IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2012, 09:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk evliliğine 6 yıl sonra 11 yıl hapis




17 yaşındayken kendinden iki yaş küçük Nilay'ı kaçırarak evlenen Raşit Bayar'a 6 yıl sonra 11 yıl hapis cezası verildi. İki çocuğu olan çift isyanda...
İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşayan Nilay İbiloğlu, 2006'da henüz 15 yaşında iken çok sevdiği Raşit Bayar ile kaçtı. Genç kızın ailesinin şikâyetçi olması üzerine 17 yaşındaki Bayar'a "küçük yaşta kızı alıkoymak ve ırza geçmek" suçundan dava açıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'ONU ÇOK SEVİYORUM'
Şikâyet üzerine Raşit Bayar tutuklandı. Ancak Nilay'ın "Ben onu çok seviyorum" demesi ve kendi isteği ile kaçtığını belirtmesi üzerine Raşit Bayar tahliye oldu.

ÖZEL İZİNLE NİKÂH

Bu arada Raşit ile Nilay, birbirlerini sevdiklerini söyleyip, aileleri ikna ettiler. Nilay'ın ailesi aynı yıl Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden mahkemenin ikinci duruşmasında şikâyeti geri çektiler. Aileler, çocukları nişanladıklarını yaşları tamamlandığında da evlendireceklerini beyan ettiler. Nilay'ın 16 yaşına girmesi ile mahkemeden çıkarılan özel izinle resmi nikâhları kıyıldı. Bir süre sonra çiftin, Zeynep ismini verdikleri bir kızları oldu.

KAMU DAVASI

Ancak kaçtıkları tarihte Nilay'ın 15 yaşını doldurmamış olması dolayısıyla açılan kamu davası devam etti. 2007'de Raşit Bayar'a ırza geçme suçundan 8 yıl 4 ay, alıkoyma suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Temyize giden bu ceza Yargıtay tarafından onandı ve geçtiğimiz günlerde aileye tebliğ edildi. 2'NCİ ÇOCUK GELDİ
Tüm engellemelere karşın sevgilerini büyüten ve ilk kızları Zeynep'le bu sevgiyi taçlandıran Bayar çifti, bundan 15 gün önce de ikinci kızlarını kucaklarına aldılar. Berber olan Raşit Bayar, Irmak ismini verdiği kızına doyamadan 11 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

'MEKTUPLAR YAZDIM'
Gelen ceza karşısında ne yapacağını bilemediğini belirten Raşit Bayar, "15 günlük Irmak'ı, Zeynep'i ve canımdan çok sevdiğim eşimi böyle çaresiz bırakıp gitmek beni kahrediyor. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız'a internetten ulaşmaya çalıştım. Mağduriyetimi anlatan mektuplar yazdım. Ama çok çaresizim, her an tutuklanabilirim" dedi.

'BİRLİKTE TUTUKLAYIN'
Bu kararla ailesinin içine adeta ateş düştüğünü belirten Nilay Bayar, "Sevmek suçsa biz bu suçu birlikte işledik. Ya ikimizi tutuklasınlar ya da ben eşimi vermiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

'KENDİNE ÖZGÜ VAKA'
Ailenin avukatı Mehmet Kantarcıoğlu ise "Ailenin iki tane kızı var. Baba 11 yıl hapis cezası aldı. Bu çocuklara babalarının neden hapiste olduğunu kim nasıl izah edecek. Küçük yaşta evlenmeye elbette karşıyım, ama bu kendine özgü bir durumdur. Bu vaka tek de değildir" diye konuştu.

*Al bide burdan yak !

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Ekim 2012, 09:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuk evliliğine 6 yıl sonra 11 yıl hapis




Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesim geliyor bazı bazı (:

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

 

Etiketler
cocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her çocuk için ömür boyu hapis Sevda Haber Arşivi 0 28 Ağustos 2011 09:05
çocuk *****su indirene 5 yıl hapis Süslü Bilişim Hukuku 1 10 Ocak 2009 15:32