IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2012, 10:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Çocuklar teröre alet olmasın'




Terör örgütüne katılan ve Sancaktepe'de hayatını kaybeden Yasemin Çiftçi'nin yaşadıkları, terörle mücadele kapsamında tanıtım filmi haline getirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Film ilk olarak çocukları terör örgütü üyesi olan ailelere izletilecek İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terörle mücadeleye operasyonların yanında toplumu bilinçlendiren projelerle destek veriyor. Bu kapsamda, terör örgütü MLKP'ye katılan Yasemin Çiftçi'nin serüveni kameraya aktarıldı. Filmde Çiftçi'nin lise döneminden, üzerinde bomba ile patladığı ölümüne kadar örgütsel süreç ailelere anlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çektiği bu film ilk etapta çocukları terör örgütü üyesi olan ailelere izletilecek.

LİSEDE SEMPATİZANDI
Çiftçi lise döneminde Liseli Öğrenciler Birliği üyesi oldu. Burada legal yayınları sokaklarda satan Çiftçi, terör örgütü MLKP sempatizanıydı. Çiftçi 2008 yılında üniversite sınavına girdi. Sınavda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ni kazanan Çiftçi'nin peşini, örgütçüler bırakmadı. Üniversitede Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyesi oldu. 2008 yılında federasyonun yaz kampına katılan Çiftçi, o yıl İstanbul'a gelerek Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ile birlikte çok sayıda basın açıklamasına katıldı.

CANLI BOMBA OLDU

Legal olarak siyasal faaliyetlerine devam eden Çiftçi'nin ailesi 29 Aralık 2011 tarihinde Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne kızlarının kaybolduğunu belirterek başvuruda bulundu. Aile Çiftçi'den 4 aydır haber alamadıklarını, Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile faaliyet içinde olduklarını polise anlattı. Ailenin kayıp başvurusunun ardından sadece 2 ay sonra bir akşam vakti İstanbul Sancaktepe'de patlayan canlı bomba haberi ajanslara düştü. Çiftçi'nin üzerindeki bomba, Sancaktepe'de AK Parti İlçe Başkanlığı'na eyleme giderken patlamış, genç kız paramparça olmuştu. Olayı daha sonra terör örgütü MLKP üstlendi.

'BİR GENCİN YOK OLUŞU'
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çiftçi'nin ibretlik ölümünün ailelere ders olması için harekete geçti. Genç kızın lise ve üniversite dönemindeki tüm faaliyetleri kamera görüntülerinde tarandı. Çiftçi'nin lise döneminde katıldığı basın açıklamaları montajlandı ve "Bir Gencin Yok Oluşu" filmi ortaya çıkarıldı. Film ilk etapta çocukları örgütsel faaliyetlerde bulunan ailelere izlettirilecek ve "Çocuğunuzun sonu böyle olmasın" denilecek. Uzmanlar terör örgütlerinin gençlerin aklını lise döneminde legal faaliyetlerle çeldiğini belirterek "Bir dergi satışı, basın açıklaması derken yaz kampları ile örgütsel bilinç yerleştiriliyor. Aileler çocuklarının legal faaliyetlerde bulunduğunu sanarken özellikle yaz kamplarında bu gençler birer militan, canlı bomba olarak yetiştiriliyor. En sonunda da aileler acı gerçekle karşı karşıya kalıyor" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklar Ekran Bağımlısı Olmasın Liaaa Çocuk Sağlığı 0 25 Mayıs 2012 02:38
Renkleri Söyleyen Alet Candy Esrarengiz Olaylar 0 19 Ağustos 2010 21:07
Alet Rehin Fıkra 1 10 Ağustos 2008 08:14
Değişik Bi Alet :s Hasan Otomobil Haberleri 15 25 Ağustos 2007 09:38