IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2012, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: Dünyanın Nüfusu Hızla Yaşlanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en müreffeh ülkelerinin, nüfus artışlarının azalması ve yaşlı nüfus oranının artması nedeniyle ülkelerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en müreffeh ülkelerinin, nüfus artışlarının azalması ve yaşlı nüfus oranının artması nedeniyle refah ve kalkınma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, ''Hükümet olarak bizler, gelişmiş ülkelerin karşılaştığı söz konusu sorunlardan önemli dersler çıkarıyor ve de gerekli tedbirleri alıyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Dünya Nüfus Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin en önemli servetinin ve kalkınma yolundaki en önemli teminatının genç ve dinamik nüfusu olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, yapılan araştırmaların, Türkiye'nin nüfus artış hızının yavaşladığını ve 2037 yılında 65 yaş üstü nüfusun oranının yüzde 60'lara çıkabileceğini gösterdiğini kaydederek, şunları kaydetti:

''Günümüz dünyasında en müreffeh ülkeler, nüfus artışlarının azalması, yaşlı nüfus oranının artması gibi nedenler yüzünden refah ve kalkınma noktasında ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Hükümet olarak bizler, gelişmiş ülkelerin karşılaştığı söz konusu sorunlardan önemli dersler çıkarıyor ve de gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu çerçevede, nüfus artışımızı hızlandırmayı, genç ve üretken nüfusumuzu korumayı, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi, hedeflerimiz doğrultusunda elzem görüyoruz. Türkiye olarak bu alanda yoğun ve samimi bir mücadele yürüttük ve çok büyük mesafeler kat ettik.''

Son 9 yıllık dönemde anne ölüm oranında yüzde 77,2'lik bir azalma yaşandığını bildiren Erdoğan, ''Hakeza bebek ölümlerini azaltma konusunda da önemli bir başarıya imza attık. Türkiye'deki bebek ölüm oranı, 2002'de bin canlı doğumda 31,5 iken, 2011'de binde 7,7'ye düştü. Bu da son 9 yıllık dönemde, bebek ölümlerinde yüzde 79,2'lik bir azalma yaşandığını ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak çocukların eğitimini her şeyin üzerinde tuttuklarını ve bu nedenle eğitime büyük yatırım yaptıklarını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

''Gençler, engelliler, yaşlılar için de çok köklü, kapsayıcı sosyal projelerimizi devreye aldık ve başarıyla uyguluyoruz. İnanıyorum ki gençliğimize yaptığımız yatırımlar sayesinde Türkiye, geleceğe çok daha emin, çok daha kararlı adımlarla yürüyecektir. Bu düşüncelerle, Dünya Nüfus Günü'nü kutluyor, bu anlamlı gün dolayısıyla yapılacak tüm etkinliklere başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyanın, erdoğan, hızla, nüfusu, yaşlanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan dünyanın en cahil adamı PassioN Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 16:12
Dünya Nüfusu Yaşlanıyor.. Düş Haber Arşivi 0 10 Ekim 2011 13:43
Cezaevlerinin nüfusu hızla artıyor Juventus Haber Arşivi 0 12 Haziran 2009 15:46
Türkiye hızla yaşlanıyor ! Juventus Genel Paylaşım 0 11 Haziran 2009 17:46