IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lilith
  • 2 Post By SeytaninOrkestrasi
  • 1 Post By Melodram
  • 1 Post By MeLiNNa

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2012, 10:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 az, en az 5 çoçuk yapın




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"3 az, 5 çocuk yapın"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Bosna Hersek'te, 5 çocuk yapın çağrısında bulundu.
Güncelleme:15 Eylül 2012 21:50
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Bosna Hersek'te Saraybosna Üniversitesi'ni ziyaret etti.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada her zaman yaptığı 3 çocuk çağrısını 5'e çıkardı.

Başbakan Erdoğan, ''Bosna Hersek'in nüfus artış hızı çok düşük. Bunu Bosna Hersek'in artırması lazım ki genç ve dinamik bir nüfusa Bosna Hersek sahip olsun. Bu bakımdan hocalarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ben Türkiye'de '3 çocuk' diyorum ama burada en az 5 çocuk olması lazım'' dedi.



Başbakan Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Dayton Barış Anlaşması'nın üzerinden tam 17 yıl geçtiğini ve 1995 yılında doğan çocukların bugün 17 yaşına, üniversite öğrencisi olacak çağa geldiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer Dayton Anlaşması'nın ardından, edinilen acı tecrübelerden yola çıkarak farklı bir nesli yetiştirebilseydik, çocuklarımızı farklı şekilde eğitebilseydik, Bosna'nın geleceği de o derecede farklı olacaktı. Önyargıyla büyüyen çocuk, önyargılı bir Bosna Hersek'i şekillendirecek demektir. Ama, sevgiyle, hoşgörüyle, anlayışla, farklı olana saygıyla yetişmiş bir çocuk, birlikte yaşama kültürünü ebediyen yaşatacak bir Bosna Hersek'i şekillendirecek demektir. Hiçbir şey için aslında geç değil. Umutsuz olmak, karamsar olmak için hiçbir nedenimiz yok. Gerekirse bugün başlayalım ama eskinin önyargılarıyla değil, yeninin hoşgörüsüyle çocukları geleceğe hazırlayalım.


Bosna Hersek'e 5 çocuk çağrısı

Bosna Hersek'in, bugün olduğu yerden çok daha ilerde ve çok daha yükseklerde olabileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek'in bunu ziyadesiyle hak ettiğini dile getirdi. Erdoğan, bu ülkenin, Avrupa'nın ortasında ekonomik potansiyeliyle, genç, dinamik nüfusuyla, çalışkan insanlarıyla çok büyük bir atılımın arefesinde bulunduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Herhalde bundan dolayı gücenmezsiniz... Bosna Hersek'in nüfus artış hızı çok düşük. Bunu Bosna Hersek'in artırması lazım ki genç ve dinamik bir nüfusa Bosna Hersek sahip olsun. Bu bakımdan hocalarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ben Türkiye'de '3 çocuk' diyorum ama burada en az 5 çocuk olması lazım. Ailelerde bunu başarmak lazım.

Ekonominin temelini insan teşkil etmektedir. İnsan varsa emek vardır, sermaye, üretim, tüketim vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Dolayısıyla da başarı genç ve dinamik nüfustadır. Türkiye ile ilgili de genç ve dinamik nüfusa sahip olduğu değerlendirmeleri yapılmaktadır. Ekonomi insan üzerine inşa edilmiştir. İnsanın olmadığı bir ekonomik sistemi konuşamayız. Bugün Avrupa'daki sıkıntının temelinde de yaşlı nüfus yatmaktadır. Onun için Bosna Hersek bunun tedbirini almalıdır. dedi.

'BİZDEN ÖNCE AB'YE GİRERSİNİZ'

Erdoğan, şu an gerek bölge ülkeleri için gerekse Bosna-Hersek için ön planda olan uluslararası mekanizmaların Avrupa Birliği ve NATO olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye olarak, bölge ülkeleriyle birlikte Bosna Hersek'in NATO ve AB üyeliklerine de tam destek veriyoruz. Bosna-Hersek'in vakit kaybetmeden AB üyelik sürecinde hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmesi ve NATO Üyelik Eylem Planı'na başlaması önem taşıyor. dedi

Henüz genç bir devlet olan Bosna-Hersek'in AB sürecinden, hukuki, ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirme hususunda büyük bir destek alacağını düşünüyorum. Benzer bir şekilde, NATO üyeliği de hem bölge için hem de Bosna-Hersek için, sadece güvenlik alanında değil, ekonomik alanda da önem taşıyan bir gelişme olacaktır. NATO şu ana kadar Bosna Hersek'e haksızlık yapmıştır. Çünkü Bosna Hersek'in daveti hızlandırılmalıdır. Bunu takipçisiyiz, takipçisi olacağız. dedi.

Erdoğan, öncesinde ise Bosna Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda ile Parlamento binasında yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Bosna Hersek’in, bütünlüğünden kimsenin tereddüt etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ''Bütün gayretimiz bir, beraber, bütün içerisinde güçlü bir Bosna Hersek'i görebilmek. Artık birbirine şüpheyle bakan bir Bosna Hersek halkı olmamalı, güvenle bakan bir Bosna Hersek halkı olmalı’’ dedi.

Bevanda ile siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel alandaki konuları görüştüklerini belirten Erdoğan, ''Bir Avrupa ülkesi olan Bosna Hersek'in hala AB'ye davet edilmemesi üzücüdür. Ama size şu müjdeyi verebilirim. İnanıyorum ki Bosna Hersek, Türkiye'den önce AB'ye girer. Çünkü biz 50 yıldır kapıdayız. Fakat Bosna Hersek çok daha çabuk AB'ye girecektir'' diye konuştu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Eylül 2012, 01:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 az, en az 5 çoçuk yapın




Adamın aklı fikri zikri doğurmak doğurtmak.Sapık mıdır manyak mıdır yoksa kör mü de bu devletin nereye gittiğini göremiyor anlamış değilim.Millet nelerle uğraşıyor adam hala çocuk derdinde neymiş nüfus artışıymış, ah başbakan senin için yazdığım yazılardan birini okusan artan tek şeyin sinir katsayımız olduğunu anlardın.

 

Alt 19 Eylül 2012, 02:44   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 az, en az 5 çoçuk yapın




Katılıyorum ve ülkemiz içinde aynı çağrıyı bekliyorum! Şehit sayısı arttı önlemek için çabamız yok o zaman iş halka düşüyor bol bol sevişin.

 

Alt 19 Eylül 2012, 19:55   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 az, en az 5 çoçuk yapın




Türkiyenin büyüklügüne göre nufüsü az dogru, turkiyenin buyuklugune gore: 105/120 milyon olmasi gerekir.

 

Alt 20 Eylül 2012, 11:44   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 az, en az 5 çoçuk yapın




Kendi ülkesini batırdığı yetmiyor, bir de diğer ülkelere bulaşıyor bu adam. Sorun 3-5 çocuk doğurmakta değil ki, bu ve bunun gibilerin kafasında. Çocuğun temelini atmak bedava olabilir ama ondan sonraki masraflar ne olacak? Önce ekonomiyi iyileştirin, sonra kafalarınızı, ondan sonra çoluğu çocuğu düşünün. İnsanlar ekonomik yetersizlikler yüzünden çocuk yapmaktan vazgeçiyor, hala kalkmış ne diyorsun boşbakan bey amca. Neyse efenim, bu ülkeye daha bir şey demeye gelmez.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

Alt 20 Eylül 2012, 12:01   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 az, en az 5 çoçuk yapın




nüfus artsın değil mi? dogru artsın ki istikbalini hazırlayamayan ana baba çocugunu askerde şehit versin nasılsa zenginin veledine zarar gelmiyor, en iyi okullarda, en iyi şartlarda yada nasılsa yurt dışında okur! tıpkı senin çocukların gibi. Bu devirde değil 3 çocuk gelecegini hazırlayamadıktan sonra 1 çocuk bile düşünülmeli,çünkü getirdigin ve yaşattıgın zorluklardan imanı gevreyen millet artık sana duamı eder acaba?
Varsa niyetin sen yap 4. çocugu ey Tayyip efendi! işşiz gezen gençler,evine ekmek götürmenin derdine düşen babanın cebine para koy,iş ver önce.

karşında konuşuldugunda agzını kapattıracagına derdine derman ol!

 

 

Etiketler
cocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cem Yılmaz Herkese çocuk yapın diyorum PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 21:29