IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2008, 19:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'de İzmir depremi: 630 istifa




CHP'nin çeşitli kademelerinde görev yapan içlerinde kongre, kurultay, il delegeleri, ilçe yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu 630 kişi partiden topluca istifa etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Demokratik Taban Hareketi Platformu adı altında İzmir Yenişehir'deki Hüseyinoğulları Düğün Salonu'nda istifasını açıklayanlara; İl Genel Meclis üyeleri, Narlıdere, Karşıyaka ve Bornova'da bulunan partililer, çok sayıda muhtar ve dernek destek verdi.
İstifaların sadece Konak ile sınırlı kalmayacağını tüm Türkiye'ye yayılacağını belirten 5 bin 600 üyeli Demokratik Taban Hareketi Platformu Başkanı Yalçın Kocabıyık, "CHP'de bugün parti içi kavgalar yaşanıyor. Kendini yönetemeyen parti kayyumlar ile idare edilmeye başlandı. Bağırmakla, korku tünelleri oluşturularak insanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Seçimlerin yaklaştığı günlerde kimseye sorulmadan adaylar belirlendi. Kurulan bu düzende demokrasi ortadan kalktı. Deniz Baykal ve arkadaşlarının kurduğu politbüronun yönettiği partide, Başkanı Kemal Karataş'ın baskıları ile bir şeyler yapılabilir ama CHP yerel seçimlerde İzmir'i kaybeder" diye konuştu.
Bu istifa hareketinin İzmir'den bütün Türkiye'ye yayılacağını ifade eden Kocabıyık, Deniz Baykal'a çok yakın milletvekili ve ilçe başkanlarının oluşturacağı bir heyetin imzaları Ankara'ya götüreceğini vurguladı.
Yıllarca Bornova'da çalışmalar yaptığını, partiye emek verdiğini belirten Bornova eski İlçe Başkanı Necati Yıldız ise şöyle dedi: "Çocuklarımın rızkını yedirdim. Bu zamana kadar hep alan değil veren taraf oldum. 80 yıllık mirasın ruhu gidiyor. Geriye cesedi kaldı. CHP'yi yıllar önce akıllı Kemaller yönetiyordu. Parti şimdi akılsız Kemallerin eline geçti. Ayrılanlara önceden kızıyordum şimdi iyi ki gitmişler diyorum."
Baykal'a seslenen Yıldız, "Çocuklarımın hakkını sana yedirdim. Eğer benden önce ölürsen cenazende hakkımı helal etmeyeceğim" dedi.
Yaptığı konuşmada katılanların ayakta alkışladığı platform üyesi Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın da, "Bizim yaptığımızı keşke başkaları da yapsa da içini dökebilse. Bizim yaptığımız sadece demokrasi mücadelesidir. Parti içinde artık genel başkana denilen 'sen bizim babamızsın ne dersen o olur' mantığı ortadan kalkmalıdır. Bu zamana kadar verileni, isteneni bu halk yaptı. Artık önümüze konulan yemeği yemeyecek, menüyü biz seçeceğiz" şeklinde konuştu.
Demokratik Taban Hareketi Karşıyaka Temsilcisi Ahmet Tokdemir ise statükocu ve sırtını elektronik muhtıralara bel bağlar hale geldiği için partiden istifa ettiğini dile getirdi. Aralarında başörtülülerin de bulunduğu istifacılardan bazılarının isimleri şöyle:
"Konak eski İlçe Yöneticisi ve Belediye Meclis üyesi Celal Çiçek, Salih Omurtak Mahalle Delegesi, Sendika Başkanı, Kurultay delegesi Hüseyin Güneş, Cennetçeşme Mahallesi İl Delegesi İlçe yönetim kurulu üyesi Dağıstan Okumuş, Yurtoğlu Mahallesi İl Delegesi Mehmet Kaya, Sevgi Mahallesi Muhtarı ve Kongre Delegesi Abdülkadir Özmen, Küçükada Mahalle Kongre Delegesi Emin Ertunç"

CHA

Carttt kaba kağat
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
630, chpde, depremi, istifa, izmir, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP istifa depremi! Seth Haber Arşivi 0 28 Kasım 2014 21:20
Le Monde’da istifa depremi AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 09:27
MHP'de toplu istifa depremi! KarakıZ Haber Arşivi 0 03 Kasım 2011 12:54