IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2012, 09:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye'ye top atışı sürüyor




Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ve çevresinde, saat 06.45 itibariyle Türkiye'den Suriye tarafına yapılan top atışlarının sürdüğü top seslerinin duyulduğu belirtildi.


Akçakale olayından sonra angajman kuralları doğrultusunda sabahın erken saatlerinden itibaren ilçeden Suriye'deki askeri hedeflere top atışı yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Akçakale Hudut Taburu 5. Bölük'ten gece 01.30 sularına kadar aralıklarla Suriye'deki askeri hedeflere top atışı gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde de aynı bölgeden Suriye'deki askeri hedeflere 3 kez atış yapıldığı duyuldu.

Bu arada dünü tedirgin geçiren Akçakale ilçesinde sabah saatlerinden itibaren hayat kısmen normale dönmeye başladı. Kimi esnaf iş yerlerini açarken, çalışanların da işine gittiği görüldü.

Patlamanın yaşandığı Yenimahalle ise gün ışıklarıyla birlikte basın mensuplarının akınına uğradı. Medya kuruluşları 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı evin önünde canlı yayın gerçekleştiriyor.

Patlamanın meydana geldiği mahallede yaşayan Halaf Tok, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 15 gündür tedirginlik içerisinde olduklarını ifade
etti.

Daha önce de top mermisinin ilçeye düştüğünü anlatan Tok, ''Dün gece Türkiye'den Suriye'nin askeri hedeflerine top atışı yapıldığını duyduk. Sesi çok net şekilde duyuluyordu. Ama yine ilçemize top mermisi düşebilir. Sabah da 3 kez atış yapıldı'' dedi.

Hayatını kaybeden ailenin akrabası olduğunu ifade eden Abud Başak ise ''Devletimizin bu konuyu çözmesini istiyoruz. Acımız büyük. Olayın ardından Türkiye, Suriye'ye anında cevap verdi'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Akçakale Belediyesi ekipleri de olayın yaşandığı bölgede temizleme çalışması başlattı.

Bu arada olayda hayatını kaybeden Zeliha Timuçin (39), çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin'in cenazeleri erken saatlerde hastaneden alınarak, Bolatlar köyünde toprağa verildi. Timuçin ailesinin yakınları, gazetecilerin çekim yapmasını istemedi.
Olayda ölen Gülşah Özer'in (40) cenazesinin ise Akçakale'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atışı, suriyeye, sürüyor, top


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çukurca'da yoğun top atışı PassioN Haber Arşivi 0 05 Nisan 2012 20:19
İnsan Kalbinin Atışı Afrodit Sağlık Köşesi 0 19 Aralık 2011 12:56
deneme atışı.... Berna Fıkra 7 23 Şubat 2007 18:44