IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2012, 10:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oğlu gözünün önünde ölüme atladı




BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık Ankara Çankaya Yıldız’da 4. katta bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti.
Güncelleme:16 Eylül 2012 05:15
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu 25 yaşındaki Sidar Sakık, bu sabaha karşı evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.
Ankara Dikmen'de oturdukları apartmanın dördüncü katındaki balkondan atlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık, babası ve aile fertleri tarafından saat 04.15'te Özel Ankara Güven Hastanesi'ne getirildi.

Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Sidar Sakık kurtarılamadı. Ankara’daki evinin balkonundan sabah saat 4’te atlayarak intihar ettiğini açıklandı. Sedar Sakık’ın cenazesi yarın defnedilecek.




BABA SENİ ÇOK ÜZDÜM

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sidar Sakık'ın cenazesinin bulunduğu Keçiören'deki adli tıp kurumuna gelerek gazetecilere olayla ilgili açıklama yaptı. Önder, Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüyle ilgili "Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm. Sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" bilgisini verdi.

Dün akşam Sırrı Sakık'ın evinde olduklarını anlatan Önder, dışardan silah sesleri gelmesi üzerine Sakık'ın oğlunu arayarak eve gelmesini istediğini söyledi.

Sidar Sakık'ın kendisi evden ayrıldıktan sonra geldiğini belirten Sakık, "Annesini çok erken yaşta kaybetmişti. İçine kapanık bir evladımızdı. Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm, sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" diye konuştu.

Kız arkadaşından ayrıldığı için intihar ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Önder, "Böyle bir şey olmadığını" ifade etti.

Önder, Sidar Sakık'ın annesinin yanında defnedileceğini kaydetti.

Sırrı Sakık da taziyeleri Hoşdere Caddesi'ndeki ofisinde kabul ediyor.

YÜKSEKTEN DÜŞMEYE BAĞLI

Ankara Özel Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, gazetecilerin soruları üzerine Sidar Sakık’ın kendilerine getirildiğini, solunum ve kalbin durmuş olduğunun saptandığını, buna karşın tüm iknalarla müdahale edildiğini ancak yaşatılamadığını söyledi. Başhekim Küçükbaş, Sidar Sakık’ın ’yüksekten düşmeye bağlı kafa ve genel vücut travması’ nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Savcılık ölümü şüpheli görerek soruşturma başlatırken, Sidar Sakık’ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonucunda belli olacak.

SAKIK: SON GÜNLERDE SIKINTILIYDI

Oğlunun şok ölümüyle sarsılan ve Çankaya'da bir arkadaşının işyerinde taziyeleri kabul eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna açıklık getirdi. Oğlunun silahla vurularak ölmediğini dile getiren Sakık, "Evdeydik, sabah saatlerinde silah sesleriyle uyandık. Silah sesleri nedeniyle oğlum balkona çıktı, baktı. Belki oradan bağlamışlardır" dedi. Sakık, oğlu Sidar'ın herhangi bir problemi olmadığını ancak son günlerde sıkıntılı olduğunu belirtti.

BDP'DEN AÇIKLAMA

BDP, Muş milletvekilleri Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık’ın ”içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirdiğini” bildirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, ”Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık, içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir. Sidar Sakık’ın ölümüne dair bazı haber sitelerinde yer alan iddialar gerçek dışıdır” ifadeleri kullanıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık’ın, ölümü nedeniyle Ankara'daki evi yakınlarının akınına uğradı. Sakık’ın evdeki akrabaları sinir krizleri geçirirken; fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Sakık ailesinin Çankaya Şehit Adem Yavuz Sokak’taki evinde yas var. Balkondan düşerek yaşamını yitiren Sidar Sakık'ın yakınlarının feryadı sokaklarda yankılanıyor. Aileden bazıları, Sidar Sakık’ın düştüğü balkona çıkıp feryat ederken, sinir krizine girenlere çevre hastanelerden gelen sağlık ekipleri müdahalede ediyor.

Sidar Sakık’ın düştüğü beton zeminin etrafı ise güvenlik şeridi ile çevrilmiş. Akan kanın görüntülenmemesi için de beton zemin yıkanmış.

Aile herhangi bir açıklama yapmazken; 3 kardeşe sahip Sidar Sakık’ın bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi’ni bitirdiği öğrenildi.

Anne özlemiyle bunalıma girdi

İstanbul Kültür Üniversitesi mezunu olan 25 yaşındaki Sidar Sakık’ın annesi Gülsima Sakık’ın 5 yıl önceki ölümü sonrası bunalıma girdiği anlatıldı.

Sırrı Sakık’ın 1963 doğumlu eşi Gülsima Sakık, 5 yıl önce kanserden hayatını kaybetmişti. Sessiz ve sakin bir mizaca sahip olan gencin son aylarda içine kapandığı, etrafı ile diyaloğunu kestiği belirtildi. Gencin, kız arkadaşı ile sorun yaşadığı da iddialar arasında.

Sidar Sakık’ın, daha önce de intihar girişiminde bulunduğu, geçtiğimiz çarşamba günü fazla sayıda hap aldığı, ilaçların etkisinin güçlü olmaması ve zamanında hastaneye yetirilmesi sayesinde, midesi yıkanarak kurtarıldığı öğrenildi.

BDP’li Sırrı Süreyya Önder de Adli Tıp Kurumu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada “Sidar annesini çok erken yaşta kaybetmişti. İçine kapanık bir evladımızdı” dedi.

Annesinin mezarı tartışma yaratmıştı

Sidar Sakık’ın 10 Ocak 2007’de vefat eden annesi Gülsima Sakık’ın yanına defnedileceği öğrenildi. Gülsima Sakık’ın Gölbaşı’ndaki Belediye Mezarlığı’nda defni siyasi bir tartışmaya neden olmuştu. . Gölbaşı Belediye Meclisi’nin 2010’daki toplantısında, MHP’li üye Mehmet Atak, Ak Partilileri, “Teröristlerin eşini buraya defnettiniz” diye eleştirmişti. Bunun üzerine Sırrı Sakık, “3 yıl önce ölen eşim Gülsima için terbiyesizce ‘terörist’ demişler. Gerekirse mezarı Muş’a taşırım” demişti.

Telefon kayıtları incelenecek

Savcılık, Sidar Sakık’ın intiharıyla ilgili soruşturma başlattı. Sirdar Sakık’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürülerek, otopsi işlemi yapıldı. Sırrı Sakık, “Oğlumun telefonda sevgilisiyle kavga ettiğini gördüm. Oğlum daha sonra telefonu bırakarak, odasının balkonundan aşağı atladı”dedi. Sakık’ın olayla ilgili kimseden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Savcılık Sidar Sakık’ın telefon kayıtlarını incelemeya aldı.

Arınç: Evlat acısını bilirim

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Sırrı Sakık’ı telefonla arayarak aileye sabır ve metanet dileğinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sakık’ı telefonla arayarak oğlu Sidar Sakık’ın ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sakık’a twitter üzerinden başsağlığı diledi. Arınç, twitter hesabına, “Evlat acısını yakinen bilen bir baba olarak, sayın Sakık’a ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” diye yazdı.

‘Akıl ve vicdan tutulması’

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın 25 yaşındaki oğlu Sidar Sakık’ın ölüm acısını yaşarken, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da nefret dolu yorumlar yapıldı.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu Twitter’da ağır hakaret içeren ‘yorumlarla’ ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Sırrı Sakık’ın oğlunun intihar haberinden sonra sosyal medyada adeta nefret patlaması yaşandı. Baş sağlığı dileme/yemenin de ötesinde ‘Oh olsun’, ‘İlahi adalet’ türünden ilkel, gaddar öfke kusan mesajlar, akıl ve vicdan tutulmasının ne denli irrasyonel ve ürkütücü boyutta olduğunu gözler önüne serdi. Hızlı yayılım, etkileşimsellik gibi özellikleri yüzünden sosyal medyada nefret söylemi çok daha kolay ve yaygın olarak üretilmekte. Irkçı söylemin sosyal medyadaki dışa vurumu bireysel kolektif bir olgu. Benedict Anderson’un ‘Hayali Cemaatler’ tahayyülünü sosyal medya kolektif bir aidiyet üzerinden inşa ediyor. Süreç her zaman çok sistematik, planlı ve programlı işlememekle beraber, ne yazık ki adeta bir linç kampanyasına dönüşebilmekte. Sıklıkla karşımıza bir yandan kişinin belirli bir gruba aidiyeti yüzünden küçük düşürülmesi, aşağılanması, hedef gösterilmesi, diğer yandan nefret söylemi üreten gruba güç ve önem atfedilmesi olaylarına tanıklık ediyoruz. Bazı gruplar bu yolla kendilerinin öz-değerlerini arttırma yanılsaması içinde ‘diğer’lerini değersizleştirme ve insani değerlerden uzaklaştırarak itibarsızlaştırma müdahil oluyorlar.”

İŞTE O TWEETLER
Dipnot Mesajı:
Sidar Sakık’ın intiharının duyulmasının ardından Twitter’da yazılanların bazıları şöyle:

* @brssnr: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın ölmüş, yakında tüm sülalesinin yok olması dileğiyle....

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]aydin: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu intihar etmiş. Ne diyelim başı sağolsun. Darısı tez zamanda babasının başına!

* @xxx_1907: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğluna Allahtan rahmet, babasına aynı balkondan atlama cesareti diliyorum.

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]_question: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu intihar etmiş. Kendisine rahmet kalanlarına “aynı sonu” diliyoruz.

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]_: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu örnek olmalı. Kampanya başlatılmalı. Hadi BDP’li gençler uçuruma diye. Törenle kurtulmalı alayından.

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]veyoumeloo: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş, güne güzel bir haberle başlamak güzel

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]turkercan: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş. Binlerce şehit anasının babasının acısını belki anlar.

* @kirsanzade: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın acısıyla mutlu bir gün geçiriyorum.

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]hankose: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş. Ölmeseydi o da diğerleri gibi dağa çıkıp askerimize kurşun sıkardı.

* @meuyar06: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu intihar etmiş. Ölen terörist sayısına 1 kişi daha eklendi.

* @steteleskop: Askerlerimizin katillerini alkışlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın yaşadıkları belki de hayatın ona “Kendine gel!” deme şeklidir

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kkiran: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu intihar etmiş.. Oğlu daha onurluymuş senden de bekliyoruz...

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]0naL: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner... Evlat acısı neymiş siz de tadın!

* @Payitaht42: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) hahahah sesli güldüm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Kavak: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın başı sağolsun diyor herkes. Başı sağolmasın, başı kopsun, soyu kurusun --------in.

YORUMLAR TEPKİ ÇEKTİ

‘Yüreğiniz bölünmüş’

Twitter’da ağır hakaret ve küfür de içeren bu tweetlere tepki de yağdı. İşte o tweetler...

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Renas: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu için sevinenler, yaptığınız şey sadece ırkçılığı körüklüyor.

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]eniz: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlunun ölümünden sonra, darısı babasının başına diyen zihniyetten gerçekten iğreniyorum.

* @TtrRmzn: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğluyla ilgili, ‘Anlasınlar evlat acısını diyenler’; 30 yıldır ölen PKK’lıların anası babası yok mu?

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ekkurtt: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu öldü, genç bir insanın ölümüne sevinenler, sizler ne zaman bu kadar insanlıktan çıktınız. Yazıklar olsun

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bk: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlunun ölümüne sevinen vicdan yoksulları. Gençlerin ölümlerinden siz de sorumlusunuz. Yazıklar olsun size

* @BerxwedanYARUK: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlunun ölümüne “ilahi adalet” diyenler ilahiyattan, adaletten, insanlıktan, ahlaktan nasibini almayanlardır

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]asup: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlunun intiharına sevinenler var. Üzerine cümle kurmaya gerek var mı daha?

* @dogununmerdi: Evlat acısına sevinen yaratıklar gerçekten sizden iğreniyorum. Acının ve gözyaşının rengi yoktur

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ak: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu ölmüş, sadece o değil insanlık da ölmüş.

* @nirglaksu: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlunun ölümüne sevinen faşistlerle aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]olorin: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın başı sağolsun. Oh iyi olmuş diye mesaj yağdıranların ülke neden bölündü diye sorma hakları yok sanırım

* @antifa_nesin: Sevinenlere İbn-i Arabi’nin dediği gibi: “Sizin taptığınız tanrı benim ayaklarımın altındadır”

* @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kn: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu öldü diye sevinenlere; sizin yüreğiniz yarılmış, bölünmüş zaten. Memleket bölünse ne olur!

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Ölüme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kate Beckinsale eşinin gözünün önünde sevişti PassioN Haber Arşivi 0 08 Şubat 2012 22:12
Ölüme böyle atladı Ashriel Haber Arşivi 1 02 Aralık 2011 15:18
Aşk acısıyla ölüme atladı System Haber Arşivi 0 04 Eylül 2010 13:54