklere Hırsız Kilidi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni doğan bebekler artık hastanelerde sadece sağlık personelinin takıp çıkarabileceği bileklikle korunacak.


Her yıl yaklaşık 1 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği Türkiye'de, Sağlık Bakanlığı, bebek güvenliğine ilişkin çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bakanlık inşası süren ve yeni inşa edilecek olan hastanelerde dünyaya gözlerini açacak olan bebeklerin kollarına güvenlikleri için bileklik takacak. Yer tespitinin belirlenmesini sağlayacak olan bileklik sadece görevli sağlık personeli tarafından takıp çıkarılabilir olacak. Hastane sisteminde her an bebeğin nerede olduğunun görülmesini sağlayacak olan bileklik bebeğin hastane dışına izinsiz olarak çıkarılması veya kaçırılması durumunda görevlilere sinyal gönderecek.

AİLELER RAHAT NEFES ALACAK
Bu sayede bebeği olmayan kişilerin veya insan tacirlerinin başvurduğu bebek kaçırma metodu tarihe karışacak. Böylelikle bebekler ile anne ve babaları rahat bir nefes alabilecek. Ayrıca mevcut hastanelerde bebek kaçırılmalarına karşı pembe kod uygulaması denilen bebeğin yerinde olmadığının fark edilmesi üzerine sadece alarm düğmesine basılmayı içeren bir sistemin olduğu da öğrenildi. Yeni sistemin ciddi bir alt yapı gerektirmesi sebebiyle mevcut hastaneler yerine bu sistem yeni hastanelerde uygulanabilecek. Uygulamanın iyi sonuçlar vermesi durumunda Bakanlık, mevcut hastanelerde sistemi hayata geçirmeyi gündemine alacak. Yeni sistemin çocuk yetiştirme yurtlarında ve yuvalarda kullanılması da gündeme alındı,

NABIZ SİSTEMDEN ÖLÇÜLEBİLECEK
Öte yandan “Dijital hasta bilekliği” geliştiren Bakanlık, hastanın hastane içindeki bulunduğu konumu bilgisayardan takip edebileceği bir sistemi yeni hastanelerde uygulayacak. Buna göre bileklik sayesinde hasta röntgen çekimine gittiğinde ve orada düşme gibi herhangi olumsuz bir durum ortaya çıkması halinde sistem hemen alarm verecek. Ayrıca bu sistemle birlikte hastanın nabzı sistemden ölçebilecek. Hatta hastanın o anki vücut ısısı bile öğrenilebilecek. Ayrıca bilekliğin üzerinde acil çağrı sitemi de yer alacak. Hasta nerede olursa olsun hemşireyi çağırabilecek ve hemşirenin hastanın yerini öğrenmesi için sisteme bakması yeterli olacak.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
bebeklere, hırsız, kilidi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Klasör Kilidi DeviL Bilgisayar Donanımı 0 07 Temmuz 2010 05:09
Odesa Klasör Kilidi 2.0 Hasanx Bilgisayar Donanımı 0 18 Nisan 2009 10:58
Google Kilidi Kaldırdı Heidi Arama Motorları Haberleri 1 24 Temmuz 2008 08:13