IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2012, 19:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk Milli Hava Savunma Sistemi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'nin ilk milli hava savunma sistemi olan, Kaideye Monteli Stinger (KMS) teslimatları tamamlandı.


ASELSAN tesislerinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, KMS projesinin Türk savunma sanayiinde pek çok uygulamanın önderliğini yaptığını söyledi.

Projenin gündeme geldiği yıllarda yabancı alternatiflerin değerlendirmeye alındığını, çok zor karar süreçlerinin ardından milli olarak geliştirmeye karar verildiğini belirten Bayar, "Bıçak sırtı tartışmalardı ama çok şükür ki bu şekilde başlanmış. Bugün itibariyle mükemmel bir ürün haline geldi" diye konuştu. Bayar, Türk savunma sanayisinin üretim ve tasarımda belli bir noktaya geldiğini, bundan sonraki projelerdeki önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine yetenek kazandırmak olduğunu söyledi.

Bayar, şöyle devam etti: "Bunu ilk tartıştığımız yıllarda milli tasarım bir istisnaydı. Bugün artık hazır alım bir istisna haline geldi. Bu projede kazanılan teknoloji sayesinde yıllar içinde tank atış kontrol sistemleri, uzaktan komutalı silah sistemleri ve başka hava savunma sistemleri yaptık. Tüm bu projelerin kökeni KMS projesinden geliyor. Şu anda yüzden fazla proje yürüttüğümüzü göz önüne alırsak bunun 20 yıl sonrasını siz düşünün."

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul, Hollanda Kraliyet Ordusu için de 18 adet KMS sistemi ürettiklerini ve müşterilerinin memnuniyetinin üst düzeyde olduğunu söyledi. Hollanda Ordusu için garanti sonrası bakım-onarım ve yedek parça tedariğine devam edildiğini belirten Baykul, "Bunun on katı büyüklüğündeki KMS projesi için de TSK ile benzer bir sözleşme yapmanın ümidini taşımaktayım" dedi.

Alçak irtifa hava savunmasının önemli bir kuvvet çarpanı olan KMS Sistemi, temel silah olarak Stinger füzesini kullanan ve tüm fonksiyonları bilgisayar denetimli, yüksek teknolojiye dayalı, gelişmiş bir hava savunma sistemi. 1989 yılında ihtiyaç analizi ve kavramsal tasarımı başlayan KMS projesi; fizibilite, konfigürasyon belirleme ve geliştirme çalışmalarının ardından 2001 yılında imzalanan seri üretim sözleşmesiyle hayata geçti. Prototip geliştirme dönemi ve seri üretim hattı kalifikasyon onayı kapsamında zorlu test ve sahra denemelerine tabi tutulan KMS Sistemleri ile bugüne kadar yapılan atışların tümünde tam isabet kaydederek büyük bir başarı kazandı.

HOLLANDA ORDUSUNUN DA TERCİHİ
KMS sistemi 2005 yılında açılan ihalede iki Alman firmasını eledi ve ve Hollanda ordusunun da tercihi oldu. KMS Sistemi, ATILGAN ve ZIPKIN olmak üzere iki ayrı konfigürasyon ile kullanıma sunuldu. Hareket halindeki zırhlı birlikleri hava akınlarından korumak için geliştirilen ATILGAN modelinde sistemler zırhlı paletli araca monte edilmiş olup, sistemde STINGER füzelerinin araç hareket ederken dahi atılabilmesini sağlayan stabilizasyon sistemi bulunuyor. Diğer konfigürasyon olan ZIPKIN Sistemi ise Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin sabit tesislerinin ve birliklerinin korunması için geliştirildi.

ZIPKIN ve ATILGAN birimlerinin tüm fonksiyonları bilgisayar denetimli olup gece/gündüz her türlü hava şartlarında hedeflere otomatik olarak füze yönlendiriyor, takip ediyor ve ateş ediyor.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hava, ilk, milli, savunma, sistemi, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hava sıcaklığı azalacak, 7 Haziran 2012 Hava Durumu Violent Haber Arşivi 0 07 Haziran 2012 10:04
Milli Mücadele Döneminde Milli Egemenlik Düşüncesinin Gelişimi YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 17:22
Savunma Sistemi Mucizesi Süslü Genel Paylaşım 0 16 Ekim 2008 20:56