IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2008, 12:03   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YÖK'ün ve rektörlerin yetkisi kısıtlanıyor




Üniversitelerarası Kurul en üst akademik organ haline getirilecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalara başlayan hükümet, YÖK’e sadece standart belirleme ve koordinasyon sağlama yetkilerini verecek. Hükümet, Üniversitelerarası Kurul’u (ÜAK) ise en üst akademik organ haline getirecek.

Hükümetin uzun süredir gündeminde olan YÖK’ün yeniden yapılandırılması konusunda çizgiler belirlendi. Hükümet, YÖK’ü yeniden yapılandırma çalışmalarına başlarken, gerekli yasal düzenlemeleri bu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyor. Hükümet programına göre YÖK, standart belirleme, koordinasyon, uzun dönemli planlama ve denetimden sorumlu bir kurula dönüştürülecek. Hükümet YÖK’ün öngörülen yeni görevleri yerine getirebilmesi amacıyla da mevcut kurumsal kapasitesini uzmanlığı esas alacak şekilde güçlendirecek.

ÜAK YENİDEN YAPILANDIRILACAK
Hükümeti, türban tartışmalarında en çok eleştiren kurumların başında gelen ÜAK’nın da yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. Hükümet, ÜAK’ın en üst akademik organ haline getirilmesine karar verirken, bu amaçla, 2547, 2809, 2914 sayılı kanunlar ile ilgili diğer mevzuatlarda gerekli düzenlemeleri bu sene içerisinde yapacak.

REKTÖRLERİN YETKİSİ KISITLANACAK
Hükümet bu bağlamda üniversiteleri de yeniden yapılandıracak. İniversitelerin idari ve mali açıdan özerk ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanırken, performans esaslı bütçeleme ilkesi çerçevesinde üniversitelere ilk aşamada mali esneklik sağlanacak. ıkinci aşamada ise mali özerkliğin sağlanması için mevzuat değişikliği yapılacak. Hükümet öğretim üyeliği mesleğinin de daha cazip hale getirilmesi için akademisyenlerin özlük haklarında iyileştirmeler yapacak. İniversitelerde merkeziyetçi bir yapı bulunmasını istemeyen Hükümet, yönetiminde merkeziyetçi yapının sorun getirdiğini düşünerek, üniversitelerde mütevelli heyeti temelli bir yönetim yapısına geçilmesini sağlayacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kisitlaniyor, kısıtlanıyor, rektorlerin, rektörlerin, yetkisi, yokun, yÖkün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oper yetkisi buraX Unreal IRCd 4 24 Mayıs 2010 18:51
Raw yetkisi Natch Unreal IRCd 9 23 Aralık 2008 03:29