IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2012, 09:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turgut Özal’ın naaşında Mumyalaşma olmuş




Mezardan çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşının durumuna ilişkin bir yetkili şu bilgiyi verdi:




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“19 yıl önce gömülen naaşın özellikle bel üstünden başa kadar olan bölümü, iç organlarıyla korunmuş bir şekilde duruyordu.”


8’İNCİ Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılması ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı. Özal’ın naaşının bozulmadığı belirlendi. Bir yetkili, “Naaşa ulaşıldığında oldukça etkileyici bir şekilde vücudun korunmuş olduğu görüldü. Özellikle bel üstünden başa kadar olan bölüm, iç organlarıyla korunmuş bir şekilde duruyordu” dedi. Yetkili şöyle devam etti: “Mezara anlaşılamayan bir sebeple düzenli su sızması olmuş. Bu da Adli Tıp’ta sabunlaşma adı verilen süreci tetiklemiş. Üzerinde birkaç santimlik tabaka, bir başka deyişle mumyalaşma vazifesi görmüş. Havayla temas olmadığından dolayı da bu kaplama vücudu korumuş. Ancak naaşın çıkarılması sonrasında havayla temas başladığı için çok çabuk bozulma olacağından, olabildiğince kısa sürede geri defin işleminin yapılmasına gayret ediliyor.”

Tahnit yapıldı

Eski GATA Komutanı emekli Tümgeneral Ömer Şarlak, Özal’ın naaşının fazla bozulmamış olmasının, ölümünün ardından cenaze töreninin 5 gün sonra yapılması nedeniyle geçici tahnit yapmasından kaynaklanmış olabileceğini savundu. Şarlak, şunları söyledi: “Formol maddesi ile yaptığımız ilaçlama etkili olmuş olabilir. İlaçlamayı Gülhane’deki patoloji hocamız Rıfkı Finci önderliğinde yapmıştık. Naaşının bozulmamış olması eğer varsa toksik maddenin bulunmasına katkı sağlar.”

Soğuk ve nem etkisi

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ise Özal’ın naaşının “Araştırmaya şaşırtıcı derecede müsait” olmasını yağ dokusuna bağladı. Atasoy, Özal’ın naaşının neden bozulmadığını şöyle anlattı: “Soğuk ve nemli ortamda normal çürüme süreci yavaşlar, uzun süre su altında kalmada beden şaşırtacak ölçüde korunmuş biçimde kalabilir, hele cilt altında lipitlerin (yağların) hidroliz ve hidrojenlenmesi sonucunda adiposer oluşmuşsa bunun çürümeye karşı özellikle koruyucu etkisi vardır. Islak toprakta, göl tabanındaki çamurda ayrıca iyice kapalı tabutta, gerek tahnitlenmiş gerekse hiçbir işlem görmemiş bedenlerde adiposer (bir nevi kimyasal sabunlaşma) oluşumuna rastlanır. Ölümden bir ay kadar sonra başlayan bu süreç havasız ortamda yüzyıllarca dayanabilir. 13’üncü yüzyıldan kalma bir çocuk beyninin sol yarısında her türlü özelliğini tespit etmek mümkün olmuştur. Kadın çocuk ve aşırı kilolu kişiler daha fazla beden yağı içerdiklerinden adiposer oluşumuna yatkındır.”




--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:50 -->-> Daha önceki mesaj 09:47 --

Merak ederek beklediğim olaylardan bir tanesi böyle bir durumu mucize olarak görüyorlar. Mezarlığında su olması yağları sayesinde cesedinin bozulmaması. İç organları bile zarar görmemiş fazla. Bu olay sonucuda zehirlenip zehirlenmediği daha kesin anlaşılacak. Belkide Özal bu günümü bekliyordu yattığı yerden onu düşünür oldum.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 04 Ekim 2012, 11:51   #2
Çevrimdışı
Max
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (3)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Turgut Özal’ın naaşında Mumyalaşma olmuş




yok su sızmış şu olmus bu olmus, geçin bu palavraları. Bu millet kendisine hizmet eden ve büyüten devlet büyüklerini hep mumyalaştırmıştır. Örn; Bilge Kağan, Kül Tigin.

 

 

Etiketler
mumyalaşma, naaşında, olmuş, turgut, Özal’ın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turgut Özal'ın mezarı açılıyor Violent Haber Arşivi 0 17 Eylül 2012 09:40
Turgut Özal (1927 - 1993) Ruj Tarih / Siyaset 0 04 Eylül 2011 13:25