IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2012, 17:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan 'İsrail'e Kimyasal Silah Göndermesi'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Davutoğlu: "Bizim arzumuz bütün silahlardan bölgenin arındırılması. İran için geçerli kriter neyse İsrail için de geçerli olan kriter o olmalı"


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: "Ortadoğu' nun kitlesel silahlardan arındırılması demek İsrail'i de içine alacak şekilde arındırılması demek. İran nükleer silahsızlanmaya karşı anlaşma imzalımış bir ülke. İsrail ne kimyasal ne de nükleer silahların yayılması anlaşmasına imza koymuş değil. Bizim arzumuz bütün silahlardan bölgenin arındırılması. İran için geçerli kriter neyse İsrail için de geçerli olan kriter o olmalı " ( BM' nin Suriye'deki Gözlemci Kararı ) "BM Güvenlik Konseyi'nde alınan bir kararla yetkilendirilmiş gözlemci heyetinin çekilmesi durumunda BM Güvenlik Konseyi'nin derhal bu trajedi için yeni bir tedbir alması gerekir "

Nükleer Yayılmanın Önlenmesi Silahsızlanma Girişimi Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Bakanlar düzeyinde yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Almanya, Avusturalya, Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE), Hollanda, Japonya, Kanada, Meksika, Polonya ve Şili katıldı. Baş başa yapılan görüşmelerin ardından aile fotoğrafı çektirildi. Daha sonra ise bakanlar kameraların karşısına geçerek bir basın açıklaması yaptı.

"NÜKLEER SİLAHLARIN YAYILMASI BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR "

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, " Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi anlaşmasının hayata geçirilmesi ve dünyanın nükleer silahlardan arındırılması için on ülke buluştuk. Avusturalya ve Japonya'ya ilk insiyatifi başlattıkları için teşekkür ediyorum. Birlikte istişarelerde bulunduk ve on ülke ortak bir noktada biraraya geldik. Bundan sonraki toplantı Hollanda'da olacak, diğer toplantı ise, Japonya'da olacak. Niçin bu görüşmeleri yapıyoruz ? Bütün ülkeler olarak şuna inanıyoruz. Nükleer silahların yayılması ulusal ve uluslararası güvenliği sağlamak açısından insanlık için bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidin ortadan kalkması için çabalarımızı birleştirmeye karar verdik " dedi. Bakan Davutoğlu, Ortadoğu'daki durumdan da bahsettiklerini belirterek, " Bugün öğle yemeğinde Ortadoğu'nun kitle imha silahlarından arındırılması için özel bir oturum yaptık. Bu oturumda Helsinki'de bir toplantı yapılacak ve bu toplantı konusunda organizasyon görevini üstlenen Finlandiya'nın temsilcisi bize detaylı bilgiler sundu biz de bu bilgileri istişare ettik. Ortadoğu'da bir değişim süreci yaşanıyor. Biz on ülke Ortadoğu'da nükleer tırmanma olmasını istemiyoruz. İdeal olan Ortadoğu'nun kitlesel imha silahlarından arındırılması ve bu bölgenin bu şekilde ilan edilmesine önem veriyoruz. Ayrıca biz bundan sonra da önümüzdeki dönemde 2015 yılına kadar geçecek sürede atılması gereken adımları birlikte istişare etmeye karar verdik " dedi. Toplantıda İran - P5 +1 görüüşmelerini ele aldıklarını da belirten Davutoğlu, " İran ile P5+1 müzakereler de ele alındı. Bu konuda görüşlerimiz örtüşmektedir. Bu görüşmelerin şeffaf bir tarzda karşılıklı bir mutabakatla barışçıl bir çözüme kavuşmasına büyük önem veriyoruz " diye konuştu.

"SURİYE'DEKİ KİMYASAL SİLAHLAR KONUSU BİZİ EPEY ENDİŞELENDİRİYOR"

Toplantıda söz alan Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ise, bir sonraki toplantının Hollanda'da olacağını hatırlatarak, "Toplantılarda şunun altını çizdik.Bu aşamada bizim artık kamuoyunun, parlamento ve sivil toplumun desteğini almamız gerekiyor. Biz şuna önem veriyoruz. Elimizden geleni yaparak eğitim seviyesini yükseltmeye çalışacağız. Ortadoğu'daki kitle imha silahlarından arındırılmış bölge konusunda ise şunu söyleyebilirim. Suriye'de kimyasal silahlar var bu bizi epey endişelendiriyor. İran'a bakacak olursak, İran Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuyla tam olarak işbirliğini yapacak ve yükümlülükleri var. Bu anlamda yaptırımlar paketi sözkonusu. AB yaptırımlar paketini duyuruyor olacak. 1 Temmuz itibariyle devreye girecek bunlar. Bunları devrede tutmaya devam etmeliyiz. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve İran tam olarak işbirliği yapana kadar. Nükleer silahları bulundurması nedeniyle tehdit olan bir başka ülke ise, Kuzey Kore " dedi. Toplantıda konuşan Japonya Dışişleri Bakanı Koıchıro Gem Ba ise, " Japonya olarak aktif bir şekilde katkılarımızı sürdürüyoruz. Bu arada Ortadoğu'da kitle imha silahlarından arındırılmış bölge konusu da önemli. NPDI olarak Ortadoğu'daki bu bölge konusudaki çalışmalarımızla ilgili İranlı bakan Salihi'ye bir yazı gönderdik. İsrail'e de bir yazı gönderdik. Bir toplantı yapmayı önerdik. Helsinki'de yapılacak toplantıya onları davet ettik. Onlarla bu konuda mutabık kaldık. Kuzey Kore nükleer silahların yayılması konusunda ciddi tehditler oluşturuyor " diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NDAN BM'NİN SURİYE'DEKİ GÖZLEMCİ KARARINA TEPKİ

Basın toplantısının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, BM'nin Suriye'deki gözlemcilerin görevini ertelemesiyle ilgili bir soruyu yanıtladı. Davutoğlu, " İlkesel olarak şunu vurgulayabilirim. Nasıl nükleer silahlardan arındırılması bir dünya barışı ise, Suriye'de dünya barışını olumsuz etkileyen büyük bir sorun var. Sivil halkın katliama tabii tutulduğu bir dönemde tabii ki bölgesel barış açısından Suriye'de atılacak adımlar önem taşıyor. Suriye'deki kriz herşeyden önce Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddet bağlamında insanlığın bütününü ilgilendiren bir sorun. BM gündeminde kalması lazım net ve acil önlemler alınması lazım. Gözlemci heyetinin sayısını az bulmuştuk. 300' ün yetmeyeceğini söylemiştik. Biz gözlemcilerin artmasını isterken, böyle bir açıklama gündeme geldi. Bunu da anlıyoruz. Onların güvenliği de sözkonusu değil. Onlara da saldırılar oldu.Acilen BM Güvenlik Konseyi'nin konuyu ele alması ve BM'nin alanda mevcudiyetinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz " dedi. Davutoğlu, " BM Güvenlik Konseyi'nde alınan bir kararla yetkilendirilmiş gözlemci heyetinin çekilmesi durumunda BM Güvenlik Konseyi'nin derhal bu trajedi için yeni bir tedbir alması gerekir. Türkiye'ye dönük bir mülteci akını bizi insani açıdan kaygılandırmaktadır. Önemli olan en kısa zamanda en etkili tedbirlerin ele alınarak insani trajediye bir son verilmesdir" diye konuştu.

"ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ "

Ahmet Davutoğlu, bir gazetecinin İran ile P5+1 arasındaki nükleer görüşmelerin Mockova'da başlayacağını hatırlatması üzerine ise, " İstanbul'da yapılan toplantı yeni bir süreç başlattı. İlk toplantı olumlu bir atmosferde başladı. Bağdat'ta daha somut adımlar atılmasını istiyorduk. Tam gerçekleşmese de sürecin devamı önemlidir. Moskova'da daha somut neticelerin ele alınmasını sağlamak önemlidir" dedi. Davutoğlu Türkiye'nin görüşmelerde bir rolü olup olmayacağı sorusuna ise, " Biz elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu insanlık adına bir barış teşebbüsüdür. Doğrudan Türkiye'yi ilgilendiren bir konudur. Bu konuda çözüm bulunması konusuda elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Daha önce Brezilya ile Türkiye'nin çabaları değerlendirilmiş olsaydı fırsatlar kaçmış olmayacaktı "şeklinde yanıt verdi.

"İRAN İÇİN GEÇERLİ KRİTER NEYSE İSRAİL İÇİN GEÇERLİ KRİTER DE O OLMALI "

Bir gazetecinin Ortadoğu'da İsrail'in silahlanmasıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Davutoğlu, " Ortadoğu' nun kitlesel silahlardan arındırılması demek İsrail'i de içine alacak şekilde arındırılması demek. İran nükleer silahsızlanmaya karşı anlaşma imzalımış bir ülke. İsrail ne kimyasal ne de nükleer silahların yayılması anlaşmasına imza koymuş değil. Bizim arzumuz bütün silahlardan bölgenin arındırılması. İran için geçerli kriter neyse İsrail için de geçerli olan kriter o olmalı. Her yerde aynı tutumu sergiledik. Hiçbir ülkenin bu konuda ayrıcalığı olamaz. Herkesin kanaati aynıdır. Nükleer silahsızlanma dediğimizde bölgenin bütün silahlardan arındırlması anlamına gelir. Önce Ortadoğu'da sonra da bütün dünyada inşallah bir gün bizden sonraki nesiller kalktıklarında kitlesel imha silahlarından arındırılmış bir dünyaya uyanırlar. Bir daha bu acılar yaşanmaz" dedi.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlundan, göndermesi, israile, kimyasal, silah, İsraile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esad kimyasal silah kullanıyor PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 20:30
Adli Tıp PKK'nın kimyasal silah iddiasını çürüttü PassioN Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 20:15
Kimyasal silah yok ve kullanılmaz PuSAt Haber Arşivi 0 31 Mart 2006 07:48