IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2008, 13:34   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'nın para kaynakları




Almanya'dan Hollanda'ya, Rusya'dan İsviçre'ye kadar birçok ülke PKK'ya finansman yönünden destek çıkıyor..

44. Münih Güvenlik Politikası Konferansı'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB'nin PKK'yı terör örgütü ilan etmesine karşın birçok ülkede maddi kaynak bulmasını eleştirmesi, gözleri örgütün Avrupa'daki para kaynaklarına çevirdi.

Almanya'dan Hollanda'ya, Rusya'dan İsviçre'ye, Danimarka'dan Fransa'ya kadar birçok ülke terör örgütüne finansman yönünden destek çıkıyor.

Terör örgütünün en önemli finans desteğinin uyuşturucu ve insan kaçakçılığı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, örgüte ve onun Avrupa'daki örgütlenmelerine karşı duyarsız kalan bazı ülkelerin tutumlarının kendi toplumlarına ciddi zarar verdiğini kaydetti. Erdoğan'ın eleştirileri, dikkatleri terör örgütüne destek çıkan ülkelere çevirdi.

PARA TRAFİĞİ ERNK KONTROLÜNDE
Terör örgütünün beş farklı ülkede banka hesabı olduğu biliniyor. Örgütün para trafiğini ise ERNK (Kürt Demokratik Halk Birlikleri) düzenliyor. Bu birime bağlı Diplomasi ve Kurumsal Siyasi Çalışmalar Kurulu'nun altında, KNK-KUK isimli Kürt Ulusal Kongresi ve KON-KÜRD (Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu) var. Bu iki kuruluş da örgüte gelir sağlayıcı çalışmalar yapıyor.

KON-KURD, 9 federasyonu kontrol ediyor. Örgütün yurt dışı yapılanması ise şöyle: İskandinavya Kürt Barış Konseyi, Fransa Kürt Halkı ile Dayanışma Kurulu, Belçika Kürt Halkına Yürütülen Savaşa Hayır Kurulu, İngiltere Londra Kürt İlişkiler Grubu, İngiltere Kürdistan İnsan Hakları Projesi, ABD'de Kürt Enformasyon Agi.

Almanya'da yaşayan Türk nüfusun yoğunluğu teror örgütünün Avrupa alanındaki faaliyetlerinin organizesinde bu ülkeyi önemli bir merkez haline getirdi. 1993 yılında PKK terör örgütünün Almanya'da resmen yasaklanmasına rağmen faaliyetler, paravan isimlerle kurulan 33 dernekle yürütülüyor. Terör örgütünün cephe faaliyetlerini yürütmek üzere bu ülkede kurulan ERNK ile bu paraleldeki diğer dernek ve kuruluşlarca Türk işcileri arasında PKK'ya eleman kazandırmak amacıyla propaganda faaliyetleri sürdürülüyor.

Terör örgütünün son zamanlarda içine düştüğü eleman sıkıntısı nedeniyle bu ülkedeki sempatizan konumundaki kişileri legal görünümlü organizasyonlar bünyesinde seminer ve toplantılarla siyasi eğitime tabi tutularak önce Ortadoğu'ya sonra da Türkiye'ye gönderiliyor. Ayrıca, yine aynı amaca yönelik olarak örgüt, mülteci ve kaçak statüsünde bulunan oturma izni olmayan kişileri bu ülkede aktif örgütsel faaliyetlerde bulunmaya zorluyor.

Çeşitli vesilerlerle organize edilen geceler, açılan yardım kampanyaları, yayınlanan gazete ve dergilerin zorla satılması ile örgüt adına zorla para toplama faaliyetlerinden elde edilen gelirler terör örgütünün finans kaynaklarını oluşturuyor. Bu yollarla elde edilen gelirin yıllık 150 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

İsveç hükümeti ise, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmekle birlikte Avrupa'daki pek çok ülke gibi Kürt dernekleri federasyonu şemsiyesi altında faaliyet gösteren paravan kuruluşlara müsamaha gösteriyor. Terör örgütünün doğrultusunda İsveç'te faaliyet gösteren yaklaşık 42 dernek, İsveç Kürt dernekleri federasyonu adı altında çalışma yürütüyor.

Yunanistan da, Türkiye'de işlemiş oldukları terör suçları nedeniyle adli takip ve soruşturmadan kaçarak ülkelerine sığınan teröristlere siyasi sığınma, kamp ortamı sağlama, silahlı eğitim, sağlık hizmeti verme ve barınma imkanı gibi kolaylıklar sunuyor. Terör örgütü, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde rahatça faaliyet gösteriyor.

Yakalanan teröristlerin ifadelerinden; özellikle 1994 yılından itibaren Türkiye ve Avrupa'dan çeşitli yollarla Yunanistan'a gönderilen PKK militanlarının bu ülkede örgüte ait mevcut kamplarda patlayıcı madde eğitimine tabi tutuldukları ve bu eğitimi tamamlayan militanların gorevlendirildikleri metropol iller ve turistik bölgelerde bombalı saldırılar yapmak üzere Türkiye'ye giriş yaptıkları anlaşılıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaynaklari, kaynakları, para, pkknin, pkknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatlı Su Kaynakları PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 23:03
Su Kaynakları Yönetimi PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 13:58
Hukukun Kaynakları Amelia Ödev ve Tezler 0 01 Eylül 2014 21:44
Işık Kaynakları Amelia Fizik 0 07 Mart 2014 17:46
Türkiye'de bor kaynakları Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:07