IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2008, 19:20   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
330 terör yuvası yerle bir oldu




TSK'nın yaptığı operasyonlarla son 2 ayda 200'e yakın terörist öldürüldü..Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Kasım 2007 tarihinden itibaren sınır ötesi harekat konusunda yetkilendirilmesinin ardından terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak kampları havadan vurulmaya başlandı. Amerika ile ortak anlık istihbarat paylaşımına başlayan Türkiye, 6 defa sınırı geçerek terör örgütüne ait 330'un üzerinde hedefi vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri; kendisine verilen yetki çerçevesinde Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken askeri tedbirleri aldı.

Güvenlik güçleri terörle mücadelede ağır kış şartlarına rağmen operasyonlarını sürdürüyor. Hava ve karadan yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütünün kamplarını yerle bir etti.

Bu kapsamda; ilk operasyon 1 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştiren güvenlik güçleri, karadan Kuzey Irak'a girdi. Belirlenen noktalar etkisiz hale getirildi. Operasyonlarını Amerika ile birlikte aldığı anlık istihbaratla devam ettiren güvenlik güçleri, 16, 22 ve 26 Aralık 2007 tarihlerinde terör örgütünün kamplarının bulunduğu Kandil Dağı'na havadan operasyon düzenledi.

Belirlenen 330'un üzerindeki hedef tam isabetle vurulurken; 200'e yakın teröristte öldürüldü. 2008 yılında da terörle mücadeleye ara vermeyen Türk Silahlı Kuvvetleri, havadan F-16 savaş uçaklarıyla 2 defa sınır ötesi operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri, 15 Ocak ve 4 Şubat'ta düzenlediği sınır ötesi operasyonla terör örgütüne büyük darbe vurdu.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları son operasyonda Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri yerle bir etti. Hava taarruzu esnasında istihbarat kaynaklarınca tespit ve teyit edilen 11 adet hedef grubu (yaklaşık 70 hedef) ateş altına alındı. Hedefleri tam isabetle vuran savaş uçakları, üstlerine güvenli bir şekilde döndü.

Bölgedeki sivil halkın operasyonlardan etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterildiğini açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Şubat 2008, 22:41   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 330 terör yuvası yerle bir oldu




Ne Mutlu Türküm Diyene!!

 

 

Etiketler
330, bir, oldu, teror, terör, yerle, yuvasi, yuvası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Filipinler yerle bir oldu CtrL İnternet Dünyasından Haberler 0 09 Kasım 2013 17:55