IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kazdağları yanıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/503586-kazdaglari-yaniyor.html)

diShy 11 Eylül 2012 12:08

Kazdağları yanıyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili söndürme çalışmaları sürüyor. Fıstık çamı ile Karaçam ormanı, üzüm bağları, köylülere ait sebze ile meyve bahçeleri ve zeytinlik arazi olmak üzere 500 hektarlık alanda etkili olan yangın büyük oranda kontrol altına alındı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere Bursa, İzmir ve Çanakkale illerinden gelen ekiplerin de destek verdiği, Havran başta olmak üzere Balıkesir'in tüm ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin bölgede söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Gece boyunca aralıklarla karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarından itibaren uçak ve helikopterlerle devam edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer, 3 ilk müdahale yer ekibi, 17 orman teknik elemanı, 350 yangın söndürme işçisi ve 100 orman köyünde ikamet eden yangın söndürme mükellefleriyle müdahale ediliyor. Çalışmalara asker ve belediyelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Bölgeye olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile çok sayıda ambulansın gönderildiği belirtildi. Ormanda yaşayan çok sayıda hayvanın yanarak telef olduğu ya da dumandan etkilendiği bildirildi. Tepeoba Köyü'nde kesilen elektriklerin yeniden verilmesiyle köyden ayrılan bazı köylülerinde tekrar evlerine girmeye başladığı öğrenildi.

Yangının büyümesine ve müdahalenin zaman zaman kesilmesine yol açan rüzgarın saatteki hızının, dün akşam ve gece saatlerinde 76 kilometreye ulaştığı bildirildi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, saatteki hızı 76 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yangın kontrol altına alınamazken, havadan müdahalede kullanılan helikopter ve uçaklar görevini istenilen seviyede yapamadı. Her bir unsur, kesintilerle uçuş yapmak zorunda kaldı. Ayrıca karadan müdahale, aralıklarla kesintiye uğradı.

Sabahleyin rüzgarın hızı kesildi ve saatte 30-35 kilometreye kadar düştü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rüzgarın öğle saatlerine doğru tekrar hızlanacağı ve fırtınaya dönüşebileceği tahmin ediliyor.

500 HEKTARLIK ALAN YANDI

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığı ve yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediği bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, rüzgarın söndürme çalışmalarını kesintiye uğrattığını ve ekiplerin zor şartlar altında yangına müdahale ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Rüzgarın hızının azalması ve havadan müdahale edilmeye başlanmasıyla yangını büyük oranda kontrol altına aldık. Bir iki hassas nokta var. Tehlike arz edebileceğimiz yerler olduğu için üzerinde çalışıyoruz. Şimdilik büyük sıkıntı görünmüyor. Yaklaşık 500 hektara yakın alanı etkiledi. Zarar gören alan içinde tarım arazileri ve zeytinlikler de var. Ormanlık alanda yanmadan geçen bölümler de var. Kesin hasar, soğutma çalışmalarının sonucunda belli olacak.”

Ateş, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, “Tahminlerimiz, yangına bir tarla kenarında yakılan ateşin yol açtığı yönünde. Yani yangının bir tarla kenarından başladığını tahmin ediyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Daha derin boyutlu araştırmalar sonucunda yangının kesin çıkış sebebi ortaya çıkacak” dedi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net