IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Çankaya Göndermesi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/495779-kilicdaroglundan-erdogana-cankaya-gondermesi.html)

Rhytia 16 Temmuz 2012 16:09

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Çankaya Göndermesi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın; iyi eğitimli ve kadın olması gerektiğini belirtti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yılında ilk kez halkoyuyla yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, “Halkımız cumhurbaşkanı olacak kişinin niteliklerine, geçmişine, yabancı dil bilip bilmediğine bakacak. Promptera bakmadan konuşabilecek, iyi eğitilmiş birisinin cumhurbaşkanı olması lazım. 21. Yüzyıl’ın Türkiye’sine bir kadın cumhurbaşkanı niye yakışmasın?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını belirterek, “Toplumu ayrıştıran bir insan nasıl cumhurbaşkanı olacak?” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin 34. Olağan Kurultayı öncesi Milliyet ekibini CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Türkiye gündemine ve CHP’ye yönelik mesajlar veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

TANSU ÇİLLER ÖRNEĞİ

* 2014’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme çalışmalarını nasıl yapacaksınız?

Kamuoyu yoklamasına gerek yok orada. Çünkü propaganda şansı yok. ‘Ben daha iyi rektör atarım’ mı diyecek? Halkımız cumhurbaşkanı olacak kişinin niteliklerine, geçmişine, yabancı dil bilip bilmediğine bakacak. Yabancılarla karşılaştığı zaman onun altında ezilmeyecek, ona güven verecek, promptera bakmadan konuşabilecek, düşüncesini açıklayabilecek, iyi eğitilmiş birisinin cumhurbaşkanı olması lazım. Bir kadın olabilir, erkek de olabilir. 21. yüzyılın Türkiye’sine bir kadın cumhurbaşkanı niye yakışmasın? Hiç kimsenin aklına gelir miydi muhafazakar bir partinin başına bir kadının genel başkan olacağı? Sayın Tansu Çiller sağ bir partinin başına genel başkan olarak geldi, bu ülkede başbakanlık yaptı.

TÜRKİYE BÖYLE YÖNETİLMEZ

* AK Parti, HAS Parti’ye bir teklif götürdü. Teklifin 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olduğu belirtiliyor ve Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Nasıl görüyorsunuz? Siz sol partiler için adım atacak mısınız?

Sadece solda değil, çağdaşlık bağlamında, çağdaş uygarlığa ulaşma hedefinde bütün demokrat, aydın kitlelerin tümünün CHP çatısı altında yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bizim solumuzda da, merkez sağımızda olanlar için geçerli bu teklif. Ben cumhurbaşkanlığı için Başbakan’ın paçaları erken sıvadığına inanıyorum. Kendisiyle barışık olmayan, eleştiri yapanlara tahammülü olmayan, onları aşağılayan, insani ilişkilerinde son derece kırıcı olan, cumhurbaşkanlığı gibi diplomatik bir dilin ve geleneğin olması gereken bir makamı Erdoğan yürütemez, o ağırlığı götüremez. Herhalde herkes biliyor Cumhurbaşkanlığı’na uygun birisi değil. Cumhurbaşkanlığı farklı bir yer. Orada siz Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edeceksiniz. Toplumu ayrıştıran bir insan nasıl cumhurbaşkanı olacak? Çünkü arabasında Türkiye Cumhuriyeti’nin forsunu taşıyor. Siz toplumu bölen, ayrıştıran bir kişiyi Cumuhrbaşkanlığı koltuğuna nasıl oturtacaksınız? Böyle giderse çatışmalar çıkacak. Diyarbakır’ın halini görüyorsunuz. Kavgalar, dövüşler, biber gazları, Türkiye böyle yönetilmez...

4. BÜYÜK DEVRİME İMZA

* Kurultaydan sonra yeni bir program yazılacak. Bir zihin jimnastiği yapılıyor herhalde?

CHP’nin evrensel sosyal demokrasiye katkı yapacağına inanıyoruz. Bizim ülkemizin koşulları Almanya, İngiltere, kuzey ülkelerinin koşullarına benzemiyor. Gelir dağılımında ciddi dengesizlikler var. Kendi ülkemizin koşulları içerisinde sosyal demokrasiyi geliştirip daha sağlıklı bir zemine oturtabiliriz. Şu anda Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey özgürlük ve demokrasi. Bizim ülkemizde demokrasi var mı? Hayır. Tüm organlar adeta yürütme organının elinde. CHP bugüne kadar Türkiye’deki en büyük değişim ve dönüşümlere imza atan bir partidir. 4. büyük devrime de imza atmak gerekiyor. Bu, özgürlük ve demokrasi. 4. büyük devrime imza atarsa gerçek anlamda kalkınırız. Demokrasi, insan hakları, özgürlük bağlamında her sorun aşılabilir. İstanbul için halka soracağız.

* Yerel seçimler yaklaşıyor. Nasıl bir hedefiniz olacak?

Birinci hedefimiz daha fazla belediye başkanlığını kazanmak. Kazandığımız belediye başkanlarının devam etmesini sağlamak. Yeni belediye başkanlıkları almak. İstanbul bizim için çok önemli. Kazandığımız ilçe sayısı 4’tü, 12’ye çıkardık. Yerel yönetimler stratejimizi belirledik.

* İstanbul’u kazanabilecek misiniz?
Neden olmasın? Bu soruyu İstanbulluların düşünmesi lazım. İstanbul’u son 20-25 yıldır kim yönetiyor? Eğer, ‘biz hala 5 saat arabada kalmaya razıyız’ diyorlarsa oylarını AKP’ye versinler. Bu rezilliği bizim aşmamız gerekiyor. İstanbul 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmıştır. ‘İstanbul’a Paris’ten daha fazla turistin gelmesi gerekiyor’ diyorlarsa adres CHP’dir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net