IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2012, 07:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhuriyet Bayramı Krizi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Krize gebe 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi, STK'lar ve CHP'den bir iddia geldi.

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve gerginliğe gebe bir gün...Cumhuriyet Bayramı'nda, "alternatif kutlama" krizinde çözüm bulunamadı. Ankara'da Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıldönümü törenleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devletin zirvesinin Atatürk'ün Anıtkabir'deki mozolesine çelenk koymasıyla başlayacak, günboyu devam edecek kutlamalar Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonla son bulacak.

Yeni tören ve kutlama yönetmeliği ve ardından Ankara Valiliği'nin sivil toplum örgütlerinin yürüyüşüne izin verilmeyeceği açıklaması. Son gelişme ise, STK'lardan ve CHP'den gelen 'Ankara'ya gelecek olan bazı sivil toplum örgütlerinin üyelerinin seyahatinin engellendiği' iddiası.

İddia ilk olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nde yapılan ortak basın açıklamasında ortaya atıldı.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, saat 11.00'de birinci Meclis'in önünde 29 Ekim'i kutlayacaklarını hatırlattı ve Ankara'ya gelerek kutlamaya katılmak isteyenlerin seyahat hakkının kısıtlandığını söyledi.

Anayasa'da bir suç isnadı olmadıkça hiç kimsenin seyahat özgürlüğünün engellenemeyeceğini belirten Çölaşan, ''Ortada bir suç yok. Hukuk devletinde böyle bir işleme tevessül etmek tek başına suçtur'' dedi.


CHP İDDİAYI TEKRARLADI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün Ankara'da yapılması plananlanan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere diğer şehirlerden gelmek isteyen vatandaşların engellendiğini, şehirlerden çıkışlarına izin verilmediğini iddia etti.

İnce ve milletvekili arkadaşları, gece saatlerinde TBMM'nin Dikmen kapı girişinde bir basın açıklaması yaptı. CHP'li İnce, "Türkiye'de bir demokrasi cinayeti işleniyor. 81 ilden yarınki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere yola çıkan vatandaşların otobüslerinin kendi şehirlerinden çıkışları engelleniyor. Bu tür hareketlere, bu zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. AKP halktan korkuyor, bu tür şeyler de o korkunun eseri" dedi.

Suriye de muhaliflerin silah kullanmasının serbest olduğunu, Türkiye'de ise muhaliflerin yürüyüşünün yasak olduğunu savunan İnce, "Engelleyin genelgesini tanımıyoruz. AKP'nin bu tür yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz. AKP'ye sokakta, meydanda, parlamentoda pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz. AKP seyahat firmalarına baskı yaparak, firmalardan aldıkları paraları iade etmelerini istedi. Etmedikleri takdirde başlarına kötü şeyler geleceği gibi tehditlerde bulundu. Bunlar Türk demokrasisine yakışmıyor. Bu olaylar milletin gözünün önünde. Millete 'ayağa kalk Türkiye, korkma' diyoruz. Bu fermanı verenler bu millete hesap verecek. Seyahat özgürlüğü engellenemez. Bu hakkı engellemek anayasal bir suç, yüce divanlık bir suç" diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU SOKAKTA

Anıtkabir ve Çankaya Köşkü'ndeki tebrik kabul törenine katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resepsiyon ve Hipodrom'daki resmi törene katılmayacak. CHP lideri, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra yaklaşık 40 sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen 1. Meclis önündeki alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak. Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin, grupların Anıtkabir'e yürüyüşüne katılıp katılmayacağı bugün netleşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Oradaki duruma göre hareket edeceğiz çünkü evsahibi değiliz. Sadece yasağı protesto etmek ve milletin iradesine ipotek konulamayacağını vurgulamak için etkinliğe katılacağız. Yürüyüş nasıl gelişir, onu bilemiyoruz" açıklamasını yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayramı, cumhuriyet, krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyükalaca'nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 11:14
Cumhuriyet Bayramı'nın 88. Yıl Dönümü Kutlamaları.. Düş Haber Arşivi 0 22 Ekim 2011 19:49