IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2012, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehit Askere Son Görev




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin 62 yaşındaki Solmaz Günay, "Bana bir kurşun bulun, benim de canımı alın, Mesut'umun yanına gönderin" diye ağıt yaktı.

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş'un cenazesi, akşam saatlerinde memleketine getirildi. Diğer şehitleri de memleketlerine bırakan askeri uçağın son adresi, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. Askeri havaalanına getirilen cenaze, doğrudan merkeze bağlı Çukurhüseyin köyüne götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi köydeki cemevine götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Vekili Selda Dural, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, İl Müftüsü Turgut Açari, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, AK Parti, MHP, CHP ve BBP'li yöneticiler, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile şehidin ailesi, yakınlarıyla beraber yüzlerce vatandaş katıldı.

Bayrak açan öfkeli kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Kahrolsun PKK", "Mesut sen bizim gururumuzsun" sloganları atıp tekbir getirdi. Çukurhüseyin Köyü Cemevi önünde kılınan cenaze namazı sırasında Vali Vekili Selda Dural, protokoldeki yerinden ayrılarak kadınların olduğu yere geçti. Köyün dedesi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, dedenin ve ailenin ricası üzerine Garnizon Komutanının talimatıyla aileye verildi. Yakınları ve köylülerin omuzlarına aldığı Şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.



"ŞEHİDİN SON SÖZLERİ: "ÇATIŞMAYA GİDİYORUZ ANNE, HAKKINI HELAL ET"

Şehidin annesi Solmaz Günay, yaktığı ağıtlarla yürekleri dağladı. Acı haberi aldığı andan itibaren gözyaşları hiç dinmeyen anne, şehit oğlunun cenazesini beklerken kendisini teselli edenlerin telkinleriyle metin olmaya çalıştı. Her tarafı bayraklarla süslenen şehit evinin önünde yüzlerce vatandaş toplandı. Şehit annesi Solmaz Günay, "Yanında kurşun olan yok mu, bir kurşun sıkın bana. Silahı olanlar bana bir kurşun çeksin. Bana bu acıyı yaşatmayın, ne olur beni de öldürün. Kuzumu bana göstersinler. Bana bir kurşun bulun, benim de canımı alın, Mesut'umun yanına gönderin. Mesut'um ben seni böyle mi karşılayacaktım. Hani beni uçaklara bindirecektin kuzum" diye ağladı.

5'i kız olmak üzere 10 çocuk annesi olduğunu söyleyen şehidin annesi Solmaz Günay, oğluyla şehit olduğu akşamın gündüzünde 6 defa telefonla görüştüklerini söyledi. Oğlunun kendisine bazen çatışmaya gideceğini ve şehit olacağını söyleyip şaka yaptığını anlatan acılı anne, "Oğlum Siirt merkezde görev yapıyordu. Dün beni 6 kere aradı. 'Anneciğim' dedi, diş doktorunu aradı, 'annemin dişini iyi yap, onu Siirt'e getireceğim' dedi. Akşam saat 17.00'de yine aradı. Bu son aramasında bana, 'Anne ben çatışmaya gireceğim. Hakkını helal et, bana bol bol dua et' dedi. Ama ben şaka yapıyor sandım. Bana bazen böyle şaka yapardı. Benim en küçüğüm, onuncu çocuğum o" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askere, son, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Askere mayınlı tuzak: 1 şehit 4 yaralı MasteR06 Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2011 19:40
Şehit THK pilotuna son görev Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Eylül 2008 23:44
Üniversiteyi bırakıp askere gitti, şehit o Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 01:00